sunnuntai 4. joulukuuta 2022

12 Sarjakuvaa Jouluksi Special, Osa 5

 Vaikka en ole hetkeen ostanut juuri uusia sarjakuvia (koti-tai ulkomaisia) ja olen hieman tipahtanut isojen amerikkalaisten ksutantamoiden julkaisujen kelkasta pois, luen silti aktiivisesti sarjakuvia verkossa. Yhdestä niistä on suhteellisen lyhyessä ajassa tullut hyvin tärkeä minulle, ja olen ostanut myös jokaisen uuden albumiversion, vaikka voisinkin lukea sitä ilmaiseksi verkossa. 


Kill Six Billion Demons
Jumala on kuollut, ja Tuonpuoleinen on kaikkien saatavilla. Julmat rikosruhtinaat ja ylpeät kuninkaat pitävät yllä haurasta rauhaa. Tähän maailmaan putkahtaa Allison, kahvilatyöntekijä Maasta, jonka poikaystävä kaapattiin kesken kiusallisen illan. Allisonin otsassa hohtaa voima, ja pian hän kuulee ennustuksesta:

"Vanha Kuningas valitsee uuden, ja tämä aloittaa kolmannen valloituksen. Hänen rinnallaan kulkee valkoinen ja musta liekki, ja hänen tulemistaan seuraa 108 palavaa tähteä. Hän kantaa Sanan kamalaa paloa otsallaan, merkki tämä suuruudesta. Hän kohtaa pedon - ja tuhoaa sen. Hän kantaa Halun hirvittävää kalpaa, ja taivaan pilarit värisevät hänen tullessaan. Ja hänen nimensä- hänen nimensä on Tapa Kuusi Miljardia Demonia."
 Kill Six Billion Demons (tai K6BD) on Tom Parkinson-Morganin verkkosarjakuva, jonka neljä osaa on julkaistu myös albumeina Imagen toimesta. Olen aiempien sarjakuvien kohdalla puhunut paljon maailmanrakentamisesta, mutta Parkinson-Morgan on omaa luokkaansa tällä alalla. Yhdistelemällä ideoita Kadotetusta Paratiisista, Journey to the Westista, Elder Scrollsista ja Jack Kirbyn 4. Maailma- tarinoista, K6BD luo todella monimuotoisen, värikkään ja mytologialtaan eheän maailman. Mutta vaikka nautin paljon hyvästä maailmanrakentamisesta, on K6BD:n hahmot ja heidän kasvunsa ja kehityksensä se, mikä tekee sarjakuvasta suosikkini. Allison aloittaa matkansa Tuonpuoleisessa pelokkaana, epävarmana ja ollen koko ajan itkun partaalla, mutta hetki hetkeltä hän onnistuu ottamana kontrollia tilanteesta, olemaan itsevarmempi ja paras mahdollinen versio itsestään. Mutta onnistuminen ei ole pelkkää kohoamista, ja välillä Allison uppoaa itseinhoon, pelkoon ja ylpeyteen jotka vievät häntä harhaan. Itseinho, masennus ja traumat ovat isoja teemoja sarjakuvassa, ja Allisonin lisäksi siitä kärsii tämän kronikoitsija/ex-salamurhaaja/demoni-tytyde Cio Ciocillo, joka häpeää omia menneisyyden tekojaan ja pelkää satuttavansa Allisonia. Allisonin toinen tärkeä ystävä on enkeli 82 White Chain, jonka oma tie käsittelee sukupuolikokemuksia ilmeisen sukupuolettomilla enkeleillä, ja White Chainin halua olla mahdollisimman hyvä enkeli ja oma itsensä yhtä aikaa. Vaikka K6BD:n maailma on monimuotoinen, villi, syvällinen ja täynnä yllätyksiä, on hahmot tässä maailmassa aina mielenkiintoisin osa tarinaa ja heidän sisäinen elämänsä kaikkein jännittävin taistelu. Kill Six Billion Demons on parasta puhdasta fantasiasarjakuvaa jota markkinoilta löytyy tällä hetkellä, ja siitä voivat kaikki nauttia ilmaiseksi täällä. 

5 takana, 7 edessä!

Aasa T    


words to live by


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti