lauantai 15. helmikuuta 2014

DC Comics-Mistä aloitan?

Heipä hei.

Viime aikoina on tullut vastaan porukkaa, joita kiinnostaa kovasti joko Marvelin tai DC Comicsin sarjakuvien hahmot. Tämä ei ole mikään ihme, sillä filmiteollisuus on viime vuosina nostanut monien hahmojen suosiota huimasti ja nostanut hahmoja ajan tuhkasta. Elokuvat on kuitenkin nyt nähty- mutta hahmot ja maailma kiinnostaa yhä. Sarjakuvia kuitenkin on niin paljon, että aina ei tiedä mistä aloittaa. Ei hätää, Atte on täällä. Tässä muutamia DC Comicsin sarjakuvia mistä kannattaa aloittaa kun lukinto yllättää:

Teräsmies



Man of Steel oli mainio elokuva, omasta mielestä paras Teräsmiehestä tehty elokuva tähän mennessä. Vain harvat asiat jäivät ärsyttämään lopussa, mutta muuten kyllä pidin kovasti. Teräsmies-sarjakuvia on jostain kumman syystä aivan järkyttävät määrät. Tässä kuitenkin parhaat päältä poimittuna-mistä tykkäät? :

-Superman: Birthright. Mark Waidin kirjoittama nykyaikainen uudelleenkerronta Clark Kentin elämästä ennen Teräsmiestä. Clark vaeltaa ympäri maapalloa, oppien ihmisistä ja elämästä. Man of Steel-on ottanut paljon vaikutteita Clarkin ajasta amerikan rajojen ulkopuolella. Erittäin hyvä, Leinil Yun ja Gerry Alanguilan luovat kaunista taidetta, jota jaksaa seurata luvusta toiseen. Sarjassa tulee myös Teräsmies-tarinoiden vakihahmoja kuten Lois Lane, Perry White ja Lex Luthor, Teräsmiehen arkkivihollinen.



-All-Star Superman taasen on maineikkaan Grant Morrisonin (muistatte hänet Arkham Asylum-arviostani) tulkinta Teräsmiehen lopun ajoista. Luthorin viimeinen pirullinen juoni on onnistunut. Teräsmies tekee kuolemaa. Erittäin hyvä tarina, Grant Morrisonin mestriteoksia. Sisältää paljon klassisia viittauksia Teräsmiehen uraan ja esittelee hyvin laajalti maailmaa missä hän elää. Frank Quitelyn taide on tyylikästä ja futuristista, mutta muistuttaa silti klassisen Teräsmiehen alkua ja taidetta.
Sarjakuvat on lasten juttuja, vai?




Batman

Ah, Batman. Kaikkien lempisupersankari. Batmanista on vaikea olla pitämättä. Yksi vanhimmista Supersankareista, Batmanin sarjakuvat ovat hyvin erillaisia. Tässä kuitenkin minun mielestäni ne kolme sarjakuvaa joilla kannattaa aloittaa. Tämä on aihepiiri josta löytyy monia mielipiteitä.

-Batman: Long Halloween. Löytyy myös suomeksi nimellä Pitkä Pyhäinpäivä. Jeph Loebin kirjoittamassa klassikossa joku alkaa murhaamaan Gothamin mafian, Falconen suvun, jäseniä. Kaikissa murhat suoritetaan pyhäpäivinä. Kuka vainoaa Falconeja? Samaan aikaan Batman, Kapteeni Gordon ja Piirisyyttäjä Harvey Dent alkavat miettiä ratkaisua Falconejen rikosimperiumin romahduttamiseen. Mitä tekemistä Kissanaisella on Falconejen kanssa-ja kun samaan soppaan heitetään vielä Jokeri, Variksenpelätti, Arvuuttaja, Myrkkymuratti ja Hullu Hatuntekijä on luvassa erittäin viihdyttävä film noir-henkinen tarina. Long Halloween myös toimi innoituksena Dark Knight-elokuvalle eikä se yllätä laisinkaan- Long Halloween ei ole vain tarina murhasta. Se on tarina voiton hinnasta ja Kaksinaaman synnystä. Tim Salen taide tuo juurikin tarinan synkkyyden esille täydellisesti.




-Killing Joke. Alan Mooren klassikko klassikoiden joukossa. Tarina Jokerin synnystä ja Yön ritarin ja rikoksen klovniprinssin uniikista suhteesta. Vaikka et pitäisi Alan Mooresta muuten, niin tämä on poikkeus poikkeuksien joukossa. Sisältää Jokerin yhden kuuluisimmista hirmuteoista, jonka vaikutukset synnyttivät uuden hahmon Batman maailmaan. Veteraanipiirtäjä Brian Bolland vastaa kuvituksesta ja onnistuu tuomaan Jokerin hulluuden esille. Tätä sarjakuvaa en suosittele heikkohermoisille tai perheen pienimmille.





 - Batman: Hush. Uusin tapaus listalla, Batman:Hush on kuitenkin hyvä lähtökohta nousta Batmanin maailmaan. Batmanin jouduttua lähes kuolettavaan onnettomuuteen, alkaa outoja asioita tapahtua. Vanhat ystävät palaavat, vanhat viholliset muuttuvat ja Kissanainen on läheisempi kuin koskaan. Silti, mikään ei ole kuitenkaan oikein. Jotain on tekeillä, mutta se on hiljaa itsestään. Jeph Loebin (taas) mestariteoksia, jonka kuvittajana on nykyaikaisen sarjakuvataiteen edelläkävijä Jim Lee. Batman; Hush on komeaa katseltavaa, ja sisältää paljon eri puolia Batman-tarinoista. Mukaanlukien yllättävän käänteen.


Oikeuden Puolustajat

Kostajat eivät todellakaan ole ainoa supersankariryhmä, saatikka sitten alkuperäinen. Legendaariset Oikeuden Puolustajat ovat DC:n oma supersankariryhmä, jonka seikkailut ovat moninaiset. Heidän tarinat ovat hyviä liikkellelähtökohtia pidit sitten mistä tahansa.

-Identity Crisis. Murhamysteeri Oikeuden Puolustajien tyyliin. Dekkarikirjailija Brad Meltzerin ote on hyvin erillainen, mutta toimii. Sisältää paljon hahmoja, mutta tarinan pääpaino on kuitenkin perheessä. Tarina luo hyvin kauniin tarinan perheen tärkeydestä, ja menetyksen painosta. Rags Morales ja Michael Blairin taide on hyvin tyylikästä, ja tuo tarinaan tiettyä "pirteyttä" tarinan ollessa hyvin synkkä. Kuka murhasi hänet? Miksi? Kuka hyötyy tästä?
Tiedät että olet lukenut tarpeeksi sarjiksia, kun osaat nimetä kaikki paikallaolijat. 



-Justice on taas hyvin erillainen teos Jim Krugerilta. Tarina alkaa maailmanlopulla, jossa Oikeuden Puolustajat kuolevat. Kaikki on kuitenkin vain unta-toistuvaa unta, jonka näkevät joukko superrikollisia- kuten Lex Luthor, Variksenpelätti, Lelumies ja Musta Rausku. Jotain on tehtävä-maailmanloppu on tulossa, ja se on Oikeuden Puolustajien vika. Tästä alkaa suuri juoni, joka joko pelastaa maailman-tai tuhoaa sen. Superrikollisten hyökkäykset sankareita kohtaan ovat hyvin rajuja, ja heidän salattu elämänsä on tähtäimessä. Perheet kääntyvät heitä vastaan, ystävät joutuvat hyökkäyksien uhreiksi. Oikeuden Puolustajilla on vain yksi asia mielessä. he haluavat Oikeuden tapahtuvan. Alex Ross tunnetaan sarjakuva-maalarina, jonka erittäin realistiset ja maalatut sarjakuvat ovat henkeäsalpaavan kauniita.





 Muut

-Flash: Rebirth tekijöinä Geoff Johns ja Ethan Van Sciver. Barry Allenin, alkuperäisen Salaman kuoltua 80-luvulla tuli hän takaisin 2008 isossa tarinassa nimeltä Final Crisis. Tämä kertoo hänen uuden syntymänsä salaisuuden ja mitenkä maailma reagoi Salaman paluuseen.

-Green Lantern 1: No Fear tekijöinä Geoff Johns ja Ethan Van Sciver ja Darwyn Cooke. Aikoinaan Vihreä Lyhty Hal Jordan tuli hulluksi, ja pelon entiteetti Parallaxin voimilla oli lähes tuhota maailman. Hän oli kuoleena pitkään kunnes Aave herätti hänet henkiin. Tämä lehti aloittaa hänen tarinansa alusta.

-Secret Six: Six Degrees of Devastation. Gail Simone ja Brad Walker kertovat tarinan Secret Six-nimisestä palkkasoturiporukasta, joka joutuu superrikollisen nimeltä Vandal Savagen vihan kohteeksi. Ryhmä koostuu sekalaisesta joukosta eri supersankarien vihollisia, kuten Batmanin viholliset Deadshot, Kissamies ja Hatuntekijä, Salaman vihollinen Räsynukke jne. Erittäin viihdyttävää.

Siinä. Näistä on hyvä valita ja aloittaa oma matkansa DC Comicsin maailmaan. Seuraavalla kerralla on vuorossa Marvelin sarjakuvat. So Long!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti