keskiviikko 9. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 9

50 teksti!


Tämä taitanee olla viimeisiä ei-supersankariaiheisia ehdotuksia. Tämän jälkeen alkaa putkahdella DC:n ja Marvelin sarjakuvia enemmän, mutta yhä pitäen fokuksessa sellaiset sarjikset joista en ole ennen tässä blogissa puhunut. Noniin, vuorossa on siis numero 9 eli...

Amazing Screw-On Head and Other Curious Objects



On olemassa kaksi historiaa: se mikä tunnetaan ja se mitä ei. Tämä on kertomus ihmeellisestä Ruuvipäästä ja tämän palvelijasta Herra Haaruksesta ja lemmikistä Herra Koirasta, ja kuinka he suojelevat Amerikkaa kauheuksilta jotka eivät kestä päivänvaloa, kuten Keisari Zombielta. Tämä on huippusalaista.



Mike Mignolan  huumorisarjakuva voitti Eisner-palkinnon 2002, ja syystä. Tämä tarina on aivan hulvaton. Idea Mignolalle oli tullut kun hän näki erilaisia leluja joille pystyi vaihtamaan päitä ja raajoja. Hän mietti idean pulp-sankarista samalla idealla, ja ihmeellinen Ruuvipää syntyi. Mignolan upea taide kaikessa sen synkkyydessä ja varjoisuudessa toimii täydellisesti komiikan vastapainona ja antaa koko sarjakuvalle ainutlaatuisen ilmapiirin. Idea ruuvipäisestä sankarista joka vaihtaa päätään vahvempiin kehoihin on hauska, ja Keisari Zombie on yksiä viihdyttävimpiä pahiksia sarjakuvissa. Mutta suurin vahvuus on se totisuudessa: Kaikki puhuvat muinaisista valloittajista ja zombiekeisareista vakavuudella ja tyyneydellä ja tämä vakavuus toimii loistavasti. Tämän lisäksi kirjassa on joukko lyhytsarjiksia jotka eivät ole sopineet muihin Mignolan julkaisuihin mutta tämän tarinan kanssa muodostavat absurdin ja synkän kokonaisuuden ja onkin varmasti yksiä hauskimpia sarjakuvakokonaisuuksia joita olen koskaan lukenut.

Ja tästä tehtiin myös pilotti tv-sarjalle, joka jostain kirotusta syystä hyllytettiin. Katso se alla olevasta linkistä:

9 takana, 15 edessä. Huomiseen!

Atte T  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti