lauantai 23. huhtikuuta 2016

Thanos ja tulevaisuuden mahdolliset uhat

Ensi viikolla Maan Mahtavimmat Sankarit Kostajat ottavat mittaa toisistaan Captain America: Civil Warissa. Tarkat syyt ja yksityiskohdat ovat vielä hämärän peitossa, mutta voimme olla varmoja siitä että yksi taho on tästä hyvin mielissään. Hän on hykerrellyt, juoninut ja uhonnut taustalla, nostaen panoksia metsästäessään absoluuttista voimaa ja uhatessaan koko maailmankaikkeutta. Hän on Thanos, Hullu Titaani!Thanos oli Marvelin suunnalta loistava idea tulevaksi uhaksi. Loki oli sarjakuvissa Kostajien ensimmäinen vihollinen mutta ei kovinkaan pitkäaikainen, jatkuva uhka. Ultron on Kostajien arkkivihollinen, hirviö jonka palaaminen kuolleista ei ole ainoastaan mahdollista vaan todennäköistä. Mutta Thanos ei ole pelkästään Kostajien tai Galaksin Vartijoiden vihollinen. Thanos on maailman vihollinen, elämän vihollinen ja mahtavimmillaan ominpotentti jumala. Hän ei tapa toisia siksi että voi tai jonkun isomman suunnitelman vuoksi, hän tappaa rakkaudesta Kuolemaa kohtaan. Thanos tunnettaan parhaiten Ikuisuuden Rautahanskan kokoamisesta mikä antoi hänelle mahdollisuuden hallita aikaa, avaruutta, mieliä, voimaa, todellisuutta ja sieluja. Tällöin hän oli mahtavimmillaan ja hänen voittamiseensa tarvittiin sankareita jokaisesta maailmankaikkeuden kolkasta. Hän on uhkaavan näköinen, hirviömäinen jätti jonka kultainen haarniska ja demoninen hymy ovat uhkaava sellaisellekkin joka ei tunne hahmon hirveää mainetta. Häntä on rakennett hiljalleen yhä isommaksi uhaksi pienten cameoiden aikana, ja kahden vuoden päästä pääsee hän parrasvaloihin Avengers: Infinity War-elokuvissa.Mutta mitä sen jälkeen? Kun Kostajat ja kaikesta päätellen jokainen muu supersankari tähän mennessä kohtaa Thanoksen ja ennemmin tai myöhemmin voittavat hänet (Kyllä, pahis tulee häviämään), mitä sitten? Kuka on seuraava iso uhka jota vastaan Kostajien täytyy taistella? Kuka on Marvelin Vaihe 4:sen Iso Paha?


Ongelmaksi tässä muodostuu kaksi isoa tekijää. Ensimmäinen on hyvin yksinkertainen: Oikeudet tiettyihin sarjoihin ja hahmoihin ovat vieläkin Foxilla ja Sonyn hahmojen oikeudet ovat sekavassa tilassa. Tämä ei tarkoita vain sitä että Marvel ei omaa oikeutta käyttää Ryhmä-X:ää, Ihmenelosia ja heidän laajaa hahmogalleriaansa- eritoten heidän antagonistejaan. Yksi esimerkki MCU:n taidosta on kyky ottaa b-ja c-luokan hahmoja ja saada ne toimimaan elokuvissa. Guardians of the Galaxy -elokuva on pitkälti olemassa juuri sen vuoksi että Marvelilla ei ollut muita mahdollisuuksia. Ja tämä elokuva kuitenkin näytti että nämä niinsanotut b-ja c-luokan hahmot ovat yhtä hyviä (ellei jopa parempia) kuin monet Marvelin tunnetuimmista hahmoista. Mutta vihollisrintamalla tämä on isompi ongelma. Fox omistaa tällä hetkellä oikeudet Marvelin tunnetuimpiin ja suosituimpiin superkonniin: Doctor Doom, Magneto, Galactus, Apocalypse, Annihilus, Skrullit ja kaikkein kivuliaimpana Kang Valloittajan, Kostajien toisen arkkivihollisen koska tämä on MYÖS Faara Rama-Tut, Herra Fantastisen kaukainen jälkeläinen tulevaisuudesta. Tämä rajoittaa Marvelin isojen pahojen hahmot hyvin pieneen lukumäärään hyvin spesifejä hahmoja. Tästä pääsemme toiseen ongelmaan- Thanokseen. Thanos on hieno pahis- hän on elämää isompi kosmisen tason uhka ja hänen designinsa on upea. Hän on täydellinen vihollinen- ja tämän takia melkein mikä tahansa joka seuraa tätä tuntuu automaattisesti pienemmältä uhalta. Kostajat voittivat Thanoksen- mikä ihme muka  voisi enään uhata heitä?  Tämä on aito huolenaihe joka minulla on Infinity Warin jälkeisen MCU:n suhteen. Thanos on sitonut elokuvia yhteen ja ollut koko ajan taustalla oleva uhka, tehden tietä isolle konfliktille tulevaisuudessa. Marvel Studiosin johtaja Kevin Feige on sanonut neljännnen Vaiheen olevan huomattavasti erilainen aikaisempaan verrattuna, ehkä silloin ei ole tarvetta Thanoksen kaltaiselle isolle pahalle ja ehkä onkin parempi ettei elokuvien metajuoni kierrä samanlaista kaavaa.

Mutta Kostajat tarvitsevat silti vihollisensa ja niin kauan kuin Fox pitää kiinni omastaan ovat monet hienot ja isot uhat Marvelin hyppysten ulottumattomissa. Marvelin täytyy jatkaa vähemmän tunnettujen mutta silti hienojen ja tyylikkäiden vihollisten käyttämistä. Seuraavaksi käyn lävitse joitakin superrikollisia (joihin Marvelilla on oikeudet) joita olisi hauska nähdä tulevissa Marvel-elokuvissa jonain muunakin kuin yhden elokuvan uhkana.


Kreivi NefariaKreivi Luchino Nefaria on Italialainen aatelinen ja vallanhimoinen traditionalisti joka ajautui järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Hänestä tuli Maggian, Marvelin vastineen Mafialle, johtaja ja siten maailman rikkain ja vaikutusvaltaisin rikollinen. Hän hyökkäsi Kostajien kimppuun vailla armoa, taisteli Ryhmä-X:ää vastaan ja koetti tuhota Rautamiehen ja Tony Starkin täydellisesti ja oli lähes onnistua. Ja SITTEN hän sai supervoimat. Kyllä, ennen tätä hän taisteli maailman mahtavimpia sankareita vastaan vailla mitään supervoimia, aseenaan vain mittaamattomat rikkautensa ja älynsä. Mutta sitten hän kokosi yhteen joukon superkonnia- Elolaserin, Ihmemiehen ja Pyörremyrskyn- ja varasti heidän voimansa ja sitten kertoen ne sadalla. Hän on supervahva, lentokykyinen, omaa optisen laserkatseen ja on käytännössä tuhoutumaton. Kreivi Nefaria on vanhan liiton Italialainen mafioso- jolla on TERÄSMIEHEN voimat.

Nefariassa on potentiaalia olla oikeasti erilainen ja hieno uhka Kostajille. Yleisö tietää mitä Teräsmiehen kaltainen voima voi saada aikaiseksi- kiitos Man of Steel- ja tämän kaltaista hahmoa Marvelin elokuvissa ei ole vielä ollut. Hän on älykäs, juonitteleva ja uskomattomista voimistaan huolimatta vetää naruja taustalla sen sijaan että paukkaa itse eturiviin taistelemaan ensimmäisenä. Yksi ongelma kahden ensimmäisen Kostajat-elokuvan kohdalla oli se, että Loki eikä Ultron kestänyt yksin Kostajia vastaan kovinkaan kauaa. Nefarian kestokyky ja voimat takaisivat sen että mikä versio Kostajista häntä vastustaakaan, voi hän tarjota haasteen jollaista he eivät ole vielä kokeneet.
Michael Korvac
Korvac on pakolainen toisesta ulottuvuudesta jossa hän oli tietokoneteknikko jonka planeetan valloitti väkivaltainen Badoon-rotu. Korvac loikkasi heidän puolelleen ja he tekivät hänestä sielä kyborgin. Korvacin loikkaus oli kuitenkin huijausta sillä hän tuhosi Badoonit ja koetti valloittaa oman ulottuvuutensa. Sitten hän siirtyi Kostajien ulottuvuuteen, sai Galactuksen Kosmiset Voimat ja koki että näillä voimilla hän voi luoda utopian maa-planeetasta, ihannemaailman jonka Badoonit olivat hänen ulottuvuudessaan tuhonneet. Korvac koostuu lähinnä energiasta, ja omaa Kosmisen Voiman joka  antaa tämän tehdä lähes mitä tahansa- energian ampumista ja imemistä, lentokykyä, materian hallintaa, teleportaatiota ja todellisuuden muokkausta.

Saa nähdä kuinka kauan Korvac pysyy potentiaalisena tulevana hahmona: Itse veikkaan että Peter Quillin isä ("Angel...made out pure starlight...") on juurikin Michael Korvac, joskin hieman erilaisella taustatarinalla. Korvac voisi olla vihollinen jolla ei ole pitkää ja monimutkaista juonta, mutta jonka muuttumista tavallisesta ihmisestä kosmiseksi jumalaksi seurattaisiin usean elokuvan ajan ja sitten kaikkivoipa Korvac alkaisi vain päättämään asioista maan asukkaiden puolesta ja hänet täytyisi pysäyttää. Korvac on vahva ja ei pelkästään "lyön tosi kovaa-vahva" mutta omaa monipuoliset ja luovat voimat. Ja mielestäni nimi "Michael Korvac" vain kuulostaa niin hyvältä että sen haluaa kuulla elokuvassa!
Vihreä Menninkäinen
I'm not even kidding.

Norman Osborn on monille leffafaneille tuttu elokuvien kautta. Rikas tiedemies jonka kompastuskivenä menestykseen oli hänen temperamenttinsa ja sosiopaattinen luonteensa. Tämä taipumus pahaan moninkertaistui kun hän koetti itseensä fyysistä kuntoa ja älyä nostavaa seerumia joka teki hänestä yli-ihmisen... ja umpihullun hirviön. Mutta Osbornille ei riittänyt se että hän oli Hämähäkkimiehen vaarallisin vihollinen. Hän halusi enemmän. Hän puhdisti maineensa ja meni S.H.I.E.L.D:ille töihin ja kohosi sen johtajaksi ja hallitsi maailmaa järjestln huipulla. Norman Osborn on älykäs ja ovela taktikko joka pelaa pitkää peliä juonissaan ja Vihreä Menninkäinen on psykoottinen tappaja ja hirviö jonka yliluonnolliset voimat ja tappavat aseet tekevät hänestä vaarallisen vastustajan kenelle tahansa.

Norman olisi askel poispäin "yksi vihollinen jota kaikki voivat taistella vastaan yhdessä" mentaliteetista. Normanin yksi tärkein ominaisuus on hänen älynsä. Hän on lähin Marvelin vastine Lex Luthorille. Mutta sen lisäksi että hän on superälykäs tiedemies on hänellä rikollinen alter ego jonka takaa tehdä hirveyksiä. Vihreä Menninkäinen on nähty nyt kahdesti elokuvissa, ja molempina kertoina on toteutuksessa jäänyt paljon toivomisen varaan. Iso osa hahmon ongelmaa on ulkonäössä. Hänen pukuaan on vaikea adaptoida suoraan samanlaisena ja variaatio tästä on nyt kahdesti ollut enemmän tai vähemmän höntin näköinen. Menninkäisen teema on Halloween ja kauhu. Hän pukeutuu pelottavaan naamariin, hän heittelee kurpitsalyhtyjä ja lentää lepakkokiiturilla. Monet eivät ajattele sitä usein mutta pohjimmillaan Menninkäinen on kauhua herättävä vihollinen. Hänen ulkonäkönsä ja alter egonsa perustuu painajaisiin ja piinaaviin olentoihin alitajunnastamme. Elokuvissa tällainen ei ole helppoa tehdä, mutta jos tavoitteeksi ei oteta tehdä vain tyyppiä menninkäismaskissa vaan tehdä jotain joka on karmivaa ja jonka kohtaaminen voisi pistää keneltä tahansa paskat housuun, voisi Vihreä Menninkäinen olla isomman luokan vihollinen elokuvissakin.Pahuuden Mestarit
Kostajat ovat maan mahtavimmat sankarit, ja Pahuuden Mestarit maan mahtavimmat rikolliset...ainakin tämä oli tarkoitus. Kun Paroni Zemo halusi tuhota Kostajat ja New Yorkin, hän keräsi luokseen superrikollisia jokaisen sankarin vihollisten joukosta: Radioaktiivinen Mies, Musta Ritari, Sulattaja, Teloittaja ja Lumoojatar olivat ensimmäiset Pahuuden Mestarit. Heidän rivinsä ovat vaihtuneet useaan otteeseen, mutta heidän tavoitteensa on aina sama: tuhota Kostajat.

Pahuuden Mestarit (tai nykyään vain Mestarit) on vain kattotermi. En välttämättä halua juuri näitä pahiksia elokuviin, mutta idea joukosta superrikollisia taistelemassa yhdessä Kostajia vastaan on kiinnostava. Marvelilla on niin paljon erilaisia rikollisia joita tuoda yhteen isommaksi uhaksi että tätä ideaa voisi käyttää useammankin kerran. Civil Warissa tuleva Paroni Zemo kuulemma omaa laajemman roolin tulevissa MCU-elokuvissa. Hän voisi helposti kasata kulissien takana yhteen Mestarit tuhoamaan Kostajat: Purppuradynamo, Urakoitsija, Titania, ehkä jopa Keltatakki- olisi hauska nähdä eri sankarit taistelemassa toistensa superkonnia vastaan ja sitten kaikki vastaan kaikki-rymäkkä. Tehkää se, Marvel! TEHKÄÄ!HuppuParker Robbins oli pikkukriminaali New Yorkista. Hän oli lapsesta lähtien ihaillut superrikollisia ja halusi jonain päivänä olla itsekkin pelätty mestarrikollinen. Nyt hän kuitenkin on köyhä ja työtön, vaimo huutaa hänelle ja koko ajan vituttaa. Mutta sitten hän löysi punaisen viitan ja oudot kengät. Viitta antoi hänelle kyvyn muuttua näkymättömäksi ja kengät kyvyn kävellä ilmassa. Näillä yksinkertaisilla aseilla yhdistettynä nerokkaan rikolliseen mieleen Hupusta tuli superrikollisten Kingpin.  Mutta viitan demonin alkuperä nousi esiin aina välillä jolloin Parker joutui viitan riivaamaksi ja muuttui yli-luonnollisen vahvaksi.

Huppu oli kerran oma valintani Doctor Strange-elokuvan pääpahikseksi. Hän omaa taikavoimia ilman minkäänlaista koulutusta tai moraalia ja hänen taikaesineidensä lähde on demoni Dormammu, Oudon arkkivihollinen.  Parker on mielenkiintoinen hahmo, sillä hän on noussut tyhjän päältä oman älynsä ja kunnianhimonsa avulla samaan kastiin Doctor Doomin, Punakallon ja Lokin kanssa. Hänen suunnitelmansa eivät yleensä ole kovin megalomaanisia tai hirvittäviä- hän on pohjimmiltaan kuitenkin katurikollinen. Mutta hänen riippuvaisuuteen verratava janonsa voimaan ajaa hänet usein hakemaan yhä mahtavampia "sponsoreita" joidenka avulla hän voi saavutta kaikki tavoitteensa. Huppu on myöskin tällä hetkellä potentiaalinen vihollinen Netflixin Defenders-sarjalle, mutta itse haluaisin nähdä tämän pienen miehen nousun maailman huipulle elokuvissa.

As seen here PUNCHING HULK IN THE FACE.


Sellaista tällä kertaa. Mitä itse olette mieltä- ketä vastaan Kostajien pitäisi taistella Thanoksen jälkeen? Onko näissä itua vai onko vain pakko luottaa siihen että Marvel saa oikeudet Doctor Doomiin ja Kangiin? Kirjoittakaa kommenttine ja palataan piakoin asiaan.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti