maanantai 4. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 5

Eilen oli tarjolla ei-supersankarisarjista Marvelilta, tänään vuorostaan DC:ltä- tai tarkemmin Vertigolta. Vertigo on DC:n nimike, jonka alla se julkaisee enemmän aikuiseen makuun suunniteltuja sarjoja; kauhu on varsinkin usein käytetty genre Vertigon julkaisuissa. Ja kauhua on tarjolla tänäänkin:

Clean Room 1: Immaculate Conception



Honest World-säätiö on parannuksen ja self-help-kultin yhdistelmä, jonka johtajan Astrid Muellerin sormien päässä pyörii julkkiksia ja superrikkaita. Toimittaja Chloe Pierce päättää tutkia lopullisesti mitä Mueller oikeasti tekee, kun tämän poikaystävä ampuu itsensä Muellerin kirjan luettuaan. Onko Muellerin laitos pelkkää halpaa hypnotisointia ja hyväksikäyttöä, vai onko Puhtaan Huoneen sisällä jotain pahempaa ja luonnotomampaa...



Gail Simonen ja Jon-Davis Huntin uusi aluevaltaus on kauhusarjis Clean Room, joka yhdistää elementtejä Stephen Kingin ja Clive Barkerin kauhutyylistä, ja lopputulos on groteski ja hieman roskakirjallisuuteen nojaava pläjäys. Se pitää lukijan varpaillaan hirvittävyyksien aitouden suhteen hyvän aikaa, ja ei paljasta ensimmäisen kirjan aikana kaikkia korttejaan- Muellerin motiivit, yliluonnollisten asioiden...luonto tai Puhtaan Huoneen funktio ovat kaikki vielä salaisuuksia tulevan suhteen. Traumoista, seksuaalisuudesta ja psykosomaattisista ilmiöistä kertova Clean Room 1: Immaculate Conception on hyvin raju, karmiva ja yllättävä teos joka menee luku luvun jälkeen yhä oudoimpiin sfääreihin.

5 takana, 19 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti