maanantai 14. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 14

No niin! Päästään asiaan, sillä viimeiset 11 tulevat keskittymään paljon mainostetusti DC:n ja Marvelin sarjiksiin. Joka toinen päivä käsittelen DC:tä ja toisena Marvelia. Aloitamme tänään DC:llä.

Shazam: Power of Hope



Shazam, tai Kapteeni Ihme, on maailman mahtavin kuolevainen. Hän sammuttaa tulivuoria heittämällä siirtolohkareita tukkeiksi ja pysäyttää pankkirosvoja ilman ongelmia. Mutta välillä on ongelmia, joihinka aikuiset eivät pysty. Sitä varten on 10-vuotias Billy Batson, Kapteenin alter ego. Kapteeni Ihme ja Billy Batson ovat aikuisuus ja lapsuus yhdessä. He ovat toivo.



Paul Dini kirjoitti joukon tarinoita nimeltä World's Greatest Superheroes, josta jokainen käsitteli eri supersankaria ja heidän ominaista ihannettaan. Sarja oli loistava, parhainta mitä supersankareilla on kuunaan tehty ja Shazam: Power of Hope on niistä parhain. Se käsittelee harvoin sarjakuvissa nähtyä aihetta- lapsuutta ja siihen liittyviä teemoja. Luettuaan lasten kirjeitä Shazam haluaa auttaa sairaita lapsia jotka vain haluavat tavata tämän, ja vie heidät ihmeellisiin seikkailuihin. Mutta kaikkia lasten ongelmia ei voi lähestyä aikuisena, ja silloin tarvitaan Billy Batsonia. Parhaimmat sarjakuvat muuttavat lukijaansa ja antavat uuden näkökulman asioihin. Tämä tekee juuri sen, ja Alex Rossin taide tekee tästä kaikesta aidompaa. Kaikki supersankaritarinat eivät tarvitse pahista piestäväksi. Tarvitaan ongelma, sankari ja hyvä kirjoittaja. Tämän vuoksi Kapteeni Ihme on supersankarien Top-10:ssä.

14 takana, 10 edessä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti