perjantai 2. joulukuuta 2022

12 Sarjakuvaa Jouluksi Special, Osa 2

Minulla kesti niin kauan puhua tästä sarjakuvasta vaikka se on yksi suosikeistani. Vasta 2020 kirjoitin siitä hyvin lyhyesti ensimmäisen kerran Top 10 Sarjakuvahetkeä- bloggauksessa, toisen kerran vasta tänä vuonna. Ehkä syynä oli se, että en tiedä ollenkaan mistä aloittaa. 

One Piece
Mammona, maine ja voima. Merirosvojen Kuningas Gold Roger sai kaiken mitä maailmalla oli annettavana. Hänen viimeiset sanansa kaikuivat läpi maailman: 

"Te haluatte aarteeni? Saatte sen. Jätin kaiken yhteen paikkaan. Senkus löydätte sen!"

Nämä sanat lumosivat kaikki, ja väki ympäri maailman seilasi Grand Linen merille etsimään tätä yhtä suurta aarretta. Tämä on Suuri Merirosvojen Aika!

images you can hear (if you watched the anime)One Piece on Eiichiro Odan piirtämä ja käsikirjoittama mangasarja, joka on kestänyt nyt 25 vuotta. One Piece on iso. Melkein jopa liian iso käsiteltäväksi, koska se kattaa tällä hetkellä 1067 lukua. One Piece on maailman parhaiten myynyt yksittäisen tekijän tekemä sarjakuva. One Piece kertoo nuoresta merirosvosta nimeltä Monkey D. Luffy, jonka unelma on tulla uudeksi merirosvojen kuninkaaksi ja löytää Gold Rogerin aarre, titulaarinen One Piece. Luffy on syönyt mystisen pirunmarjan, joka antoi hänelle kyvyn venyä kuin kumi. Hän kerää merimatkansa aikana uskollisista ystävistä muodostuvan miehistön, johon kuuluu miekkamestari ja sisäisen kompassin puutostilasta kärsivä Roronoa Zoro, pelkurimainen tarkka-ampuja ja valehtelija Usopp, rahanahne kartturi Nami, tulisieluinen mestarikokki Sanji, ihmis-poro ja huippulääkäri Tony Tony Chopper, arkeologi ja "maailman vaarallisin nainen" Nico Robin, kyborgi-laivanrakentaja Franky, luurankona elelevä muusikko Brook ja peräsmies/kalamies Jimbei. One Piecen lumo syntyy monesta lähteestä: Oda on vuosien aikana luonut erittäin laajan ja kirjavan maailman täynnä erilaisia kulttuureja, kansoja ja elämänmuotoja. Odan luovuus on hänen vahvin puolensa, tämän luodessa ilman mitään hankaluutta uusia ja mielenkiintoisia hahmoja jokaiseen seikkailuun uudella saarella, ja samalla sitoo kymmeniä vuosia kasattuja juonenpätkiä yhteen yllättävillä ja lähes aina erittäin tyydyttävillä tavoilla. Samalla One Piecen maailma on jokseenkin karsea paikka elää, jossa totalitaristinen Maailmanhallitus saattaa pommittaa saaresi tuhannen nuuskaksi jos sielä tiedetään jotain mitä ei pitäisi, ja sarja kamppaileekin paljon järjestyksen, vapauden, turvallisuuden ja oikeuden teemojen kanssa. Olen lukenut One Pieceä jostain 2000-luvun puolesta välistä asti, ja luen yhä viikottain uuden luvun sen ilmestyessä. Sen koko voi huolestuttaa, mutta jos tämä kiinnostaa niin suosittelen antamaan One Piecelle mahdollisuuden. 

2 takana, 10 edessä!

Aasa T 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti