keskiviikko 16. toukokuuta 2018

Atte Arvostaa: Deadpool 2

Minä pidin Deadpoolista enemmän kuin varmaan yhdestäkään Deadpool-sarjakuvasta. Toki, olen lukenut muutaman hyvän Deadpool- sarjakuvan, mutta hahmo ei ikinä ole jaksanut kiinnostaa minua kovin paljoa. Joten Deadpool 2 on siis aikalailla markkinoiden ainoa Deadpool- tuote joka jaksaa kiinnostaa. Onneksi Deadpool 2 on ihan pätevä leffa.

Deadpool 2



Elokuva: Deadpool (Ryan Reynolds) sai rakkaimpansa. Nyt on aika olla isä, kun nuori mutantti Russel "Firefist" (Julian Dennison) joutuu aikamatkustavan murisija Cablen (Marvel mvp Josh Brolin) tähtäimeen. Deadpool tarvitsee nyt apua, ja sitä hän saa Kolossilta (Stefan Kapicic), taksikuski Dopinderilta (Karan Soni) ja onnettaren suosiossa olevalta Dominolta (Zazie Beets). Cue the music.



Deadpool 2 on Deadpool kerrottuna kymmenellä. Luulitko että Deadpool oli tosi verinen, luulitko että se oli erittäin roisi tai neljänteen seinään raskaasti nojaava? You have seen nothing yet. Deadpool 2 on yliampuvan täysi ja sekasortoinen, mutta myös hauska, viihdyttävä ja luonnollinen jatko edelliselle elokuvalle. Deadpool oli juoneltaan löyhä ja enemmän Wade Wilsonin sekoilun seurailua. Vastineeksi Deadpool 2 omaa paljon vahvemman keskeisen juonen ja teeman. Tämän lisäksi hahmoja heitetään liukuhihnalle armottomalla tahdilla, ja tämän takia vanhat suosikit jäävät hieman taka-alalle. Mutta tämä on Deadpoolin show, ja hän tuo show'n mukanaan. Ohjaaja David Leitch (Hän Joka Tappoi John Wickin Koiran) osaa sekä toiminnan että hiljaisemman draaman hyvin, ja suoriutuu ohjaajan pestistä paremmin kuin hyvin. 



Ryan Reynolds on yhä loistava nimikkoroolissa, ja tällä kertaa hän pääsee hieman enemmän venyttelemään draamalihaksiaan pelkän komedian ohella. Deadpool ja Cable ovat saman kolikon kaksi eri puolta motivaatioidensa suhteen, ja vaikka tämä on temaattisesti toimivaa on se hieman vanhanaikaista tarinankerrontaa, jossa perheenjäsenet sankareille eivät ole muuta kuin toimintamotivaattoreita. Ensimmäiset 20 minuuttia ovat elokuvan ehdottomasti heikoimmat, siitä en sano sen enempää. Josh Brolin, josta on tulossa Marvelin tämän vuoden paras hankinta, on erittäin hyvä murjottavana ja mörisevänä Cablena. Cable ei ole mikään nyanssein hahmo, mutta hänen Terminaattori- roolinsa tulevaisuudesta tulevana tappajana toimii Brolinin ulkoisen habituksen ansiosta. Paljon auttaa myös se, että Brolin ja Reynolds pelaavat erittäin hyvin yhteen, ja mahdollinen buddy cop- leffa näillä kahdella ei kuulosta lainkaan huonolta idealta.



Muista näyttelijöistä Zazie Beets ja Julian Dennison suoriutuvat parhaiten. Deadpool vitsailee, että hän tarvitsee avukseen "nuoria sankareita jotka voivat kantaa omaa franchisea 10-12 vuotta", ja Beets on todellakin tätä. Hän on synnynnäinen toimintatähti, karismaattinen kuin mikä ja loppujen lopuksi aika synkässä elokuvassa on Domino pilkahdus valoa joka kerta. Russel on hänen vastakohtansa. Julian Dennison nousi esiin loistavassa Hunt for the Wilderpeoplessa, ja Deadpool 2 jatkaa hänen oivaa uraansa. Russel on pahoinpidelty, vihainen lapsi joka on tekemässä hirveitä, vääriä valintoja ja häntä voi todellakin ymmärtää motivaation suhteen. Russel muistuttaa itseasiassa aika paljon Wilderpeoplen Ricky Bakeria. Negasonic Teenage Warhead (Brianna Hildebrand) ja tämän tyttöystävä Yukio (Shiori Kutsuna) jäivät todella ärsyttävästi sivulinjoille, ja toivon että heistä saataisiin tulevaisuudessa enemmän irti hahmoina.



Deadpool 2 tarjoaa paljon uutta katsojalle Deadpoolin maailman osalta. X- Kartanossa käydään kunnolla sisällä (ja mukana on kenties elokuvan paras kuvallinen vitsi, hyvä luoja), on mutanttien orpokoti  Essex House ja mutanttivankila Ice Box. Sarjakuvien mutanttihahmoja kuten Bedlam (Terry Crews), Zeitgeist (Bill Skarsgård) ja jopa SHATTERSTAR (Lewis Tan) ja monet muut liittyvät remmiin mukaan. Shatterstar jopa namedroppaa jotain hyvin erikoista ja villiä, mutta koska kysessä on Deadpool- elokuva, eivät nämä vitsit välttämättä tarkoita mitään. Mutta Ryhmä-X vaikuttaa tunnettummalta järjestöltä, sankareilta jotka auttavat tarvittaessa ja joita ei aina kohdata poliisivoimin vaan joskus myös aplodein. Laajensiko Deadpool oikeasti X-leffojen maailmaa? Mikä on X-leffojen maailma? Deadpool oli ilmestyessään toiseksi paras X-Men leffa jota oltiin tehty. Deadpool 2 omaa niin monta mutanttia ja viittausta klassisiin Ryhmä-X- sarjistouhuihin, joten olen ihan valmis nimeämään Deadpool-sarjan elokuvat omaksi, erilliseksi mutanttikaanoniksi elokuvissa. Ja ehkä niin on parempi- mutanttileffojen jatkumo on niin sekava, ettei tämän mukanaolo auttaisi ainakaan.



Muistatteko Deadpoolista sen kohdan, missä Kolossi pitää puhetta Wadella "muutamasta hetkestä, jotka oikeasti merkitsevät sankaruuteen?" Mikä oli naurun asia siinä elokuvassa? Deadpool 2 tekee siihen viittauksen vitsinä taas, mutta toisaalta koko elokuvan kantava teema on juuri tämä- Deadpool voi tappaa satoja ihmisiä elokuvan aikana, mutta jos hän pelastaa Russelin Cablelta, on se ainoa asia jolla on väliä. Tämä on mielenkiintoinen muutos, josta edellisen ohjaajan lähtö kieltämättä kieli. Oli miten oli, Deadpool 2 on hauska ja yliampuva elokuva, joka on hieman turhan täynnä kaikkea, dramaattiset osuudet ovat kyseenalaisia ja jonka viimeinen kolmannes laahaa jonkin verran. Melkein kaikki vitsit toimivat ja niistä muutama sai minut melkein haukkomaan henkeä. Deadpool 2 on hilpeä elokuva, jonka olemassaolo saa minut tosin kyseenalaistamaan muiden X-Men elokuvien olemassaolon tarpeellisuuden. Deadpool 2 on hyvä Deadpool- leffa ja kelpo X-Men leffa samassa paketissa.

Atte T

PS. LOPPUTEKSTIT HOLY HELL

PPS. Fellow Shatterstar enthusiasts, lower your expectations. 

PPPS. Antakaa hänelle oma leffa pliis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti