maanantai 30. kesäkuuta 2014

List of 10- Best of the Worst

Elokuvissa, televisiossa, videopeleissä ja sarjakuvissa pääosassa on aina sankarit. Sankarit, tai protagonistit, ovat ne joidenka puolesta me hurraamme ja kehenkä me lukijoina samaistumme. Teräsmies, Batman, Luke Skywalker, Commander Shepard, Doctor- suuret sankarit ovat median ykköshahmot ja minkä takia me seuraamme niitä.

EI!

Nostalgia Critic oli ehdolla.


Sankarin vastakohta on aina mahtava vihollinen. Superrikollinen, diktaattori, sekopää, hirviö- kaikki sankarit tarvitsevat pahiksen. Muuten ei ole ketään ketä vastaan taistella. Kaikki pitävät hyvästä vihollisesta, vaikka sitä ei aina tajuakkaan. Huonon antagonistin tunnistaa heti, mutta hyvä, oikea paha jää mieleen pitkään ensikohtaamisen jälkeen. Pahan tahto, motiivit ja muut painuvat mieleen ikuisiksi ajoiksi ja jättää mielikuvan millainen pahan pitää olla. Ja kun tein tuon 10-listan eilen TV-ja elokuvasarjahahmoista, niin ajattelin tässä puhua hieman omista suosikkipahiksista. Bear with me-kaikki eivät pidä listoista, mutta tämä on minulle myös vähän kirjoitustreeniä. Tämä on siis minun Top 10 Pahista elokuvista, peleistä ja sarjakuvista.

Huom! En laittanut tähän Disney-pahiksia (paitsi yhden, ehehheh) sillä he ansaitsevat tulevaisuudessa oman listan.

!SPOILER ALERT! Punainen varoittaa spoilereista.

10. Francisco Scaramanga (Man with the Golden Gun -1974) 
Ei listaa ilman Bond-pahiksia. Sir Christopher Leen esittämä Scaramanga on pahis allekirjoittaneen mielestä parhaassa James Bond-elokuvassa. Hän on loistava salamurhaaja jonka perässä James Bond juoksee kyseisessä elokuvassa. Man with the Golden Gun on Bond-leffa jonka voin katsoa aina kun se tulee tv:stä, ja suurimmaksi osaksi tämä johtuu Scaramangasta. Murhistaan saaduilla rahoilla hän asustelee Kiinan lähistöllä olevalla saarella, ja kaikki hänen ei-salamurhausasiansa hän hoitaa apulaisensa Nick Nackin kautta. Hän ei lankea jokaiseen Bond-pahiksen kliseeseen, ja jopa hänen lopun jossakin mielessä outo gauntletti on toimiva. Tappavan tehokas salamurhaaja, joka arvostaa kuitenkin vastapariaan Bondia hyvin paljon- eikä mikään ihme, sillä he muistuttavat toisiaan hyvin paljon. Scaramanga on James Bond jolla ei ole uskollisuutta tai Bondin tiettyjä moraaleja. Katsojille annetaan kuva, että hän olisi Hai Fatin alainen, mutta pian on selvää että Scaramanga ei ole kenenkään apulainen. Kukaan ei väitä vastaan hänelle, hän ei tottele ketään ja harva alkaa väittämään vastaan hänelle. Christopher Lee on sanonut tämän olleen hänen lempiroolejansa, ja ei mikään ihme. Scaramanga on paras kaikista Bond-vihollisista- hän omaa taidot taistella Bondia vastaan tasavertaisesti, mutta hän omaa myös diabolisen älyn ja karismaa.

"Ours is the loneliest profession, Mr. Bond."


9. Amon (Legend of Korra- 2012)
 Amon (äänenään mahtava Steve Blum) Legend of Korra-animaatiosarjan ensimmäisen kauden pääpaha. Republic Cityssä nousseen anti-bender kampanjan päähahmo, tämä naamioitu mies on pelkkää karismaa. Vaikka Amon on pelottava taistelija ja kyvyiltään uskomaton, mutta Amonista pitää hänen charminsa takia. Hän kiihottaa kansanjoukkoja nousemaan bendereiden ylivaltaa vastaan rauhallisella ja matalalla äänellä, tarjoten kuitenkin vastapuolelle mahdollisuuden puhua myös. Amon on poliittinen mahtitekijä samalla kun hän on yksi Legend of Korran maailman vaarallisimmista miehistä. Ja kuten parhailla puheiden pitäjillä, hän osuu todella usein asian kantaan. Benderit OVAT syyllisiä jokaiseen suursotaan jota maailma on nähnyt, ja poistamalla elementtejä tahdollaan muokkaavat pois maailmasta toisi oikean tasapainon ja oikeuden maailmaan. Avatar: the Last Airbender tv-sarjan (jonka tarinan jatkaja Legend of Korra on) katsoneena tämä näkemys tuntuu välillä pelottavan fiksulta. Bendereillä ON voima alistaa kaikki normaalit ihmiset, benderit hallitsevatkin maailmaa Avatarin tapahtumien aikaan. Ja kun aika vielä paljastaa Amonin taustan ja menneisyyden, on tämä naamioitu anarkisti vielä kiistanalaisempi hahmo
"I am still the Solution."


8. Arvuuttaja (Batman)
Arvuuttaja on Batmanin pitkäaikainen vihollinen (ensiesiintyminen 1948) ja varmasti yksi tunnetuimmista superrikollisista. Arvuuttaja on varmasti yksi oudoimmista rikollisista ja kaikki sarjakuvafanit omaavat jonkun mielipiteen Arvuuttajasta- joko hän on tyhmä, oudon näköinen ja typerällä gimmickillä varustettu friikki, tai tyylikäs, Batmanin älyn veroinen shakkimestari joka erikoistuu älyn mittelöihin ihmisten hengistä joka on oman hulluutensa rampauttanut nero. Itse kuulun jälkimmäiseen kerhoon. Arvuuttaja, oikealta nimeltään edward Nygma/ Edward Nashton on narsisti. Kukaan ei saa kyseenalaistaa Arvuuttajan älyä ja haastaa alati Gothamin kansalaisia ja Batmania älyn haasteisiin. Vaikka Arvuuttaja jää aina kiinni omasta syystään-pakonomaisesta tarpeesta jättää arvoituksia rikospaikoille jolla Arvuuttaja saadaan kiinni- ei hän aina edes välitä. Hänelle tämä on leikkiä ja kisailua, jossa Batman on vain hänen kilpakumppaninsa-joskus Batman on samaa mieltä, mutta viime vuosina Arvuuttaja on pitänyt muuttaa omaa tyyliänsä, kun kanssa-rikolliset pilkkaavat häntä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana on Arvuuttajasta tullut taustapiru moniin isompiin rikoksiin. Arvuuttajasta on olemassa monta versioita, ja olen pitänyt lähes kaikista- aina klassisesta Frank Gorshinista ei niin klassiseen Jim Carrey-versioon. Arvuuttaja on älykäs rikollinen, joka päinvastoin kuin Jokeri, Kaksinaama tai Pingviini ei nauti ihmisten satuttamisesta vaan heidän älyllisestä haastamisestaan. Arvuuttajalle tämä kaikki on vain peliä. Älykäs rikollinen on aina mielenkiintoisempi seurata kuin psykopaatit murhaajat. (Irony incoming)
"Riddle me this!"


7. Loghain Mac Tir (Dragon Age -2009)
Loghain Mac Tir, ystäville "Loghain", vihollisille "Se paskiainen". Dragon Age: Origins pelissä esiintyvä Loghain on ääninäyttelijä Simon Templemanin vaikuttavimpia rooleja. Loghain on Gwarenin maakunnan hallitsija ja tunnettu veteraani sekä sotasankari. Loghain vuosia sitten menetti perheensä (ja koiransa) Orlaisin miehitettyä Fereldenin. Loghain liittoutui kapinasankari Maricin kanssa ja ajoivat Orlaisin miehitysjoukot pois, ja nousi kansan suureksi sankariksi. Kun vuosia myöhemmin darkspawnit hyökkäävät peli alussa, on Loghain eturivin komentajana ja uuden kuninkaan Cailanin, Maricin pojan, neuvonantaja. Loghain vastusti Grey Warden-armeijan tuomista Fereldeniin, sillä monet Wardenit ovat Orlaisilaisia, joita Loghain vihaa. Loghain näkee uuden miehityksen tulossa, ja päättää toimia. Hän päättelee että Ferelden ei pärjää Cailanin johtajana, ja päättää uhrata tämän maansa tulevaisuuden vuoksi. Loghain jättää Ostagarin taistelussa hyökkäämättä, ja jättää näin Fereldenin wardenit sekä parhaan ystävänsä pojan ja kuninkaansa. Loghain saa kuitenkin Fereldenin yhä puolellensa, koska hän on yhä kunnioitettu sotasankari. Loghain on täydellinen esimerkki kuinka mahtavatkin voivat langeta ja kuinka rankasti. Loghainin ajatusten takana on aina tehdä mikä on parasta Fereldenille-  vaikka se tarkoittaisi massamurhaavien darkspawnien lähes täydellistä unohtamista.  Loghain on vaikuttavan näköinen, kuuloinen ja pelin oikea päävihollinen. Toki on darkspawneja eteenpäin ajava Archdemon, mutta Archdemon on luonnonvoima joka ei puhu. Loghain on koko pelin ajan tuntuva paha, joka on aina joka käänteessä. Loghainin teoissa on paljon pahaa, mutta kun Loghainin historia on tuttu, on Loghainia kohtaan helppo tuntea myötätuntoa- Orlaisin tapettua ja raiskattua tämän äidin, sodan kauhut Orlaisin kanssa ja kateus Maricia kohtaan. Lisätäänpä tähän vielä se, että Loghain luopui rakkkaudesta velvollisuuden vuoksi. Loghain on toiseksi paras videopelivihollinen, jota kohtaan tunnen kunnioitusta niin pelin aikana kun sen jälkeenkin. Häntä sekä vihaa että rakastaa yhtä aikaa.
"I AM FERELDEN. "

6. The Illusive Man (Mass Effect 2-3)
  Jos Loghain on toiseksi paras, niin Illusive Man on paras. Äänenään Martin Sheen, Illusive Man ei aloita edes pahiksena, vaan päähenkilö Shepardin liittolainen Mass Effect 2:ssa. Cerberus on järjestö, joka tukee ihmisten oikeuksia ja ihmisten asemaa galaxin rotujen joukossa-ja Illusive Man on tämän järjestön enigmaattinen johtaja. Hän rahoittaa Shepardin henkiinherättämisen, jotta hän voi käyttää Shepardin hyvää mainetta ja kykyjä omiin tarkoituksiinsa- eli estääkseen collectors-nimisiä alieneita kaappaamasta ihmiskunnan jäseniä Terminus-systeemin planeetoilta jossa ihmiskunnan armeija tai galaktinen neuvosto ei vaikuta. That's...evil? Toki Illusive Man ei toimi normaalin moraalin mukaisesti ja omaa vahvat taustamotiivin. Hän huijaa Shepardia, johdattaa tämän paikkoihin jokta hän tietää ansoiksi ja omaa hyvin hämärän menneisyyden johonka kuuluu mm. lapsien kiduttamista. That's Evil. Mutta Illusive Manin tietojen, teknologian ja apulaisten avulla Shepard pelastaa päivän ja miljoonien ihmisten hengen. That's..evil? 
Mutta lopussa hän näyttää todellisen luonteensa, kun hän haluaa Reaperien tiedot ja taidot itsellensä kohottaakseen ihmiskunnan galaksin herraroduksi. Mass Effect 3-pelissä hän on jo täysin paha. Cerberus on täysiverinen terroristijärjestö jotka hän on alsitanut Reaper-hirviöiden aivopesulle, muuttaa vihollisiaan Husk-zombeiksi ja haluaa hallita Reaperien voiman avulla galaxia. Viehätys Illusive Manissa on hänen imagossaan. ME2:sen aikana hän ei tee muuta kuin istuu tuolissaan maailman hienoimman ikkunan edustalla, juo viskiä ja polttaa tupakkaa. Mutta kaiken takana hän vetelee langoista, juonii ja manipuloi. Martin Sheenin ääni tuo outoa turvallisuuden tunnetta hahmoon, hän ei näytä pahalta-paitsi ME3:ssa vakavan korruption jälkeen. Myöskin fakta että häntä ei nimetä pelin aikana, hän on vain Illusive Man. Illusive Man on paha, mutta hän on pakollinen paha ennen ME3:sta. Hän ei näytä pahalta, hän ei käyttäydy antagonistin tavoin mutta hän on kuitenkin Mass Effect-sarjan tähti.
"Salvation comes with a cost."


5. Kaksinaama (Batman)
Kaksinaama on erittäin outoon ideaan perustuva Batman-vihollinen. Kaksinaama on kokenut monia uudelleenkirjoituksia, mutta tunnetuin on seuraava: Harvey Dent oli Gothamin yleinen syyttäjä ja Bruce Waynen ystävä. Käydessään taisteluun Gothamin järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan Harvey ei anna periksi, mutta samalla hänen henkilökohtainen psyykkeensä hajoaa. Vanhat agressio-ongelmat ja lievä skitsofrenia nostavat päätään, mutta Harvey pitää ongelmat sisällään. Kun gangsteri Maroni oikeudenkäynnissä heittää happoa Harveyn kasvoille. Puolet Harveyn naamasta arpeutui pahasti, tehden hänestä epämuodustuneen. Tämä johtaa Harveyn sekoamiseen, ja hänen logiikkansa syntyy- rikolliset kävelevät ulos vankiloista, lahjovat tuomareita ja koko oikeussysteemi ei toimi. Yhtä hyvin voisi heittää kolikkoa. Niinpä Kaksinaama alkaa tappamaan mafiosoja, jonka jälkeen hän siirtyy korruptoituneiden poliitikkojen kimppuun. Aina ennen hän heittää kolikkoa (vanha kaksipuolinen raha, jonka hän arpeutti toiselta puolelta) puhdas puoli-elät, arpeutunut puoli-blam. Kaksinaama on monipuolinen superrikollinen. Hän on Batmanin suuri epäonnistuminen ja ikuinen muistutus kuinka hyvätkin voivat langeta taistelussa rikollisuutta varten. Kaksinaama vaihtelee Batmanin kaltaisesta mutta pahemmasta vigilantesta klassiseen pankkirikolliseen ja pidemmälle. Oli tarina mikä tahansa, hän on aina tarinaa vahvasti synkentävä hahmo. Hän ei ole vain Batmanin pahimpia vihollisia, mutta myös Robinin- Kaksinaama pieksi nuoren Robinin aikoinaan pahasti. Kaksinaama on joskus täysin paha, mutta välillä taas hän on vain erittäin vakavasta jakomielisyydestä kärsivä hahmo, joka on koko ajan taistelussa itsensä kanssa- Bruce Wayne on käynyt Arkhamissa pelaamassa shakkia Harveyn kanssa. Jokaisen ison päätöksen kolikonheitolla, mikä tarinoissa tuo aina tiettyä jännitystä. Kolikonheitto sarjakuvaruudulla ei luulisi olevan kovin jännää, mutta holy fuck-joka kerta kun se kolikko lentää ilmaan, olen jähmettynyt lehden ääreen. Kuten Arvuuttaja, tämäkin superkonna on joka kerta hieno. Aaron Eckhartin Kaksinaama oli upea, mutta valitettavan lyhytikäinen. Paras lienee Batman-animaatiosarjan Harvey. Pidin jopa Batman Forever-leffan versiosta kaikessa hassuudessaan.Tiesittekö että Clint Eastwoodin piti näytellä Kaksinaamaa 60-luvun Batman tv-sarjassa! Kaksinaama on Batmanin vihollinen, joka muistuttaa koko ajan hänen epäonnistumisestaan.
"Heads, I shoot you in the gut. Tails, I shoot you in the head."


4. Magneto (X-Men)
"Road to hell is paved with good intentions."
Magneto on Ryhmä-X:än pitkäaikaisin vihollinen. Puolalainen Erik Lensherr on erittäin synkän menneisyyden tulos. Hänen vanhempansa kuolivat Auschwitzin keskitysleirillä, ja Erik näki tuolloin ihmiskunnan pahan potentiaalin. Magneettisillä mutanttivoimilla varustettu Erik huomaa mutanttien olevan vainon ja ennakkoluulojen kohteina, ja näkee hänelle hyvin tutun kuvion edessänsä, eikä halua enään koskaan olla sellaisen maailman asukas. Mutantit eivät ole syyllisiä tähän, vain ihmiset. Niinpä Magneto on syntynyt, ihmiskunta vapiskoon hänen edessään. Magneto on kaikin puolin monipuolinen hahmo. Hän on terroristi, jonka tavoitteena on ihmiskunnan tuhoaminen, mutta tärkeintä hänelle on vainottujen mutanttien suojeleminen. Magneto on oppikirjaesimerkki hyvän tahdon korruptoivasta voimasta. Magneto haluaa auttaa, mutta ei usko Xavierin ja Ryhmä-X:än rauhallisuuden tiehen. Se ei auttanut viimeksikään. Magnetosta pitää juuri tämän vuoksi. Hänen menneisyytensä on rankka, ja se on tapahtunut oikeasti. Keskitysleireillä kuoli lukemattomia ihmisiä, ja tällaisen ajattelumaailman syntyminen ei kuulosta mahdottomalta. Hän on mutanttivoimiaan lukuunottamatta täysin mahdollinen hahmo. Magneto on kokenut takinkäännöksen ja maailmansa sortumisen, ja nykyään on Ryhmä-X:än jäsen- ja nyt vaikuttaa että hänen läsnäolonsa on saanut Kykloopin ajattelemaan samalla tavalla. Kuinka moni rikollinen vaikuttaa sankareihin NÄIN vahvasti? Magnetoa on näytellyt monet näyttelijät, mutta vaikuttavimmat ovat sir Ian McKellenin ja Michael Fassbenderin vanha ja nuori Magneto. McKellenin vanha versio on arvostettava mutanttiveteraani, josta näkyy viisaus mutta samalla myös julmuus. Fassbenderin nuori versio taasen on vielä uransa alussa, ja nuorempi raivokkuus paistaa hänestä ja katsojan on helppo kuvitella vanhana olevan McKellen. Magneto on antagonisti, joka ei halua rahaa, valtaa tai voimaa-ainoastaan estää mutanttivainot ja historian, jota ei saa unohtaa, toistumisen.
Never. Again.


3. Jokeri ja Vihreä Menninkäinen (Batman ja Spider-Man) 
Okei, mainitsin että pidän älykkäästä rikollisesta enemmän kuin psykopaatti-murhaajista mutta nämä ovat molempia. Jokeri ja Vihreä Menninkäinen ovat kaksi superkonnaa, josta en ikinä osaa päättää kummasta pidän enemmän! Kun aloin asiaa oikein miettimään, päädyin seuraavaan lopputulokseen: Jokeri on hauska, tappavan vaarallinen hekottava psykopaatti ja Batmanin arkkivihollinen. Vihreä Menninkäinen on hauska, tappavan vaarallinen hekottava psykopaatti ja Hämähäkkimiehen arkkivihollinen. See something similiar? Menninkäisillä ja Pelleilä ei ole edes yhteistä historiaa Hämähäkkien ja Lepakkojen kanssa mistä voisi ottaa materiaalia- ne ovat vain niin hyvin tehtyjä hahmoja. Jokeri oli alunperin pikkurikollinen, joka yhden päivän aikana menettää vaimonsa, lapsensa ja putoaa tankkiin kemikaaleja - ja loppu on historiaa. Hänen nimeä ei tiedetä, täysin varmaa ei ole se mistä hän tuli- hän on luonnovoima. Jokeri on hauskimpia hahmoja sarjakuvissa. Hän tekee hirveitä asioita mutta tekee sen hymy huulilla ja levittää naurua lukijoihinkin. Hirveinkin massamurha voidaan ohittaa kikattamalla Jokerin jutuille. Koitappa lukea Jokerin teoista jättämällä vitsit pois. Jokeri on värikäs, hauska ja hymyilevä Batmanin synkkään, vakavaan imagoon. Jokerista ei ole huonoa versiota olemassakaan.
Vihreä Menninkäinen on oikeasti Norman Osborn, Peter Parkerin parhaan ystävän Harryn isä. Hän tuli sarjaan alunperin vain sivuhahmona, jonka kautta kerrottiin Osbornien perheen vaikeuksista. Kun Menninkäinen tuli ensimmäisen kerran kuvioihin, ei yhteyttä Osbornin ja hänen välillä tehty kuin vasta pitkän ajan päästä. Menninkäinen hyökkää Hämähäkkimiehen kimppuun tappaakseen hänet. Usein viholliset käyvät Hämiksen kimppuun vasta tämän tullessa heidän tiellensä. Menninkäinen päättää hoitaa hänet pois kuviosta välittömästi. Monie yhteenottojen jälkeen Menninkäinen paljastuu Osborniksi, Peter onnistuu voittamaan hänet ja Norman menettää muistinsa. Peter ei halua hajottaa ystävänsä perhettä, ja luottaa siihen että Menninkäinen on poissa. Mutta pian on selvää, että Menninkäinen ei ole vain puku, vain osa Normanin hulluutta. Hän palaa, ja Peter maksaa kovimman hinnan. Legendaarisessa numerossa Vihreä Menninkäinen tappaa Gwen Stacyn, Peterin rakkaan tyttöystävän. Menninkäinen kuolee pian tämän jälkeen päättäen legendaarisen tarinakaaren. Myöskin hänen animaatio-ja filmiversionsa ovat erittäin hyvin tehtyjä, vaikkakin Dafoen moottoripyörä-puku oli vähän urpo. Menninkäinen on Jokerin kanssa hyvin samanlainen- hän tekee hirveitä asioita, mutta tekee sen hymy naamallaan ja nauru sydämmessään. Jokerin ollessa välillä logiikkaa vailla oleva hullu, Menninkäinen on uskomattoman älykäs, strateginen mieli ja tehokas tiedemies. Toki Jokerikin on älykäs ja taktinen juonittelija, mutta Menninkäisellä nämä ominaisuudet ovat paljon näkyvämmät. Molemmat ovat myöskin loppujen lopuksi aika oudon ja hassun näköisiä, mutta kun nämä herrasmiehet alkavat toimia, he ovat pelkkää kauhua. Menninkäinen ja Jokeri yhdessä olisivat sarjakuva jonka lukisin mielelläni. Nähdä nämä kaksi hirviötä ja huumorimiestä ovat aina naurattamassa ja pelottamassa lukijaa mahtavilla tavoilla.
Ahhahahhahahahahhahehhhehehhehehh!2. Morgoth (Silmarillion)
Morgoth on J.R.R Tolkienin kirjasarjojen suuri paha ja julmin olento jota on koskaan elänyt. Alunperin yksi luojajumala Erun luomista enkeleistä "Valareista", Morgothia kutsuttiin tuolloin vielä Melkoriksi ja hän oli mahtavin Valareista, "Hän joka nousee voimassa." Erun laulaessa maailman olemaan, oli Melkor riitasointu. Pian tämä karkotetaan paratiisista, ja maailman olentojen syntyessä hän otti niistä osan ja alkoi korruptoimaan niitä ja sammutti maailman valot. Muut Valarit vangitsivat hänet, ja lojuttuaan vankilassa aikakauden hänet vapautetaan parannuksen toivossa (jeaaaaaah....). Melkor huomaa haltioiden tulleen maailmaan, ja alkaa vihaamaan näitä vallankaappaajina ja hänen mahtinsa haastajina. Niinpä hän varastaa haltioiden työn huipun, Silmarilit ja pimeyden lukki Ungoliantin kanssa he tuhoavat maailmaa valaisevat puut. Haltiakuningas Feänör kiroaa Melkorin ja nimeää hänet Morgothiksi, maailman mustaksi viholliseksi. Alkaa sota, joka kestää yli aikakausien.
Morgoth on Tolkienin versio Saatanasta. Hän korruptoi kaiken mihinkä koskee, viettelee ihmisiä ja haltioita pahuuteen-mutta harvoin suoraan. Hän toimii vuosisatojen takaa, näkee ihmisten heikkoudet ja haltiakuninkaiden ahneuden silmarilejä kohtaan ja käyttää sitä hyväksi armotta. Hän on mustuuden varjo, joka korruptoi maan ympärillään, ja on sekä ääretön pohjolan kylmyys ja tulivuorten polttava tuli. Morgoth on pahuuden perikuva. Hänen luomuksiinsa kuuluvat myös örkit, peikot, balrogit ja pahinta, Sauronin. Kaikki tulevat tapahtumat sormusten sodassa ovat hänen syytänsä. Lopulta hänet pysäytetään, mutta silloinkin tehdään selväksi, että niin kauan kun on pahaa maailmassa, on Morgothia mahdoton tuhota. That is Evil.
Morgothin ja Haltiakuningas Fingolfinin taistelu


1. Darth Vader (Star Wars)
Darth Vader. Lordi Vader oli, on ja tulee aina olemaan minulle pahiksen arkkityyppi. Minun ei tarvitse edes selittää tästä hahmosta mitään, kaikki tuntevat Darth Vaderin. Hänen ensiesiintymisensä on paras sisääntulo ikinä, hänen teemansa on paras biisi ikinä ja hänen äänensä on mahtava. Ylistän usein tiettyjä ääninäyttelijöitä paljon, kuten Simon Templemania ja Steve Blumia, ja James Earl Jones kuuluu samaan poppooseen. Jos pahiksella on matala, rahiseva ääni olen heti myyty. Toki pidän Jokerin kaltaisista korkeaäänisistä kikattajista, mutta voi hyvä luoja Jonesin Vader on ainoa oikea ääni maailmassa. Musta haarniska yhdistettynä kyberneettisiin osiin ja viittaan luo vaikuttavan mielikuvan välittömästi. Ja se hengitys. Tottakai nauru on pahiksella pelottavaa- mutta Darth Vader ei ikinä naura. Hän vain hengittää rahisten konemaisesti. Hrrr.
Mutta Vader on myös traaginen hahmo, jossa näkyy korruption ja liiallisen voiman vaikutus. Hänen suhteensa poikaansa Lukeen on mielenkiintoinen. Hän ei halua tappaa Lukea, vaan tahtoo liittoutua tämän kanssa, olla isä hänelle. Tottakai Vader yrittää tappaa tämän tajutessaan tämän unelman ollessa mahdoton. Vaikka Imperiumin Vastaisku on lempi Star Wars-leffani, lempikohtaukseni on Luken ja Vaderin viimeinen taistelu Jedin Paluussa. Luken lopulta saadessa voiton, musiikit yhdistettynä keskusteluun ja tilanteeseen mikä on kehittynyt kahden elokuvan ajan, Holy shit that is good and sad. 
"I have altered the deal. Pray I do not alter it any further."


Darth Vader on vaikuttavin vihollinen koskaan. Täydellinen osoitus vallan korruptiosta ja kaikkien mahdollisuudesta toiseen tilaisuuteen, Lordi Vader on vain täydellinen.

Ahh, Villains. You are so perfect. Mitä ajattelette? Oletteko samalla kannalla, vai olenko ihan mauton? Kertokaa kommenttinne! Tässä hyvä kappale lopuksi tunnelmaa luomaan:
Listalta pois jäivät eliminoinnin vuoksi: Pingviini, Venom, Ozymandias, Karzoug the Claimer ja Tohtori Mustekala sekä Dalekit.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti