maanantai 25. heinäkuuta 2016

Numero 100 spesiaali: San Diego Comic-Con 2016 parhaat!

Hehhei! Se on sitten niin että tämä teksti jota luette on minun 100# blogikirjoitukseni! Jos ollaan rehellisiä, olin aika yllättynyt että sain sata kirjoitusta aikaiseksi. Välillä oli pitkiäkin taukoja kirjoitusten välissä ja varhaisimmat tekstini ovat vähän, noh, huonoja. Mutta vähä vähältä sain tasoani nousemaan ja kun huomasin että perhana, näitähän lukee joku aloin taas inspiroitumaan lisää. Eli tässä kohtaa kiitokset ja kumarrukset teille, arvoisat lukijani. Te motivoitte minua kirjoittamaan lisää eri aiheista ja jatkamaan vaikka kommenttiosastolla onkin hiljaista. Jos mieleenne tulee jotain mitä voisin tehdä toisin tai mistä haluaisitte lukea, kertokaa se ja pannaan se toteutukseen seuraavan sadan aikana!

Tämän juhlan kunniaksi päätin tehdä jotain erikoista. Viime viikonloppuna oli San Diego Comic-Con eli SDCC, maailman isoin mediatapahtuma. Alunperin sarjakuvatapahtumana alkunsa saanut SDCC on nykyään paisunut Hollywoodin ansiosta uskomattommiin mittoihin ja siitä on tullut eri elokuvastudoiden, pelifirmojen ja tv-kanavien suosima esittelyalusta uusille projekteille. Joka vuosi juurikin SDCC:ssä julkaistaan uutiset Marvelin ja DC:n uusista elokuvista ja sarjoista sekä iso joukko trailereita. Olen jo kauan unelmoinut sinne pääsemisestä, mutta kallis hinta ja hyvin kysytyt liput eivät ole tehneet tästä vielä mahdollista. Joku vuosi vielä....Tänään käsittelen ja esittelen minun suosikkejani näistä uutisista ja trailereista joita olen jo jakanut hullun lailla viimeisen kolmen päivän ajan sosiaaliseen mediaan. Ja koska blogini tapa on järjestellä asioita mielivaltaiseen arvojärjestykseen, teen sen myös tänään. Tämä on minun Top 10 parasta SDCC-uutista!

10. Legendaryn tuottama Lovecraft-tv sarja.

Olen H.P Lovecraftin kauhukirjallisuuden vannoutunut rakastaja. Olen lukenut lähes jokaisen hänen novelleistaan ja romaaneistaan ja omistan miehen unipäiväkirjankin. Nille jotka eivät tunnista nimeä Lovecraft, hän on kaveri Cthulhun takaa. Howard Philips Lovecraft on yksi mielenkiintoisimpia ihmisiä joita on koskaan elänyt. 1890 syntynyt Providenceläinen kirjailija eli vaatimattomissa oloissa lyhyen mutta erittäin tuotteliaan elämän. Häntä riivasi painajaiset ja lapsuuden traumat, sillä hänen isänsä oli kuollut Howardin ollessa vasta lapsi mielisairaalaan pedillä ja myös hänen äitinsä lukittiin mielisairaalaan. Lovecraftin töiden kantava teema oli tuntemattoman pelko, kosminen kauhu jonka rinnalla ihminen ei ole mitään. Muinaisille avaruuden ääreissä elävillä jumalille ihminen on vain vitsi, virhe joka on kasvanut suuruudenhulluuden nimissä. Mahdottomat olennot lepattavat yöntaivaalla ja epäeuklidiset ja geometrisesti mahdottomat rauniot ovat täynnä paljastuksia maailman todellisesta luonteesta jotka ajavat lukijansa hulluuteen. Stephen King on saanut innoittetta omiin kirjoihinsa juurikin Lovecraftin töistä.

Hän teki ajatuksen UUDESTA VÄRISTÄ pelottavan.

Miksi tämä on näin "matalalla?" Koska tuotantotiimi ei vakuuta. Kirjoittaja Matthew Francis Wilson on vielä varsin kokematon isolla mittakaavalla ja tuottajana oleva Bonaventura tunnetaan lähinnä...Transformereista. Rakastan Lovecraftin työtä ja idea sarjasta joka ammentaa tapahtumansa suoraan edesmenneen mestarin kirjoista on loistava, mutta haluan myös että tuotantopuoli tajuaa mikä on tehnyt Lovecraftista niin menestyneen. Ei hirviöt, ei hauskat paikannimet tai kosmiset kauhut. Tunnelma. Tuntematon. Mahdottomuus.9. The LEGO Batman Movie-traileri
Nauroin niin paljon. Lego Elokuva (2014) oli erittäin positiivinen yllätys kaikin puolin, ja sen parhaimpia osuuksia oli legendaarinen Will Arnet Batmanina. Kävi ilmi että en ollut ainoa joka rakasti tätä Batmania ja hän sai oman elokuvansa. Ensimmäinen traileri oli hauska. Uusi traileri on hulvaton. Komedia toimii samalla kaavalla kuin edellisessä Lego-elokuvassa ja Arnetin näyttely on löytänyt uuden tason. Jopa Michael Cera kuulostaa todella hyvältä, ja on ilo nähdä DC-materiaalia joka ei ota itseään liian tosissaan. Voin jo nähdä itseni kuolemassa nauruun elokuvateatterissa.

"LIFE DOESN'T GIVE YOU SEATBELTS!"


8. Fantastic Beasts and Where to Find Them-traileri
Ensimmäisen trailerin pyörähtäessä esiin tämä projekti alkoi vaikuttamaan hyvältä. Harry Potterin maailma on aina ollut mielestäni mielenkiintoisempi kuin sen hahmot. Kysymykset kuten velhot ja taikuus eri aikakausina, rasismi, seksismi, sodat ja muut ovat aina kiinnostaneet minua. Nyt saan sitä mitä olen halunnut- periodielokuva Yhdysvalloissa jossa on päähenkilönä mielenkiintoinen zoologi-velho. Tämä uusi traileri sai minut toden teolla innostumaan tästä elokuvasta. Hyvät näyttelijät, Harry Potterin tunnelma ja tyyli mutta uudella twistillä, erittäin hienon näköisiä hirviöitä ja taikaolentoja, hauska ja viihdyttävä perusidea joka johtaa juurikin näihin yllämainittuihin tilanteisiin? Kyllä kiitos nyt ja heti. Ja loppuun Harry Potterin teemamusiikin mukaelma? SOLD!

"I wanna be a wizard."


7. MCU-detaljien paljastukset. 


"I may look like angel on the outside..."


Marvelin perinteinen megapaneeli sisälsi kaikkea hauskaa ja parhaimpiin paloihin pääsemme listan kärkipäässä. Pienemmät mutta ah niin herkulliset uutiset tulivat kuitenkin tältä scifimmältä puolelta MCU:ta. Guardians of the Galaxy Vol 2:sta kerrottiin että Yondun (Michael Rooker) johtamat Ravagerit ovat isommassa osassa, samoin Ronanin kätyri Nebula (Karen Gillan). Aina vain parempi, sillä molemmat olivat ensimmäisessä elokuvassa mahtavia. Paneelin esittelijä Rooker oli lavalla puketuneena Yonduksi, ja hänen pääharjansa oli entistä korkeampi mikä sai hymyn nousemaan suupieliin. Mutta isoin uutinen oli Kurt Russelin roolin paljastus. Kurt Russelin hahmo on:Ego, Elävä Planeetta. Rakastan sinua, James Gunn.

Tämän lisäksi tulijättiläinen Surtur tulee olemaan osa Thor: Ragnarökin tapahtumia ja Korppikotka on Spider-Man: Homecomingin pääpahis. Kaikin puolin 2017 vaikuttaa erittäin hyvältä MCU:n kattauksen kannalta!

Please be Keaton.6. Luke Cage, Iron Fist ja Defenders-Netflix tarjoilee!
Olen ollut hyvin kärsimätön näkemään Luke Cagen trailerin, sillä sarja alkaa Syyskuussa ja emme ole nähneet vielä paljon mitään! Nyt kuitenkin saimme sen, vaikkakin se jäi hieman lyhyeksi. Jessica Jones-sarjassa esitelty Luke Cage näyttää mahtavalta ja sarja tyyli jatkaa Netflixin sarjojen synkkää ja maanläheistä perinnettä. Luken supervoimat ja toiminnallisuus takaavat sen että tulemme näkemään hauskoja taistelukohtauksia kosolti. Ja näimme lopussa myös Cottonmouthin, kaikkein vähiten mielenkiitoisen pahiksen Netflixin MCU-sarjoissa tähän mennessä.Saimme myös maistiaisen Danny Randin aka Rautanyrkin ensimmäisestä live-esiintymisest ikinä. Rikas Randin suvun perijä Danny joutui onnettomuuteen jossa hän menetti vanhempansa. K'un Lunin, Kung-fun kaupungin munkit pelastivat Dannyn ja kasvattivat hänestä Rautanyrkin, Kung-fun mestarin. Danny sitten palaa takaisin New Yorkiin sukunsa luokse ja kaikki menee pieleen. Finn Jones (Loras Tyrell GoT:ista) on hyvä näyttelijä ja odotan kaikkea hieno kung-fu toimintaa innolla! Saimme myös pienen teaserin Defenders-sarjasta jossa Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage ja Rautanyrkki kaikki yhdistävät voimansa takoakseen Käsi-ninjaklaania turpaan. Oh yes.


5. Kong: Skull Island- traileri.
Olen isojen hirviöleffojen häpeilemätön ystävä, ja King Kong on ehdottomasti näistä hirviöistä parhaimpia. Godzilla (2014) oli elokuva minun makuuni ja kun kuulin että tarkoitus on tehdä uusi Tohei-tyylinen yhtenäinen hirviöleffojen sarja innostuin hyvin paljon. Toinen elokuva tässä sarjassa on ensi vuonna ilmestyvä Kong: Skull Island joka luonnollisesti keskittyy King Kongiin. Pääosissa Tom Hiddleston, Brie Larson, John Goodman ja Samuel L Jackson, tämä elokuva tapahtuu 70-luvulla ja kertoo tutkimusmatkasta tuntemattomalle saarelle...jossa hirviöt hallitsevat. Elokuva huokui samaa tunnelmaa kuin Godzillan trailerit ja tyylin jatkaminen on merkki siitä että Universal on selkeästi omistautunut asialleen. Jos tämä johtaa King Kong vs Godzilla-leffaan, en voisi olla iloisempi. Kong on suurempi kuin koskaan ja en malta odottaa maaliskuuta.

CINEMATOGRAPHY <3


4. Justice League- materiaalia. Ei traileri, materiaalia.
Tästä on oltava tarkka. Se mitä näimme ei ollut DC:n mukaan traileri vaan "elokuvamateriaalia". En tiedä mikä tarkoitus tällä erotuksella oli koska trailerina kaikki siitä puhuvat. Tämä oli mielenkiintoinen piristysruiske BvS:än aiheuttaman alennustilan jälkeen. Ehdin olla monta kertaa skeptinen ja epäileväinen koko projektin suhteen, mutta tämä oli jotain mitä en osannut odottaa. Hauska, mutta ei naurettava. Synkkä, mutta omalla tavallaan. Hyvin....rakentava. Samat vanhat ongelmat ovat yhä silti näkyvissä: yritetäänkö tässä mennä liian nopeasti, vai onko DC:llä jokin salainen suunnittelma? Oli miten oli, tämä oli mahtava yllätys. Salama näytti hyvältä ja tykkään paljon puvusta jolla on tehty selkeä ero tv:n Salamaan. Kyborgi oli uskomaton näky ja Vesimies, hyvä luoja Vesimies. Jason Momoa tulee olemaan tämän elokuvan huippukohtia aivan varmasti. Pitkää, ensimmäistä traileria odotellessa!

Teinititaani.3. Doctor Strange-traileri
Ensimmäinen traileri oli todella lupaava ja vihjaili hyvin erilaisesta MCU-elokuvasta. Tämä traileri on trippi, psykedeelinen näky joka tulee varmasti muuttaman MCU:n maailmankuvaa vahvasti. Taikuutta jota ei voidan Thorin tapaan selittää tieteellä tai pienillä silmänkääntötempuilla! Kaukosiirtoa, taisteluliikkeiden tuomista arkaanisiin loitsuihin, Tohtori Outo koko komeudessaan ja aina yhtä karmiva Mads Mikkelsen vihdoinkin esillä! Madsin hahmo on minullekkin täysin tuntematon joten yllätyksiä piisaa varmasti. Musiikki, tunnelma, maisemat, hahmot- koita jo, oi Marraskuu!

*swish!*


2. Wonder Woman-traileri
VIHDOIN! Tämä oli todella tiukka valinta etteikö olisi mennyt ykkösuutiseksi mutta näillä mennään. Ihmenainen, maailman ensimmäinen naissupersankari saa vihdoin ja viimein oman elokuvansa ja nyt odotuksen jälkeen meillä on traileri ja voi pojat ja tyttäret tämä on upeaa. Themysciran paratiisisaari näytti juuri oikealta, taistelevat amatsonit mahtavilta, Ihmenainen 1910-luvun yhteiskunnassa on hauska ja ajatuksia herättävä idea ja Diana, voi Diana olet täydellinen. Yksi isohko syy oli miksi tämä ei saanut kuitenkaan ykkössijaa oli se että tämä oli ehkä turhankin toiminnan täytteinen. Ihmenainen on kuitenkin muutakin kun vain supervahva ja taitava soturi. Haluan nähdä myös sitä myötätuntoista, lämmintä ja diplomaattista Dianaa, ja sitä ei tämä traileria vielä minulle näyttänyt tarpeeksi. Mutta siitä huolimatta, huh huh mikä pätkä. Mikä mahdollisesti voisi olla parempi uutinen kuin tämä?

WONDER WOMAAAAN


1. Brie Larson on Kapteeni Ihme.


Oh I will.

FUCK. YES. Mikään ei ole ollut niin piinaavaa kun odotus siitä että kuka näyttelee Kapteeni Ihmettä. Koko projekti on leijunut ilmassa niin kauan että monia alkoi jo huolettaa että mitenkä tässä edes käy. Carol Danversin pitkäaikainen kirjoittaja Kelly Sue DeConnick sanoi että hän on epäileväinen niin kauan kunnes näkee jotain vedenpitävää. Nyt, Oscar-voittaja ja tämän vuoden suosikkielokuvani tähän mennessä (Room) pääosan esittäjä Brie Larson kiinnitettiin Kapteeni Ihmeen alias Carol Danversin rooliin.  Kivi putosi sydämmeltäni ja ilo täytti sen, sillä Brie on yksiä parhaimpia näyttelijöitä tällä hetkellä ja hän näyttelemässä yhtä omista suosikki-supersankareistani kautta aikojen on unelmien täyttymys. Marvel Studiosin pomon Kevin Feigen mukaan Ihme on MCU:n voimakkain supersankari, ja kun puhutaan maailmasta jossa on Thorin, Hulkin ja Rautamiehen kaltaisia kanuunoita, on tämä paljon sanottu. Tämä toi helpotuksen huoleen, iunnostuksen tulevaan ja kiinnit yhden omista suosikkinäyttelijöistäni yhden suosikkisankareistani rooliin. Tämä on oppikirjaesimerkki unelmaroolituksesta.

Fan art.


San Diego Comic-Con tarjoili uutisia jotka kattavat ihanuutta monen vuoden puolesta. Nämä elokuvat ja tv-sarjat ovat unelmakamaa ja tälläiset uutiset saavat innostumaan niistä entistä enemmän. Mikä SDCC:n traileri tai uutinen oli sinun suosikkisi? Oliko listalla jotain mikä oli mennyt ohitsesi? Kommentoikaa ja jakakaa fiiliksiä!

Kiitoksia kaikille lukijoille kiinnostuksesta, nostan maljan tulevalle! Nyt, menen katsomaan nämä kaikki videot vielä kymmenen kertaa uudestaan.

Atte T

Kunniamaininnat:

- King Arthur: Legend of the Sword. Ummmmm, joo. Jaahas. Mitäs tästä pitäisi ajatella. Aika hemmetin hauskan näköistä ainakin. Todella typerän, mutta hauskan. Guy Ritchie on vähän semmoinen.

- Legion: Ryhmä-X:ää television puolella? Kelpaa! Charles Xavierin sekopäinen poika päähenkilönä? Kelpaa! Erittäin outo ja ahdistava ilmapiiri unohtamatta vitsejä? Kelpaa!

- Ben Affleck ohjaa, käsikirjoittaa ja näyttelee pääroolin seuraavassa soolo Batman-leffassa. Wuhuu!

- Suicide Squadin viimeinen traileri. RAKASTAN TÄTÄ. Bumerangi, sinä rasistinen renttu olet ihan mahtava. Mutta kahden ihan hemmetin hyvän trailerin jälkeen tämän hehkutus tuntuu jo hieman turhalta. ENÄÄN ALLE KAKSI VIIKKOA TÄHÄN HYVÄÄN!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti