keskiviikko 23. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 24

Endgame, people!


Olemme saavuttaneet niinsanotun lakipisteen. Tämä on viimeinen Joulun sarjisehdotuksistani, ja ainoa jonka teema liittyy jouluun. Joulusarjakuvat eivät ole kovinkaan yleisiä, mutta joitakin poikkeuksia on. Osa Long Halloween-tarinasta tapahtuu jouluna. Ryhmä-X:än Kittyä Prydeä taisi joku aattoilta ajaa takaa avaruudesta tullut demoni. Mutta harvoin nämä tarinat käsittelevät jotenkin joulua. Tämä on hyvä poikkeus:

Batman: Noel


Batman on jahdannut Jokeria läpi talven. Kun Jokerin kuriiri nimeltä Bob löytää rahakätkön roskiksestaan, hyökkää Batman miehen kimppuun vaatien Jokerin sijaintia. Bob ei tiedä, mutta Batman ei usko häntä. Hän aikoo seurata miestä ja saada hänet ja Jokerin verekseltään kiinni. Alfred protestoi, sillä Bobin poika Tim joutuisi taatusti huostaanotetuksi ja sanoo että tämä sama suunnitelma johti aikoinaan Jason Toddin, Robinin, kuolemaan. Batman kohtaa Kissanaisen, Teräsmiehen ja lopulta Jokerin- tuleeko tämä yö muuttamaan Batmanin näkemystä ihmiskunnasta, vai onko tämäkin taas uusi synkkä päivä saiturin elämässä.Batman: Noel kertoo käytännössä Charles Dickensin Joulukertomuksen mutta kerrottuna Batman-tarinana. Kertoja kutsuu Batmania Saituriksi tämän kylmyyden ja joulun hengen torjumisen vuoksi ja Kissanaista Menneiden Joulujen Aaveeksi sillä tämä haluaa elää uudestaan vanhoja hyviä aikoja Batmanin kanssa. Taiteilija Lee Bermejo sekä kuvitti että kirjoitti tarinan, ja teki molemissa loistavaa työtä. Joulukertomus on sovitettu tuhansia kertoja, joskus hyvin ja joskus hyvin huonosti. Batman: Noel on ehdottomasti yksiä parhaimpia. Se riistää tarinalta sen yliluonnolliset momentit ja sen sijaan korostaa sen sanomaa ja mitä Dickens haki vertauskuvallisesti kolmella aaveella. Idea Teräsmiehestä Nykyisten Joulujen Aaveena on varsinkin mielestäni oiva idea, sillä juuri Teris sopii iloisen, positiivisen mutta samalla opettavaisen aaveen rooliin. Batman: Noel on ehdottomasti parhain jouluaiheinen sarjakuva ja toimii tuomaan Joulun sanoman lukijalle.

Ja kas tässä: 24 oivaa sarjakuvaa joihinka kannattaa tarttua kiinni koska tahansa. Pyrin tuomaan esille tuntemattomampia tarinoita ja kuuluisempia kirjoja, tekijöitä Marvelin ja DC:n ulkopuolelta mutta myös pitäen kiinni kahden jättifirman parhaimmistosta. Toivottavasti tämä on ollut valaiseva kokemus teille, ja olette saaneet tästä irti jotakin. Olen itse pitänyt tästä päivittäisestä sarjasta, mutta en ala tähän rupeamaan ihan samantien uudestaan. Seuraava teksti onkin uuden vuoden recap- osio Jatkan luultavasti Valokeila-osioita ja yleistä avautumista sarjakuvista ja supersankareista ensi vuonna. n ollut hauskaa kirjoitella sarjakuvista teille tänä vuonna ja toivon että palaamme yhdessä asiaan ensi vuonna.Näihin tunnelmiin jätän teidät tällä erää. Toivon teille kaikille- lukijoille, tutuille, kavereille, kollegoille, sukulaisille, sarjakuva-harrastajille, kanssanörteille- hyvää ja rauhallista joulua ja mukavia pyhiä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti