perjantai 9. syyskuuta 2016

Tracon 11- Tietovisoja, tapaamisia ja Thanos

Noniin, nyt on viikon ajan ehditty palailla Traconista, ehkäpä voin nyt jakaa jotain kokemuksia sieltä.

Tracon 11 järjestettiin 3-4.9 Tampere-talossa nimensä mukaisesti nyt jo yhdennentoista kerran. Tuntui hieman hauskalta ja kieltämättä vanhalta kun ajattelin että ensi kerran kävin Tracon 3-tapahtumassa 2008. Tapahtuma on muuttunut aika paljon näiden vuosien aikana, isoin muutos on taatusti ollut koossa. Tracon on jo nyt tapahtuma joka natisee liitoksissaan ja tarvitsisi kipeästi uuden tapahtumapaikan. Vaikka Tampere-talo on tapahtumapaikkana oiva ja idea Tampere Kupliin siirtämisestä sinne oli oikea teko, on kysyntä ja tapahtumaan saapuminen ilman puolen vuoden ennakointia mahdotonta tässä tilanteessa. Olen sotinut tästä monet kerrat eri foorumeilla ja monet tietävätkin vahvoista mielipiteistäni tämän asian puolesta joten en mene siihen sen enempää.

Ennen Traconia minulla oli kaksi asiaa hoidettavana: tehdä pukuni loppuun ja kirjoittaa ohjelmani esityskuntoon. Pukua kohden oli itsellä paljon paineita- kyseessä oli ensimmäinen haarniskabuildini ja olin tuhlannut kohtuullisen määrän rahaa materiaaleihin. Kyseessä oli tietysti Thanos, hullu titaani ja Marvelin isopaha. Versio oli Guardians of the Galaxy-elokuvassa nähty ja juurikin sen takia kyseessä oli paljon haarniskantekoa sillä supersankarielokuvat vihaavat kangasta. Aloitin projektin 10.8, ja loput osat valmistuivat 2.9 illalla, juuri ennen h-hetkeä. Joka kerta kun teen puvun loppuun vannon että seuraavalla kerralla aloitan ajoissa. Näin ei taaskaan käynyt, mutta ehkä ensi kerralla.....ei..? Puku onnistui kuitenkin loppujen lopuksi hyvin, mielestäni. Ei täydellisesti, mutta hyvin. Suurin osa puvusta syntyi mainiost EVA-vaahtomuovista, jota tuettiin satunnaisesti solumuovipatjoista jääneillä jämäpaloilla. Kaikki kiinnitettiin yhteen kontaktiliimalla (Bilteman iso kanisteri kuivui soosiksi ennen tyhjentymistä), päällystettiin plastic dip-spraylla ja maalattiin spraylla ja detaljoitiin käsin. Osa haarniskoista on kiinni alupaidassa velcrolla, osa neppareilla. Aluspaitana toimivan poolon hihoja olisi voinut kiristää, mutta oppia ikä kaikki. Kypärästä tuli kuitenkin paras osa pukua ja olen loputtoman ylpeä siitä miltä se näyttää. Naamari on punanaamion perus valkoisen naamarin otsa peitettynä lateksilla ja maalattuna. Hiuksiani kiinni pitävä kauluri oli virhe, ainakin väritykseltää sillä vaikka se tuntui mukavalta pitää se ei näyttänyt kovin hyvältä. Kaiken kaikkiaan, olin ihan tyytyväinen lopputulokseeni. Ensimmäinen iso haarniskabuildini rohkaisi tekemään lisää.



Isoin juttu minulle Traconissa oli taas tänäkin vuonna Marvel Cosplay Finlandin jokavuotinen miitti. Tätä oltiin järjestelty kauan ja huolella yhdessä kanssa-ylläpitäjien Ericin ja Jeminan kanssa. Halusimme vähän jotain ohjelmaa miittiin pelkän yleisen oleskelun sijaan, ja Ericin ideasta loimme mainion tietovisan. Mikä on Luke Cagen oikea nimi? Montako Chrisiä MCU:ssa näyttelee tällä hetkellä? Ketkä kuuluvat soturikolmikkoon? Kysymykset vaihtelivat vaikeasta keskivaikeaan, ja mielestäni ilmiselviä kysymyksiä ei ollut. Saimme myös joukon hyviä palkintoja Headhunter Storelta Legojen muodossa, ja otin kotoani mukaan myös pari ylimääräistä kunniapalkintoa. Miitti oli menestys, ja visa oli suosittu. Voittajaryhmä ("Me tiedetään ainakin leikisti") vei puolentoista pisteen erolla voiton kotiin ja komeat palkinnot saivat hyvän kodin fanien luota. Olisimme voineet kehitellä jonkun nopeamman keinon pisteidenlaskuun ja huonot vitsini alkoivat ärsyttää itseänikin välillä (kiitos hyvistä vitseistä Kapteeni Amerikalle ja Muurahaismiehelle). Tämän jälkeen otimme taas perinteisen yhteiskuvan miittiteltan edustalla ja Marvel-cossaajat siirtyvät photoshootin pariin. Kaiken kaikkiaan Marvel Cosplay Finland-miitti Traconissa oli koko tapahtuman kohokohta-tapasin taas uusia faneja, jäsenmäärämme kohosi ja kaikilla tuntui olevan hauskaa miitissä. Kiitos kaikille jotka tuli paikalle sekä tietysti Ericille ja Jeminalle joita ilman tästä ei olisi tullut mitään.



Handsome bunch of fans.

Loppu Tracon sujui enemmän tai vähemmän hyvin. Jätin Thanoksen kotiin ja pistin mukavamman puvun päälleni. Sunnuntaina pidin aamusta ohjelmani Baldur's Gatesta ja Roolipelikokemuksesta. En ollut lainkaan tyytyväinen omaan suoritukseeni tässä, ja minun olisi pitänyt suunnitella sitä enemmän etukäteen. Myönnän, minulle tuli kiire sen kanssa ja ohjelma jäi ihan liian lyhyeksi. Mutta kukaan ei anakaan suoraan sanonnut että ohjelma oli huono ja porukalla riitti mielenkiintoisia kysymyksiä joista sain joukon uusia ideoita kandini paranteluun. Mutta siltikin, huono suoritus omalta osaltani. Kävin osallistumassa TMNT Finland-fanitapaamiseen jossa yhdessä Janin kanssa voitimme sielä järjestetyn tietovisan. Sunnuntaina pääsin tekemään myös jotain uutta: katsomaan cosplay-kilpailuja! Olen osallistunut kahdesti kisoihin joitakin vuosia sitten, mutta en ole itseasiassa ollut yleisössä ennen. Sunnuntaina kisattiin esityskilpailun, parikilpailun ja design-kilpailun ja jokainen kategoria oli erikseenkin koko ohjelman arvoinen. Esityskilpailussa oli uskomattoman korkea taso ja oikeat henkilöt saivat oikeutetun voittonsa, joskin uskomaton Death Note-esitys oli ainoa joka pisti ihon kananlihalle. Kiitokset Janille paikkalipusta joka mahdollisti tämän kokemuksen. Koko viikonlopun kruunasi upea Akateemisen Puhallinorkesterin esitys, jossa kuulimme nörttimusiikin klassikoita ja hienoja versioita eri animesarjojen tunnareista. Parhaiten mieleeni jäi soimaan upea aloitus Conan Barbaari-elokuvan aloitusraita Anvil of Cromista sekä koskettava ja aina toivottava Ghibli-potpuri.



Tracon 11 on tietyllä tapaa kevät/kesäpainotteisen Suomen coniskenen loppuhuipennus ja sitä se oli taaskin. Traconissa hengaillaan ja pidetään hauskaa ja se on osa sen tärkeä osa sen tunnelmaa. Taas jälleen tapahtuman päättyessä conidarra otti otteensa minusta ja aloin jo odottamaan ensi vuotta. Kiitoksia kaikille jotka tekivät Tracon 11:ta kenties parhaimman Traconin tähän mennessä.

Dance you sons of bitches! Dance like it's me down there!


Atte T




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti