tiistai 31. toukokuuta 2016

Marvel Cinematic Universe ja tulevaisuuden sankarit

Marvel Studios on kartoittanut tehokkaasti tulevaisuutensa. Tänä vuonna ensi-iltansa sai loistava Captain America: Civil War ja loppuvuodesta teattereihin tulee allekirjoittajan innolla odottama Doctor Strange. Ensi vuonna saamme 3 MCU-leffaa: Guardians of the Galaxy vol 2, Thor: Ragnarök ja Spider-Man: Homecoming. Vaihe 3 oletetusti päättyy 2019 kun Avengers: Infinity War part II saa ensi-iltansa. Tästä päivästä laskien ennen vaihe 3:sen loppua saamme yhdeksän supersankarielokuvaa; joissakin on uusia hahmoja mutta suurin osa käsittelee jo aikaisemmin nähtyjä hahmoja ja heidän seikkailujaan.

Tähän asti olemme saanet nauttia myös Marvelin tasokkaasta tarjonnasta television puolella. Agents of S.H.I.E.L.D on kehittynyt tönköstä alustaan paljon, ja spinoff-sarja Agent Carter sai kaksi loistavaa kautta. Netflixin puolella Daredevilin raakaa maailmaa on nyt esitelty kahden kauden ajan ja Jessica Jones oli erittäin rohkea, erilainen siirto synkempään suuntaan. Tänä vuonna Luke Cage-sarja alkaa ja se saa jatkoa Iron Fistin ja Defenders-minisarjan muodossa.

WE CANNOT BE STOPPED


Mitä siintää vuoden 2020 tapahtumakalenterissa?

Marvel Studios on julkaissut aikatauluissaan neljä nimeämätöntä elokuva ensi-iltaa ja Guardians of the Galaxy 3 ja Inhumans-elokuvat 2020-vuodelle. Neljä elokuvaa jotka voivat olla ihan mitä tahansa. Turvallista olisi olettaa että nämä paikat kuuluvat Hämähäkkimiehen, Mustan Pantterin, Kapteeni Ihmeen ja Tohtori Oudon jatko-osille, ja tämä vaikuttaakin hyvin todennäköiseltä. 

Mutta entäs jos...entäs jos nämä paikat on varattu neljälle täysin uudelle ja ennen näkemättömälle supersankarielokuvalle eikä ainoastaan jatko-osille? Tämä on hyvin epätodennäköistä koska jatko-osa bisnes toimii parhaiten kun edellisestä elokuvasta ei ole kuin pari vuotta aikaa. Mutta siltikin: vanhojen tähtien kuten Robert Downey Jr:än ja Chris Evansin sopimukset eivät kestä loputtomiin ja he ovat puhuneet jo siitä kuinka tämä ei tule jatkumaan loputtomiin. Uutta verta on tuotu jo nyt porukkaan mukaan, ja uskon että Infinity Warin jälkeen sitä tullaan tarvitsemaan. Kuten aikaisemmin tekemässäni tekstissä pahiksista Thanoksen jälkeisessä MCU:ssa, tähänkin liitttyy pari ongelmaa, joistain isoin lienee tämä: Onko suuri yleisö valmis ottamaan vastaan uusia, tuntemattomia hahmoja totuttuaan ja rakastuttuaan näihin tunnetuihin? Mitä Marvel voi heittää pöydälle tässä vaiheessa peliä? Onko kaikki kikat jo käytetty?

Ei todellakaan. 

Tällä kertaa esittelen joitakin supersankareita jotka ansaitsisivat omat elokuvansa vaihe 4:sen pyörähtäessä käyntiin. Nopea esittely, miksi tämä toimisi elokuvassa ja nopea ehdotus näyttelijään suhteen, koska ison franchisen kannattavuus nojaa oikeaan näyttelijään vahvasti. Aloitetaan!

NamorKapteeni Leo McKenzie tutkimusmatkallaan pohjoisilla merillä joutui myrskyn kouriin. Hänen laivansa aiheutti tuhoa hänen tietämättään Atlantikselle, merenalaiselle valtakunnalle. Atlantiksen kuninkaan tytär lähti tutkimaan syytä ja kostamaan tuhot. Hän kuitenkin rakastui McKenzieen ja jäi hänen luoksensa. Kuningas lähetti sotilaansa etsimään tytärtä, joka johti välikohtaukseen jossa McKenzie kuoli. Prinsessa palasi, ja hän synnytti pojan: Namorin. Namor on kahden rodun täydellinen edustaja: hän voi hengittää vedessä ja maan pällä, omaa supervoimat molemmissa ympäristöissä ja jostain syystä osaa myös lentää. Hän on Atlantiksen hallitsija: Imperius Rex!Namor on hahmo jonka näkemistä elokuvissa olen odottanut jo kauan. Namor on ehkä yksiä siisteimpiä antisankareita ikinä. Hän on itsekäs, hän on ylimielinen, hän on vahva ja tietää sen. Namor on ollut pahis, Namor on ollut sankari ja yhä useimmiten on jotain siltä väliltä. Hän on taistellut Kapteeni Amerikan rinnalla natseja vastaan ja Tohtori Doomin rinnalla Ihmenelosia vastaan.  Namorin mielenkiinto ei ole välttämättä hänen ulkonäössään tai perusideassaan, vaan juurikin hänen luonteessaansa. Hän on kuin Tony Stark jonka ego olisi kolme kertaa isompi. Hänessä on jotain kuninkaallista mutta samalla tiettyä playboy-asennetta. Hän osaa olla hurmaava ja viettelevä (mikä lienee helppoa kun on uimahousuissa sixpackissa) ja raivoisa yhtä aikaa. Hän kuitenkin välittää maanpuolisestakin maailmasta, sillä hänen äitinsä rakasti jotain sielä. Namorissa on enemmän puolia käsiteltäväksi kuin monessa muussa sankarissa yhteensä. Hän on monarkki joka pitää kiinni vallastaan ja tekee kovia valintoja. Hänellä on jopa sarjakuvissa mielenkiintoinen suhde toisen kuninkaallisen, Mustan Pantterin kanssa jossa he vihaavat toisiaan mutta ovat koko ajan hakemassa neuvoa toisiltaan. Nyt kun T'Challa on tuotu mukaan MCU:hun voitaisiin tämä dynamiikka ottaa mukaan myös. Visuaalisesti merenalaiset kaupungit ovat varma nakki, ja kuka ei haluaisi nähdä voimatasoltaan Teräsmiehen luokkaa olevan Namorin taistelemassa erilaisia kaiju-kokoluokkaa olevia meripetoja vastaan?

Näyttelijä: Richard Armitage. Tiedän, hän oli ekassa Kapussa mutta niin oli Peter Quillin äitikin. Armitagella on karismaa ja hänen kasvonpiirteissään on samaa kulmikkuutta ja charmia, mutta myös hurjuutta ja ylpeyttä mikä sopisi täydellisesti Namorille. She-HulkJennifer Walters oli Kalifornialainen asianajaja, joka oli työssään onnistunut pääsemään paikallisen mafian tähtäimeen. Kun he sabotoivat tämän auton, joutuu Jennifer kriittiseen tilaan. Hän tarvitsi verenluovuttajan, jolloin apuun tulee hänen saman veriryhmän jakava serkkunsa- Bruce Banner. Banner pelastaa hänen henkensä ja kaikki jatkuu hyvin...kunnes paljastuu että hän omaa nyt myös osan Hulkin voimista. Walters säilyttää järkensä muuttuessaan, mutta ei ole yhtä vahva kuin järkijättö serkkunsa. Siitä huolimatta hän on uskomattoman vahva ja kestävä. Jennifer Walters jatkoi asianajajana mutta samalla hän aloitti supersankari-uransa Hulktarina.She-Hulk on sarjakuvissa hahmo joka usein on paikalla kun jotain tärkeää tapahtuu, mutta ei itse ole fokuksessa. Toki hänestä on tehty useita sarjoja ja uusin on henkilökohtainen suosikkini, mutta hän ei ole saanut isoa näkyvyyttä vielä. Mikä on hieman outoa koska hän on mielenkiintoinen hahmo! Päinvastoin kuin angstaava serkkunsa, Jennifer on täysin sinut vihreän minänsä kanssa. Alunperin sarjakuvissa hän vaihtoi olomuotoa ja vaaratilanne laukaisi muodonmuutoksen itsestään. Sitemmin hänelle on annettu täydellinen kontrolli hulk-puolestaan ja nykyään hän viihtyykin enemmän vihreänä, kolmimetrisenä amatsonina. She-Hulk on positiivinen hahmo jonka "voima ei ole kirous" ja jonka seikkailut ovat ison osan ajasta positiivisia ja värikkäitä. Hänen vihollisenaan voisi olla Kenraali Ross, joka kuulessaan Jenniferistä alkaa metsästämään tätä (nyt kun Hulkkikin on kadonnut niin ei niitä enempää ainakaan tarvita) ja lopulta päätyy käyttämään seerumia itse, jolloin She-Hulkin täytyy voittaa Punainen Hulk. Ja käydä oikeussalissa pesemässä Matt Murdockilla lattioita.


Näyttelijä: Paha paikka. Jenniferin ulkonäkö on vaihdellut vuosien aikana paljoa, aina hyvin lihaksikkaasta naisesta enemmön fitness-ohjaajan näköiseen solakkaan naiseen. Paula Patton olisi näyttelijänä loistovalinta, mutta Gina Carano voisi olla lähempänä She-Hulkin lihaksikasta rakennetta.


Captain Britain and MI13Brian Braddock aka Kapteeni Britannia sai voimansa ja Excaliburin Merliniltä, Romalta ja Oberonilta suojella Britanniaa kaikilta vaaroilta. Dane Whitman aka Musta Ritari pitää hallussaan Mustaa Miekkaa, tuhoutumatonta artefaktia joka väärissä käsissä olisi tuhoisa. Jacqueline Falsworth aka Spitfire on supernopea sotaveteraani jota on purrut vampyyri. Union Jack käy yksinäistä sotaansa vakoojien ja tappajien täyttämässä Lontoossa. Blade on maapallon paras vampyyrintappaja joka on nyt saapunut Lontooseen tappaakseen kaikki verenimijät myös Englannista. Ja sitten on lääkäri Faiza Hussain, joka vetää Kapteeni Britannian miekan kivestä ja nousee Britannian suurimmaksi sankariksi. Ja sitten Dracula hyökkää vampyyriarmeijan kanssa.Tässä olisi se kolmas supersankari-ryhmä jonka lisääminen rosteriin voisi toimia vaihe 4:sen panosten nostamisessa. Verrattuna Kostajiin tai Vartijoihin, MI13 on paljon maanläheisempi jengi. Kaikilla hahmoilla on selkeät luonteet ja tavoitteet, ja ryhmässä on mielenkiintoista ristiriitaa ja konfliktia varsinkin vampyyrintappaja Bladen ja vampyyri Spitfiren välillä. Kapteeni Britannia ei amerikkalaisen kollegansa tapaann taistele vain terroristeja ja natseja vastaan- demonit, henget, avaruusolennot ja muinaiset  pahuudeet taipuvat Britannian nyrkin alla. Mielenkiintoisin hahmo on kyllä Faiza: hän on pasifisti ja lääkäri eikä siis hyväksy ihmiselämän tuhlausta. Hänellä on myös kyky muokata ihmiskehoja, jota hän käyttää parantamiseen...tai tainnuttamiseen. Dracula on pahiksena loistava: klassinen paha, ja tämä versio on vielä kaupan päälle rasisti ja sovinisti joka ei kaihda käyttää uskomattoman henkilökohtaisia keinoja satuttaakseen vihollisiaan. Elokuva kirjoittaisi melkein itse itsensä.

Näyttelijät: Rakhee Thakrar Faizana, William Moseley Kapteeni Britanniana, Billie Piper Spitfirena, Josh Hartnett Dane Whitmanina ja Timothy Dalton Draculana. Ja tietysti Wesley Snipes Bladena. Miksi korjata jotain joka ei ole rikki?


Nextwave: Agents of H.A.T.ENäyttelijät: Joel McHale Kapteenina, Alan Tyduk Aaron Stackina, Gina Torres Monica Rambeauna, Brie Larson Tabithana,  Emily Blunt Elsa Bloodstonena  ja kuolematon, kaikkivoipa Bruce Cambpell Dirk  Angerina. MAKE THIS HAPPEN PEOPLE.Siinä muutama näin maistiaiseksi. Minkä Marvelin supersankarin sinä haluaisit nähdä tulevaisuuddessa omassa elokuvassa?

Atte T
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti