torstai 17. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 18

Alkaa tuo Star Wars-tärinät pikkuhiljaa laantua. Toki yhä ihmettelen kuinka hyvä elokuva loppujen lopuksi oli, mutta pystyn miettimään muutakin välillä. Kuten hyvää DC-sarjakuvaa.


Arkham Asylum: Living Hell




Warren White on kamalin ihminen jonka koskaan tapaat. Hän on pörssimeklari ja bisneshai joka polkee keskiluokan ja köyhät jalkoihinsa menestyäksensä. Kun hän jää kiinni törkeästä huijauksesta, vetoaa hän mielenvikaisuuteen, lahjoo juryn ja saa haluamansa tuomion. Hän vain teki sen väärässä kaupungissa. Hänet tuomitaan Arkhamin Mielisairaalaan. Nyt tämä rikas ja vihattu mies on Arkhamissa, Batmanin hullujen vihollisten keskellä ja yrittää selvitä tuomiostaan. Mutta Arkham ei ole tavallinen mielisairaala. Se on helvetti maan päällä.



Living Hell on käytännössä Kylmä rinki mutta Arkhamissa. Se seuraa kuuluisan mielisairaalan päivittäistä elämää käytännössä täysjärkisen Warrenin näkökulmasta, ja kuinka se ei toimi laitoksena eikä kukaan halua olla sielä töissä. Batmanin vahvuus sarjakuvana on aina ollut mielenkiintoiset viholliset. Tämä sarjakuva antaa meille juuri nämä hahmot ja vielä mielenkiintoisesta näkökulmasta. Millaista on olla Kaksinaaman suojeluksessa? Entäs jos sellitoverina on hullu profeetta-sarjamurhaaja? Entäs jos törmäät Jokeriin suihkussa? Living Hell on täynnä hauskoja skenaarioita ja antaa selkeän kuvan miksi Arkham ei ole hyvä paikka kenellekkään. Warren White on hirveä ihminen, mutta lopussa sarjakuva miettii ansaitsiko edes hän Arkhamia. 

18 takana, 6 jäljellä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti