lauantai 12. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 13

Noniin, sitten alkaa olla ei-supersankarijutut ohitse. Tämä on viimeinen. Ja lopuksi säästelin jotain erikoista. Hyvät naiset ja herrat....


LOBSTER JOHNSON



On 1930-luku. Gangsterien, vakoojien, natsien ja jengien aikakausi. Natsit kalistelevat sapelia rapakon tuolla puolella ja heidän vakoojansa kulkevat naamioituina USA:n maaperällä. Gangsterit ottavat kaiken irti laman aiheuttamasta kurjuudesta. Nyt uusi uhka on nousemassa, tuntematon Kiinalainen mystikko jonka tähtäimessä on maailmanloppu. Mutta näitä on vastustamassa yksi mies. Hänen nimensä on tuntematon. Hänen piilopaikkansa tuntematon. Hän on Lobster Johnson. Saksi on täällä!



Lobster Johnson on hatunnosto ja rakkauskirje 30-luvun roskakirjallisuudelle ja pulp-sankareille. Hänen pukunsa, sotahuutonsa ja asenteensa huokuu juuri tätä tyyliä. Mike Mignola on tämän genren uusi mestari, mikä ei liene mikään yllätys tämän blogin seuraajille. Lobster Johnsonin maailma on täynnä natseja, vakoojia, hulluja tiedemiehiä, apinakyborgeja sekä parempi Mandariini kuin mitä Iron Man 3 meille antoi. Tämä pahis on karmiva. Hän käyttää illuusioita ja teknologiaa esittääkseen olevansa mystisen vahva. Taitelijat kuten Jason Armstrong ja Tonci Zonjic luovat maailman eloon kaikessa pulpahtavassa kauneudessaan ja tarvittaessa kauheudessaan. Mitä muuta voin sanoa: Lobster Johnson huutaa sotahuutona "Saksi on täällä!" Muinaisten kadonneiden kulttuurien esineistä tehdää robottihaarniskoiden moottoreita. Kiinalaiset gangsterit sivelevät viiksiään, natsit polttomerkkaavat hakaristejä käsiinsä ja viemäreissä asuu kannibaaleja. Lobster Johnson on ylitseampuva, naurettava, viihdyttävä ja karmiva. Se on viihdettä, alusta loppuun asti.

13 takana, 11 edessä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti