lauantai 20. kesäkuuta 2015

Ropecon 2015- Vielä kerran pojat

Myöhässä kuin mikä, mutta mennään: Tämä on oma katsaukseni Suomen parhaimpaan tapahtumaan, Ropeconiin. Ropecon 2015 järjestettiin jo 15-17.5, koska tapahtumapaikka Espoon Dipoli menee remonttiin kesällä, eikä ole käytössä loppuvuotena. Tämä on myöskin aikakauden päätös- tämän jälkeen Dipoli ei ole enään käytössä tapahtumapaikkana. Tämä surettaa monia, mutta Ropecon ei poistu mihinkään, se vain muuttaa.

Mutta se on tulevaa- tämä kirjoitus on omistettu mahtavalle tapahtumalle, joka jälleen täytti minut jälleen ilolla ja onnella. Suomen 3 Best Days of Gaming, take me awaayy!

Perjantai.

Poikkeuksellisesti saavuimme paikalle veljeni kanssa junalla, mikä tarkoitti ylimääräistä kulkemista ja rinkan kanssa vaeltamista. Onneksi keli suosi ja matka taittui mukavasti. Tapahtumapaikalla vedin sitten cosplay-asun päälleni- kuvia puvuista ja lisätietoa löytyy cosplayblogini puolelta, täältä. Kävin kaubamajassa tervehtimässä tuttuja myyjiä, tapasin kavereita ja nautin vain juuri alkaneen tapahtuman ilmapiiristä. Myöhemmin liityi roolipelaajien joukkoon, kun kaverini Aleksandrs veti Pathfinder Society-peliä ja hänen vaimonsa Olga oli pelaajana. Tutustuin Aleksandrsiin ja Olgaan vuosia sitten juurikin pelipöydän ääressä, ja hänen kanssaan pelaaminen on aina hauskaa. If you are reading this, you are awesome.

Kameralle on helppo hymyillä Ropeconissa.


Pitkä päivä päättyi huonoihin yöuniin, sillä lattiamajoitus ei ole ystäväni.

Lauantai.

Aamun sekavan juoksentelun ja yksinkertaisen aamiaisen jälkeen päästiin tositoimiin- Pathfinder Society megaskenaario Legacy of the Stonelords. Massivinen peli, jossa useampi pöytä pelaa samaa skenaariota lävitse eri tasoilla. Erittäin hauskaa on aina ollut- eikä tämäkään ollut poikkeus. Hieno tarina ja hauskoja kohtaamisia sekä mukavia pelikavereita kuten edellisen pelini vetäjä. Hieman jäi harmittamaan yhden pelaajatoverin kohtalo, kun hahmo kuoli ensimmäisessä kohtaamisessa. Silti pelistä jäi hyvä fiilis ja onnistumisen tunne. Tämän pelin päätyttyä kävin moikkaamassa Marvel Cosplay Finland-porukan kavereita jotka olivat paikalla. Pienen photoshootin jälkeen siirryin takaisin pelipöydän ääreen, jossa vietinkin loppuillan. Jalat pysyivät maassa, sillä kolmas peli ei vakuuttanut lähes lainkaan. Pelin jälkeen veri veti Keltsuun, ja parin tuopin jälkeen menin taas maate, tällä kertaa nukuin hyvin ja autuaasti.

Perusasioita.


Sunnuntai

Veljeni ehdotuksesta menin pelaamaan kunniavieras Michelle Nephewin pöytään loistavaa Gloom-korttipeliä. Ja koska Ropeconin kantava teema oli omalta osaltani tuttujen kanssa hengaus, oli pöydässä taas Aleksandrs ja Olga. Peli oli muikea ja Michelle oli oikein mukava ja hauska tuttavuus. Menin vielä voittamaan kyseisen ottelun, ja tästä hyvästä sain pelin Michelleltä lahjaksi- signeerauksella, tottakai. Sitten oli aika istua luentosaleissa- ohjelmaa riitti niin Ydinsodasta ja siitä kuinka selviytyä siitä, Ironspinen poikien uudesta pelistä Hyperstormista sekä  mielenkiintoinen paneeli Suomen roolipeliskenestä ja siitä kuinka voit olla osa sitä. Tämä oli erittäin hyvä tilaisuus, ja sain tästä paljon uutta intoa johtaa pelejä. Porin suunnalla olisi aikomus alkaa vaikuttaa enemmän, kenties saada peliporukka sinne kasaan myös. Piakoin tämän jälkeen oli aika jo suunnata kohti kotia.

Oh yeahRopecon 2015 oli mahtava tapahtuma. Vaikka oltiin edustamassa omaa peliporukkaa varsin pienellä joukolla, oli con täynnä taas tuttuja ja kavereita joita näkee vain kerran vuodessa. Ensi vuonna Ropecon siirtyy messuhalliin, mielenkiinnolla odotan mitenkä tapahtuma muuttuu tapahtumapaikan mukana.

Atte Timosen lyhyt Ropecon-historiikki:

2007: Ensimmäinen Ropecon-käyntini sekä ensimmäinen cosplay-asuni. Historiaa on tehty. yhden päivän reissu.

2008: Warhammer 40k-turnausneitsyys viety. Kaksi päivää, ensimmäiset Ropecon-kaverisuhteet luotu.

2009:  Lisää Warhammeria. Ensimmäinen Pathfinder Society-pelini. Historiaa on tehty- kolme päivää tästä eteenpäin.

2010: Warhammer ei lopu kulumallakaan. Vähän taas Pathfinderia. Ekat luennot koettu.

2011: Warhammer vähenee, Pathfinder kasvaa. Kunniavieras Erik Mona tappaa pelihahmoni.

2012: Nopea paluu Warhammerin pariin. Tasapainottelua?

2013: Cosplay palaa Ropeconiin! Ensimmäinen Pathfinder Society Megaevent koettu.

2014: Marvel Cosplay Finland kokoontuu Ropeconissa! Lisää megaeventtejä.

2015: Ropecon NYT. Hyvästi dipoli, ja kiitos kaloista.

Ensi kertaan!

Atte T

Linkkejä:

Hyperstorm- Scifi-roolipeli suomalaisilta tekijöiltä. Vaikuttaa upealta, suosittelen tsekkaamaan.
Pathfinder Society Suomi- Suomen haarakonttori, niinsanotusti. Kaikki mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti