torstai 10. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 10

Osa on saattanut nähdä trailerin tulevalle tv-sarjalle nimeltä Shannara Chronicles. Jos et ole nähnyt, kas tässä:



Kyseinen sarja perustuu Shannara-fantasiakirjoihin jotka on kirjoittanut Terry Brooks. Sarja ei ole minulle aikaisemmin tuttu, mutta odotan mielenkiinnolla tv-sarjaa ja toivon kovasti sen onnistumista. Miksi? No koska jos Shannara Chronicles saa suosiota ja katsojia, muut studiot saattavat haluta palasen tästä kakusta ja kenties muutkin fantasiaeeppokset saisivat tv-tai elokuvadebyyttinsä. Näitä sarjoja voisi olla esim. Michael Moorcockin Elric Melnibonelainen tai R.A Salvatoren D'rizzt Do'Urden-kirjat. Tai vaikkapa tämä:

Elfquest



Metsässä asuu haltioiden kansa nimeltä Susiratsastajat. Kun barbaariset ihmiset sytyttävät metsän tuleen, joutuu Susiratsastajien johtaja Terä johdattamaan kansansa maanpakoon. Alkaa uskomaton matka läpi maanalaisten kaivosten, aavikoiden ja korkeiden vuorien kun Susiratsastajat koettavat löytää uutta kotimaata. Samalla he tajuavat että he eivät ole ainoita haltioita maailmassa ja kuinka paljon historiaa he ovatkaan unohtaneet. Tämä on taru haltioista.



Richard ja Wendy Pinin Elfquest on varmasti yksi maailman parhaimmista fantasiatarinoista ja onkin pitkäaikaisimpia tarinoita, ensimmäisen osan ilmestyttyä 1978 ja viimeisen 2013. Tarina pitää lukijan mukanaan ja kiinnostuneena sillä se ei kertaakaan junnaa paikallaan, vaan koko ajan tulee uusia käänteitä, maisemia ja hahmoja joihinka lukija tutustutetaan. Terän lisäksi Elfquest antaa suunnattoman hahmogallerian joista löytää oman suosikin (Karhunkynsi ja Taivastieto) ja näihin hahmoihin kiintyy helpolla. Elfquest ei kaihda väkivaltaa, mutta esittää sen lähes aina viimeisenä vaihtoehtona ja raivon välikappaleena. Toinen sarjan luojista Wendy Pini onkin sanonut: "Ei lapsia meidän mielestämme pidä suojata ongelmilta ja ristiriidoilta, sillä se tarkoittaisi heidän suojelemistaan ajattelemiselta. Ja mikä tahansa tarina, mikä ei saa lukijaansa ajattelemaan ei ole hyvä tarina." Enpä olisi itse osannut paremmin sanoa. Elfquest on sarjakuvaklassikko ja fantasiakirjallisuuden kulmakivi johonka kaikkien kannattaa tutusta.

10 takana, 14 edessä! Vielä kaksi sarjakuvaa DC:n ja Marvelin ulkopuolelta, niin saadaan kivasti tasan! Huomiseen!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti