tiistai 31. joulukuuta 2013

Hyvää Uutta Vuotta 2014

Vuosi takana taas. Tämän vuoden paras osa on ollut aikani Tampereen Fantasiapelien tiskin paremmalla puolella. Mahtava työkokemus, paljon uusia tuttavuuksia ja hauskoja hetkiä Erikoiskiitos heti kättelyssä Kimille, Ristolle, Villelle, Kallelle ja Andersille. You were Fantastic!

2014 kuulostaa koko ajan vähän scifimmältä. En tiedä miksi. Vanhoissa kirjoissa ja leffoissa tämä on tulevaisuuden aikakausi, jossa kaikki on mahdollista. Toivottavasti tämä olisi totta tulevana vuonna. Raskaat ajat ovat olleet takana kyllä. Poliittisia vankeja, kaasu-hyökkäyksiä ja ydinase-pelon osittainen palaaminen. Toivon vain, että ihmisen järki ja tunteet pitäisivät tämän maailman kasassa vielä jonkin aikaa. Luonnontilat huononevat, kun Kiina hukkuu häkään ja oudot säätilat vellovat ympäri maailmaa. 

Se maailmasta. Entäs minä? Mikä on muuttunut sitten viime vuoden? Ei hirveästi mikään. Iron Man 3 vähän rikkoi, mutta enemmän varmaan rikkoi se, etten taaskaan päässyt opiskelemaan. Tänä vuonna tiputan rimaa. Yliopistot jäävät pois kokonaan, tilalle tulee lisää AMK-vaihteoehtoja ja Ikatan Mallinrakennus-puoli, tavoitteena olisi päästä siis edes jonnekkin opintojen pariin. Hyvää kannattaa odottaa.

Mitäs tänä vuonna muuten?

Vuoden Elokuva
Huhhuh. Les Miserables, Star Trek Into Darkness, Wreck-it-Ralph, Wolverine, Man of Steel, Thor Dark World, Monsterit yliopisto, World's End ja Hobitti-Smaugin Autioittama Maa. PAljon hyvä elokuvia, ja mahtui sinne pari floppiakin. Hobitti luultavasti veisi voiton aika kirkkaasti, mutta pidin niin paljon World's Endistä että se vie paikan nyt. Mahtava elokuva, joka on hauska ja tunteita herättävä.

Vuoden Roolipeli
Oikeutetun loppunsa ansainnut Jadevaltias-kamppanjamme on nyt ohi. Kaunis saaga sai kauniin lopun. Kudos to GM.

Vuoden Peli
Tomb Raider, Assasins Creed IV, Arkham Origins, Deadpool, Lego Marvel ja paljon muuta. Assasins Creed IV: Black Flag on tunnetasoltaan ja maailmansa laajuudeltaan varmasti paras Assasins Creed-peli tähän mennessä, mutta jakaa paikkansa erittäin tunteikkaalla ja aidon rajun Tomb Raiderin kanssa.

Vuoden Albumi.
Viikatetta, CMX:ää ja Turisasta. Mitä tällainen vanha metallisti voisi toivoa? No, kenties Miracle of Soundin upeaa Level 4-levyä. Mahtavaa musiikkia.

Vuoden häppening.
Ropeconissa oli hauskaa, sitä en kiellä.Tampere Kuplii vie voiton taas. Olin tänä vuonna myyntitiskin takana Tampereen Fantasiapelien nimissä, ja sain tehdä sitä msitä tykkään eniten-myydä ja mainostaa sarjakuvia!

Vuoden Kirja/Sarjakuva
JP Ahosen Perkeros on paras suomalainen sarjakuvaromaani koskaan. Mikä voisi olla parempaa? Musiikkia, Tamperetta, Mystiikkaa ja kauhuntunnetta sekä itsevarmuuden kanssa kamppailua. JP, I bow to your greatness.

Vuoden Pettymys.
IRON MAN 3. Mikä alkoi lupaavana ja nykyaikaisena versiona Rautamiehen ja tämän arkkivihollisen kohtaamisesta muuttui sarjakuvaperinteen päälle kusemiseksi.

Ensi vuonna? Toivon mukaan opiskelijen aloitus saisi olla kohokohtana. Odotan myös hyvin innoissani uusia elokuvia, kuten Amazing Spider-Man 2, Captain America: Winter Soldier, X-Men: Days of Future Past, Godzilla, Guardians of Galaxy sekä lopulta, vuoden päästä, Hobitti-Eli sinne ja Takaisin. Näitä odotellessa. Hyvää uutta vuotta kaikille!

*shivers*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti