lauantai 12. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osat 11 & 12

Tajusinpa että aikaisemmin esitelty Lex Luthor: Man of Steel rikkoo ikävästi suunnitellun 12/12 jakoni. Siispä vielä 13 päivä käsittelemme ei-DC/Marvel -sarjiksia ja 14 päivä siirrymme täydellä höyryllä kahden jättiläisen maailmaan. No niin, asiaan:

PuskaradioMaailma on väärällään tapahtumia, katastrofeja ja ihmeitä. Ja vain yksi lähde kertoo kuinka asiat ovat, ja mikä on paras ratkaisu. Mikä on Suomen ensimmäinen siirtomaa? Mikä on totuus persujen takaa? Puskaradio kertoo totuuden.JP Ahosen Journalisti-lehdelle tekemä satiiristrippi on Suomalaisen komedian ja strippisarjakuvan huipputuote. Jokainen strippi käsittelee jotain uutista, maailmalla tapahtunutta tai kohua kuivalla ja fiksulla huumorilla ja karikatyyrien avulla joka parhaimmillaan voi saada jopa sinut ajattelemaan eri lailla asiaa. Komedian on tarkoituskin muuttaa sinua ja saada ajattelemaan eri lailla, ja JP on alallaan parhaimpia. Eläinkarikatyyrit ovat fiksuja ja osuvia ja jokainen yllättää kuitenkin omalla tavallaan. Alexander Stubb on hevonen. Se riitti minulle, Puskaradio on aivan paras.


BaltimoreEnsimmäinen maailmansota päättyi, ja rutto leviää kaikialle. Kulkutautien riivaama maailma on myöskin vampyyrien ja muiden synkkien olentojen vainoama. Ja kaikki tämä on kahden miehen syy. Vampyyri Haiguksen, joka julisti sodan Lordi Baltimorelle, sotilaalle josta sitemmin tuli hänen pahin vihollisensa, Baltimore. Yksin Baltimore teurastaa vampyyreita, zombeja ja muita pimeyden olentoja ja samalla valuen itse yhä syvemmälle omaan kiroukseensa.Christopher Goldenin romaaniin Baltimore; or the Steadfast Tin Soldier and Vampire perustuva sarjakuva on Goldenin ja Hellboyn kirjoittajan Mike Mignolan yhteistyön kaunis lopputulos. Baltimoren maailma on jopa vampyyritarinaksi synkkä, ja idea palauttaa kulkutaudit takaisin vampyyrien viaksi on mainio (Nosteferatu-leffa teki näin myös) ja se tekee näistä olennoista vielä kauheampia.  Myöskin vampyyrien ulkomuoto on hauska variaatio. Baltimore on mielenkiintoinen protagonisti, koska vaikka hän on omistanut elämänsä vampyyri Haiguksen tappamiselle mutta ei kuitenkaan vielä ymmärrä niistä tai maailman muista kauhuista kaikkea. Baltimore on mainio kauhusarjakuva uniikilla twistillä ja mielenkiintoisessa ympäristössä.

12 takana, 12 edessä. 

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti