sunnuntai 20. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 20

Kuten joku on voinut jo huomatakkin, tällä jaolla ja tahdilla viimeinen sarjakuva jota käsittelemme tässä sarjassa jouluaattona on DC:n sarjakuva. Se tulee olemaan myöskin ainoa jouluun liittyvä sarjakuva tällä listalla. Mutta nyt ihan tavallista DC:tä- tai ainakin jossakin määrin tavallista.

Secret Six: Six Degrees of Devastation



Lex Luthor, Talia al Ghul, Tohtori Psyko, Deathstroke, Musta Adam ja Laskin muodostivat Superrikollisten Salaisen Yhteisön. Tämän tarkoituksena on organisoida kaikki maailman superrikolliset yhden katon alle, ja jakaa iskuryhmiin jonka avulla he voisivat saavuttaa todellisen voittonsa. Mutta kaikki eivät suostuneet tekemään töitä yhdessä. He kieltäytyivät ja ovat nyt uhka. Kissamies. Deadshot. Scandal Savage. Räsynukke. Knockout. Hullu Hatuntekijä. "Matkijalinnun" ohjeistamana he tekevät palkkasoturin keikkoja, pakenevat Yhteisöä ja koittavat selviytyä elämästä toistensa kanssa. He ovat Secret Six.



Gail Simone on DC:n parhaimpia kirjoittajia tällä hetkellä, ja Secret Six on hänen parhaimpia teoksiaan. Tässä minisarjassa esitellään uniikilla tavalla hauska hahmogalleria, ja parrasvaloihin nostetaan DC:n vähemmän tunnettuja superkonnia. Gail Simone on yksiä niitä kirjoittajia jotka osaavat käyttää "pienempiä" hahmoja paremmin kuin monet muut. Kissamies on Batmanin veroinen supervoimaton taistelija ja maailman paras jäljittäjä. Hullu Hatuntekijä kaataa lähes yksin Doom Patrol-supersankariryhmän ja onnistuu voittamaan supervoimia käyttävän ajatustenhallitsijan, Tohtori Psykon. Vaikka heillä on tyhmät nimet ja hassut asut, ei heitä sovi aliarvioida. Itse pidän juuri tästä, sillä nämä pienemmän kaliiperin superkonnat ovat persoonallisia ja hauskoja.  Mutta he tietävät silti asemansa, ja tahtovat pysyä A-luokan hirmujen tutkan alapuolella. Ryhmä on monipuolinen, hauska ja heihin kiintyy nopeasti. Secret Six on DC:n kaikkein parhaimpia sarjiksia, ja tämä minisarja on paras tapa aloittaa tutustuminen.

20 takana, 4 edessä.


Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti