perjantai 4. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 4

Sanotaanko vaikka niin, että en ehkä miettinyt tätä loppuun asti. 24 sarjakuvaa on aika hemmetisti sarjiksia, ja kun pitää mainita sellaisia joista EN ole hehkuttanut vielä menee homma entistä hankalammaksi. Mutta pakko on yrittää kun tuli kerran luvattua. Neljäs päivä, neljäs sarjakuva, mitä sitä suotta venyttelemään.

Orc Stain



Vuosia on maailmaa piinanneet örkit. Örkkejä on aina ollut ja tulee aina olemaan. Mutta koska heillä ei ole minkäänlaista käsitystä kurista, järjestyksestä tai hierarkiasta, jokainen örkkivaltakunta kaatuu omaan mahdottomuuteensa. Tämä muuttui, kun tuli suuri Örkkitsaari, joka on rautaisella otteellansa tappanut kaikki muut örkkijohtajat ja repinyt nymfien ja muiden rotujen valtakunnat riekaleiksi ja örkkien tahra leviää... On kuitenkin ennustettu: Yksisilmäinen örkki voi pysäyttää Örkkitsaarin. Niinpä tsaari lähettää miehensä etsimään ja vangitsemaan jokaisen yksisilmäisen örkin. Sillävälin vuoristossa, eräs örkki koittaa elää parhaansa mukaan, käyttäen outoa kykyään nähdä heikot pisteet kaikessa ja rikkoen ne. Tämä örkki on nimeltään on Yksi-Silmä.



James Stokoen taide kulkee jossakin psykedeelisen ja piirrosanimaation välillä, ja on ehkä yksityiskohtaisin piirtäjä jota tiedän. Orc Stain on James Stokoen mielenkiintoinen, uniikki ja lievästi hämmentävä näkemys perinteisestä fantasiakirjojen vihollisesta. Tässä maailmassa örkkejä on kaikkialla, ja he toimivat tarinan protagonisteina. Yksi-Silmä on friikki örkkien joukossa, koska häntä ei kiinnosta taistelu, naiset tai maine. Hän haluaa vain olla rauhassa ja ansaita omaisuutta jolla elää mukavaa elämää. Hän omasta tahdostaan tempautuu örkkien valtapeleihin mukaan, ja on hauska seurata hahmoa jota ei oikeastaan kiinnosta politiikka tai valta mutta ennustusten ja huhupuheiden takia on kokoajan niissä kiinni. Tarina ei ole nuoremmalle väelle sopiva sen alastomuuden ja välillä hyvin veristen ja iljettävien kohtausten takia, mutta huumorista ja synkästä fantasiasta pitäville Orc Stain on napakymppi. 

4 takana, 20 edessä. Huomenna jatkuu! Lähipäivinä myös luvassa jatkoa Sarjakuvien Viidelle Aikakaudelle!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti