lauantai 15. kesäkuuta 2019

Aloita sarjakuvaharrastus nyt! #SuosituksiaSarjakuvakaupasta

Olen tehnyt vastaavanlaisia "mistä aloittaa sarjakuvien lukeminen"- listauksia aiemminkin eri muodoissa ja eri alustoilla. Joka kerta olen halunnut myös tarjota jotain uutta ja koittanut päivittää näitä listoja. Sarjakuvatyylejä, genrejä ja makuja joihin ne täsmää riittää, joten tällaisia listoja voisi tehdä loputtomiin.

Miksi sitten teen tällaisen nyt?

Koska Suomen paras sarjakuvakauppa, Turun Sarjakuvakauppa, joutui vesivahingon uhriksi ja joutui sulkemaan ovensa kunnes vauriot saadaan korjattua, ja tämä on huono homma. Joten nyt jos koskaan on täydellinen aika aloittaa sarjakuvakerääminen ja tilata luettavaa Sarjakuvakaupalta! Samalla voitte tukea kotimaista yrittäjää ja suomalaisen sarjakuvaskenen aktiivi-toimijaa hädän hetkellä.Aloitetaan kotimaisella!

Petri Hiltunen- Anabasis 1 & 2
Anabasis on Petri Hiltusen adaptaatio Ksenofonin samannimisestä eeppoksesta, joka kertoo historiallisesta tositapahtumasta, maailman ensimmäisestä silminnäkijän sotakertomuksesta. Vuonna 401 eaaa Sokrateen oppilas Ksenofon matkaa armeijan kanssa Persiaan, jossa he joutuvat petetyiksi, saarretuiksi ja mahdottoman valinnan eteen- joka antautua ja joutua orjuuteen, tai taistella ja kuolla. Ksenofonin johdolla he valitsevat kolmannen vaihtoehdon- pakomatkan takaisin Kreikkaan. Anabasis on uskomaton tositarina, jossa Ksenofon joutuu raskaiden valintojen äärelle, vihollinen vaanii alati kannoilla ja ihmisen kestokyky laitetaan äärimmilleen. Anabasis on Hiltusen pitkän uran hienoimpia teoksia, ja molemmat kirjat on saatavilla kaupasta näppäränä pakettitarjouksena!MUITA KOTIMAISIA:
- Emmi Valve ja Johanna Vehkoo: Vihan ja Inhon Internet
- Ville Pirinen: Yhesti Yhes Paikas 1-3


Sitten minun lempigenreni- supersankarit!

G. Willow Wilson & Adrian Alphona: Ms. Marvel- Kamala Khan 
Yksi ehdottomasti parhaimmista moderneista supersankaritarinoista, Kamala Khanin alias Neiti Ihmeen ensimmäiset seikkailut ollaan nyt kerätty mainioon 11 numeron kokoelmakirjaan. G. Willow Wilsonin kynäilemä tarina kertoo nuoresta New Jerseyssä asuvasta muslimiteinistä nimeltä Kamala Khan, joka yhtenä kohtalokkaana iltana saa supervoimat- ja ollessaan elinikäinen supersankarifani, hän välittömästi ottaa sankarin manttelin ylleen ja aloittaa New Jerseyn suojelun Neiti Ihmeenä. Kulttuuritaustat, sukupolvien väliset erot, nuoruuden ongelmat ja supersankariuden haasteet yhdistyvät Ms. Marvelissa, luoden 2010- luvun mielenkiintoisimman ja freeseimmän sarjakuvasankarin.MUITA SUPERSANKARIJUTTUJA:
- Ta- Nehisis Coates & Brian Stelfreeze: Black Panther 1: Nation Under Our Feet
- Tom King & David Finch: Batman 1: Minä Olen Gotham
- Seanan McGuire & Rosi Kämpe: Spider-Gwen- Ghost Spider 1: Spider-Geddon
- Grant Morrison & Frank Quitely: All-Star Superman 
- Jill Thompson: Ihmenainen- Todellinen Amatsoni


Draamaa ilman supervoimia tai avaruusseikkailuja!

John Allison, Lissa Tremain & Max Sarin: Giant Days- Not On the Test 1
Brittiläinen huumori kohtaa yliopisto-draaman John Allisonin hersyvän hauskassa Giant Daysissa, joka kertoo kolmen nuoren naisen, Susanin, Estherin ja Daisyn, ensimmäisestä vuodesta yliopistossa ja kaikkeen mitä heille sielä tapahtuu; juhlat jotka jatkuvat aamun luennoille, vanhojen rakkaiden palaaminen kuvioihin sekä kamppailu college bro- kulttuuria ja korruptiota vastaan. Lissa Tremain ja suomalainen Max Sarin tekevät molemmat erinomaista työtä kuvituksen kanssa, ja varsinkin Sarinin super-ilmeikkäät ja eläväiset hahmot tekevät Giant Daysin maailmasta paikan, jossa haluaisi elää. Mikään ei ole pois pöydältä, ja uusi koominen draama odottaa nurkan takana. Giant Days on huikea alusta loppuun.MUITA IHMISTARINOITA ILMAN SUPERVOIMIA TAI AVARUUSSEIKKAILUJA:
- Jason Aaron & R. M. Guerra: Scalped 1: Indian Country
- Mark Russel & Mike Feehan: Exit, Stage Left: The Snagglepuss Chronicles 
- Risto Isomäki, Petri Tolppanen & Jussi Kaakinen: Sarasvatin Hiekkaa
- Arne Bellstorf: Baby's in Black- The Story of Astrid Kircherr & Stuart Sutcliffe


Scifiä, fantasiaa, spekulatiivistia fiktiota vailla rajaa!

Kieron Gillen & Jamie McKelvie: The Wicked + The Divine  1- The Faust Act 
Sarjakuvan fantasianero Kieron Gillenin mytologiaa, supersankareita ja popkulttuuria yhdistelevä The Wicked + The Divine on kertomus jumalista, jotka ovat kuin poptähtiä- tai poptähdistä, jotka ovat kuin jumalia, ja kuinka he pyörittävät ihmisiä ympärillään miten haluavat, koittaen ottaa kaiken irti ajastaan maassa ja parrasvaloissa. Superjulkisuus, jumalainen status ja kaiken tämän tuoma vapaus on esillä The Wicked + The Divinen kreikkalaisten tarujen tapaan hyvin viallisissa hahmoissa, ja jokaista käänettä odottaa uusi yllätys. Gillen ja Jamie McKelvie on kombo joka on toiminut aiemmin jo kahdesti (Young Avengers ja Phonogram) ja tässä on molempien tekijöiden parhaimpia hetkiä.  MUUTA SCIFIÄ, FANTASIAA JA SPEKULATIIVISTA FIKTIOTA:
- Alex Alice: Siegfried 1-3
- Brian K. Vaughn & Fiona Staples: Saga 1
- Saladin Ahmed & Sami Kivelä: Abbot
- Kelly Sue DeConnick & Valentine De Landro: Bitch Planet 1- Extraordinary Machine


Hei nyt on muuten Pride- kuukausi, joten sitä varten!

Emil Ferris: My Favorite Thing Is Monsters
Emil Ferris sairastui 40- vuotiaana Länsi-Niilin virukseen, ja halvaantui vyötäröstään alaspäin ja menetti oikean kätensä toiminnan. 16 vuotta myöhemmin hän julkaisi ensimmäisen sarjakuvansa, omaelämänkerrallisen tarinan pienestä hirviötytöstä joka koittaa ratkaista murhaa 1960-luvun yhteiskunnallisen murroksen riehuessa taustalla. Ferrisin omat kokemukset kasvamisesta seksuaalivähemmistön jäsenenä ja rakkaus hirviöelokuvia kohtaan paistaa tarinasta, joka on myös uskomaton taidonnäyte ottaen huomioon sen, että Ferris opetteli käyttämään oikeaa kättään uudestaan vuosien saatossa. My Favorite Thing is Monsters on hurmaava, hauska ja koskettava.MUITA HLBTIQ- TEEMAISIA SARJAKUVIA:
Wolf Kankare: Subdimensionaalinen Portti
- Magdalene Visaggio & Sonny Liew: Eternity Girl
- Tom of Finland: The Complete Kake Comics
- Tee Franklin & Jenn St- Onge: Bingo Love 1- Jackpot Edition


Voisin jatkaa tätä listausta vaikka loputtomiin, mutta sen sijaan valjastankin sosiaalisen median aseekseni tähän kamppailuun- mitä sarjakuvia SINÄ suosittelisit Turun Sarjakuvakaupan valikoimasta ostettavaksi? Jaa omat suosikkisi ja suosituksesi sosiaalisessa mediassa, ja käytä jotain kivaa aihetunnistetta kuten #SuosituksiaSarjakuvakaupasta tai jotain paljon parempaa ja sujuvampaa. Listasin tässä vain pienen osan tarjonnasta, ja monta genreä saatikka sitten alkuperäismaata jäi esittelemättä. Turun Sarjakuvakauppa kuitenkin auttaa varmasti löytämään juuri sen oikean sarjakuvan mitä sinä etsit, ja aloittamaan sinun matkasi sarjakuvien mahtavaan, kaikenkattavaan maailmaan.

Muistakaa: sarjakuvat kuuluvat kaikille, ja kaikille löytyy sarjakuvaa.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti