keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Hyvää Uutta Vuotta 2015!

2015.

Antakaa tuon painautua mieleen. jos 2014 tuntui oudolta, entäs sitten tämä? Jotenkin sitä uskoisi että tuollaisen vuosiluvun koittaessa olisi maailma hieman erillainen. Mutta monet asiat eivät ole muuttuneet viimeisten vuosikymmenten aikana. Vieläkään ei autot lennä, ei ole outoja-sci-fi haalareita kaikilla eikä uusia elämänmuotoja ole löytynyt avaruudesta.  Mutta sentään onnistuttiin laskemaan luotain komeetan päälle. On sekin jotain. On kulunut 15 vuotta ensimmäisestä X-Men leffasta, 14 vuotta WTC-iskuista ja ensimmäisestä Taru Sormusten Herrasta-leffasta ja 10 vuotta viimeisimmästä Star Wars-leffasta. Tuntuu oudolta, että kadulla tallaa teinejä joille WTC on historiaa- asia joka on tapahtunut ennen heidän syntymäänsä. Tältäkö tuntuu kun tajuaa vanhentuvansa?

Paljon pahaa on kyllä mahtunut yhteen vuoteen. Ukrainan kriisi, ISIS, Gaazan tapahtumat, Ebola, matkustajakoneiden katoamiset. Mutta on sitä tullut hyvääkin. Suomen tasa-arvoisen avioliittolain eteneminen, USA:n ja Kuuban välien lämpeneminen, tieteelliset edistysaskeleet kuten Rosetta-luotaimen matkan onnistuminen ja muuta. Ja minä pääsin opiskelemaan! ja oikein yliopistoon, of all places. Nykyään Porissa jatkuu elämä siis, digitaalisen kulttuurin alan opiskelijana. Rahatilanne on mikö on, mutta siitä on päästy ylitse koska takana on ehkä viihde-tasolla paras vuosi miesmuistiin. Mahtavaa musiikkia, mahtavia leffoja ja koukuttavia sarjiksia sekä paljon työtunteja Tampereen Fantasiapeleissä- asia, jostka en voi olla kiitollisempi. On mahtavaa tehdä töitä loistavien tyyppien kanssa firmassa, jonka asiakkaana on ollut yli 20 vuotta. On erityisen hienoa olla Atte. Mutta kun kaikkea mahtavaa on mahtunut yhteen vuoteen, mikä on ollut parasta? Take it away, it's time for a Year in Review!
Materiaalista mahtavuutta


Vuoden Elokuva:
Kuten Nerdist asian ilmaisi- tämä oli paras leffakesä sitten 80-luvun. Näin montaa hyvää leffaa ei ole tullut pitkään aikaan: Captain America: Winter Soldier, Lego Movie, Amazing Spider-Man 2, Godzilla, Dawn of the Planet of the Apes, X-Men: Days of Future Past, Edge of Tomorrow, Guardians of the Galaxy, How to Train your Dragon 2 ja Hobbit: Battle of Five Armies. On erityisen raastavaa valita vuoden parasta elokuvaa. DotPoA oli erittäin pysäyttävä jatko-osa loistavalle esikoisosalle ja oli rohkea valinnoissaan, Winter Soldier taasen oli aikuisin ja tyylikkäin supersankari/vakooja/noir-elokuva ja ehdoton parannus Marvelin jatko-osien parissa, Guardians of the Galaxy taasen oli mahtava viihdepläjäys ja paras sci-fi-seikkailuleffa sitten alkuperäisten Star Wars-leffojen. Ja kyllä se Guardians of the Galaxy voiton viekin. Indiana Jonesin ja Star Warsin tyylinen rehellinen seikkailuleffa näytti Marvelin osaavan tehdä hyviä leffoja ilman ykkösluokan hahmoja. 

Vuoden Roolipeli:
Nythän taomme eteenpäin Paizon Wrath of the Righteous-seikkailupolkua, ja se on ollut varsin muikeata, mutta eniten hauskaa pöydän ääressä silti oli tänä vuonna Ropeconissa Siege of Diamond Cityn parissa. Oli erittäin hauskaa pelata monta tuntia tuntemattomien tyyppien kanssa, jotka olivat kaikki mahtavia ja PJ:llä oli sana ja seikkailu hallussa. Monesti PFS:ssä tuntuu olevan onnistuminen tärkeintä, ja roolipelaus jää jalkoihin. Ei tässä pöydässä! Paras PFS-seikkailu ikinä!

Vuoden Peli
Dragon Age Inquisition: Ei vaadi syvällisempää analyysiä tämä valinta. Monet tämän vuoden pelit ovat olleet vähän pettymyksiä: Watchdogs ei vakuuttanut, eikä myöskään Elder Scrolls Online. Inquisition taasen oli juuri sitä mitä toivoin. Ensi vuoden puolella tulee pitempi arvio, kunhan saan toisen läpipeluun suoritettua!

Vuoden Albumi:
Valinta oli hankala kahdon hyvän välillä: Jonne Järvelän esikoisalbumi Jonne oli mahtava, mutta voiton vie Tuomas Holopaisen Life and Times of the Scrooge McDuck. Täydellisyys saavutettu. Don Rosan sarjakuvan "soundtrackiksi" tarkoitettu levy on kaunis ja mahtava teos, josta huokuu rakkaus neron työtä kohtaan. Suosittelen kaikille.

Vuoden Sarjakuva:
Monta hyvää, aivan liian monta. Elfquestin komea omnibus, Sagan uusimmat osat, Ryhmä-X.än jumalainen vuosikertapainos ja tappavan hauska Rat Queens. Voiton vie kuitenkin G. Willow Wilsonin ja Adrian Alphonan hauska ja mahtava Miss Marvel 1: No Normal. Paras Marvelin sarjakuva aikoihin, ja asiallinen ja tyylikäs läpileikkaus New Jerseyläisen muslimiteini Kamalan arkeen, ja kuinka tästä tuli supersankari Miss Marvel. En voi suositella liikaa, hankkikaa ja rakastukaa.

Vuoden TV-sarja:
Uusi kategoria! Mahtavia tv-sarjoja alkoi ja jatkui taas tänä syksynä, kuten Agents of Shield, Arrow, The Flash ja Gotham. The Flash on ollut kyllä yhtä sarjakuvafanin unelmaa. On erityisen hienoa nähdä Kapteeni Pakkanen, Professori Zoom, Säävelho ja Arrow-crossoverissa tullut henkilökohtainen suosikkini Kapteeni Bumerangi. Ensi viikolla jatkuu!

Vuoden Häppening:
Huijataan: En valitse vain yhtä tapahtumaa, vaan monien tapahtumien summan: Marvel- ryhmäcosplay-porukkamme moninaiset seikkailut. Oikeasti ihan paras juttu ikinä. Ootte mahtavia!

Vuoden Pettymys:
Mitään Iron Man 3:en tasoista raastavaa pettymystä ei tapahtunut, mutta paljon pikkuisia pettymyksiä. Ehkäpä Elder Scrolls Onlinen sieluttomuus sopisi tähän hyvin.

Se tästä vuodesta! Entäs ensi vuosi? Voi herranjumala mikä vuosi taas tulossa: Big Hero 6, Birdman, Avengers: Age of Ultron, Ant-Man, Mad Max: Fury Road, Jurassic World ja uskomattomalta kuin se tuntuukaan, Star Wars Episode 7: Force Awakens. Ensi vuonna tavataan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti