tiistai 8. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 7 & 8

Aikatauluni on selkeästi liian tiukka yhdelle tekstille per päivä, mutta yritetään vaan kun kerta tuli aloitettua. Tänään taas kaksi sarjakuvaa lisää lukulistalle:


Godzilla: The Half-Century WarOn vuosi 1954, ja luutnatti Ota Murakami on patroilloimassa Tokiota kun Godzilla hyökkää ensimmäisen kerran. Hän onnistuu panssarivaununsa avulla ohjaamaan pedon pois siviilien luota, mutta Tokio on silti raunioina. Hänen kykynsä huomioidaan, ja häntä pyydetään mukaan AMF:ään- Anti-Megalodon-Forceen jonka tehtävä on taistella Godzillaa vastaan. Alkaa puoli vuosisataa kestävä sota, jossa uusia, kauheampia hirviöitä nousee ja taistelut ovat lähes pelkästään tappioita. Ja Ota todistaa tämän kaiken.Stokoe mainitaan jo toistamiseen tässä kuussa, ja syystä. Hänen yksityiskohtainen ja toiminnan täytteinen taide saa Godzillan eloon. Godzilla ei mielestäni ole koskaan näyttänyt näin hyvältä. Stokoe saa jopa Godzillan hyvin persoonallisen äänen kuvailtua uniikilla tavallaan. Hänen yksityiskohtaiset ruutunsa tuovat myöskin hirviöiden koon esille upeasti. Myöskin tarina on hyvin mielenkiintoinen, kertoen yhden miehen näkökulmasta Godzillan ja muiden kaijujen nousun. Tämä ei sinänsä olisi mitään ihmeellistä, mutta tätä tarinaa kerrottaan 50 vuoden ajan. Se on pitkä aika elää hirviöiden keskellä, ja se väistämättä vaikuttaa häneen ihmisenä. Otalle Godzillan pysäyttäminen ei ole vain tavoite vaan koko elämänsä keskipiste. Hän ei saa rauhaa edes vanhana miehenä, sillä Godzilla on vielä elossa. Godzilla: The Half-Century War on upeasti kuvitettu ja kirjoitettu tarina obsessiosta, ahneudesta ja hirviöiden kuninkaasta.


SagaKaukaisella Landfallin planeetalla asuu kansa jolla on siivet. Sen kuussa Wreathissa asuu sarvipäisten humanoidien rotu. Nämä kaksi ovat olleet sodassa kauemmin kuin kukaan jaksaa muistaa. Siivillä on aseinaan teknologiaa, sarvipäillä taasen taikuus, ja sota on veristä. Wreathilainen sotavanki Marco karkaa siivekkään sotilaan Alanan kanssa. He rakastuvat, menevät naimisiin ja heille syntyy lapsi jolla on siivet ja sarvet. Pian heidän perässään on sekä Landfall, Wreath, Robottiplaneetan aateliset, palkkionmetsästäjät ja monia muita tahoja joidenka motiivit ovat vähintäänkin sekavia.Saga on romanttinen seikkailu, väkivaltainen sotakertomus ja rääväsuinen komedia yhtä aikaa. Brian K. Vaughn loi upean maailman joka on persoonallisin ja originaalein sci-fi JA fantasiamaailma samaan aikaan. Alana ja Marco ovat hyvin hauskoja ja koskettavia hahmoja joidenka seuraaminen on mielenkiintoista. Mutta Saga ei lopeta tähän- sen sivuilta löytyy toistuvia sivuhahmoja jotka ovat kaikki mielenkiintoisia, varsinkin palkkionmetsästäjä Wil ja Valekatti sekä Prinssi Robotti IV. Saga on erittäin vahvasti suunnattu aikuisemmalle yleisölle sen väkivaltaisuuden, rajujen teemojen ja alastomuuden takia. Mutta Saga lumoaa lukijan tarinallaan perheestä, elämästä sota-aikana ja kahden kansan vihanpidosta syntyneestä rakkaudesta. 

8 tehty, 16 jäljellä. Huomenna lisää!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti