maanantai 21. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 21

Monet tietävät suuren vihani ja inhoni Iron Man 3- elokuvaa kohtaan. Se onnistui sössimään ei vain yhtä vaan kaksi asiaa- Extremis-tarinan hyvä elementit ja Rautamiehen arkkivihollisen, Mandariinin. Tässä toinen näistä on tehty oikein.

Iron Man: War Games 



Rautamies on hyökkäyksen alla. Vanhat viholliset käyvät kostonhimoisina hän kimppuunsa. Kansan mielipide on Tony Starkkia vastaan yhtiön ajauduttua lähes konkurssiin ja ihmisten menetettyä työpaikkansa. Tuntematon taho onnistuu hetki hetkeltä yhä enemmän halltisemaan hänen haarniskansa toimintaa. Ja kaukana toisaalla, Mandariini kerää taas 10 sormustaan kasaan ja niiden avulla herättää muinaisen kauhun levostaan. Ja tämä on vasta alkua.



Tämä kokoelma kerää yksien kansien väliin alansa huippujen John Byrnen ja John Romita Jr:än Rautamies-tarinat. Terävästi kuvitettu ja eeppisesti kirjoitettu, tässä kirjassa Rautamies on parhaimmillaan. Se tasapainottelee hyvin Rautamiehelle ominaisen teknologisen ja teollisuuden sekä Mandariinin mystisyyden ja muinaisuuden välillä. Monet ihmettelevät miksi kiinalainen velho on Rautamiehen arkkivihollinen, ja juuri tämä vastakkainasettelu teknologian ja taikuuden välillä tekee tästä suhteesta toimivan (joskin Mandariinin sormukset ovat avaruudesta kotoisin, mutta Clarken laki). Klassisia hahmoja, vanhoja vihollisia ja hurttia huumoria- jos vanhemmat Rautamies-tarinat kiinnostavat, tämä mahtava eeppos on siihen täydellinen. 

21 takana, 3 edessä. 

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti