tiistai 15. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 15

Noniin, Marvel-fanit. Tätä on odotettu. Tämän päivän sarjakuva tulee Marvelin taikatehtaalta jonka voittokulkua ei selkeästi voi pysäyttää- eikä tarvitsekkaan. Noniin, asiaan!

Taskmaster: Unthinkable



Tony Mastersin alias Urakoitsijan muisti on hänen isoin aseensa ja suurin heikkoutensa. Hän muistaa jokaisen taisteluliikkeen jonka hän on ikinä nähnyt. Hän kykenee sekunneissa kopioimaan ja hiomaan jokaisen vastustajansa taistelutyylin täydellisyyteen. Mutta hän ei muista mitään muuta, ja joutuu kamppailemaan jotta muistaa mitä hänen pitää tehdä ja kenet pitää tappaa. Nämä kyvyt tekevät hänestä kaikkein parhaimman pahisten kouluttajan.   Mutta kun hän onnistui karkaamaan Kostajilta suurten massapidätysten aikana, alkavat erinnäiset rikolliset tasot kantamaan kaunaa Urakoitsijalle ja luulevat tämän olevan nyt Kostajien vasikka. Niinpä Hydra, AIM, Salainen Valtakunta, Trenssitakkimafia, Puhdistajat ja monet muut pahisjärjestöt hyökkäävät yhtäaikaa Urakoitsijan kimppuun ORG-järjestön luvattua palkkion hänen päästään. Alkaa ajojahti, jossa Urakoitsija koittaa löytää ORG:in johtajia tappaakseen heidät ja samalla yrittää suojella viatonta Mercedes-nimistä tarjoilijatarta jonka luullaan olevan Urakoitsijan apuri. 



Fred Van Lente teki hieno työtä kirjoittamalla tässä mielenkiintoisen ja yllättävän syntytarinan Marvelin varmasti yhdelle mielenkiintoisimmalle hahmolle. Urakoitsija ei muista omaa äitiään, vaimoaan tai mitenkä hän sai nämä voimat. Hän muistaa mitenkä Kapteeni Amerikka taistelee. Hän muistaa tekniikan millä Haukansilmä ampuu. Ja jos hänelle antaa tarpeeksi aikaa, hän oppii minkä tahansa taidon ruuanlaitosta kitaransoitosta. Tämä sarjakuva onnistuu yhtä aikaa olemaan hauska ja koskettava. Urakoitsijan kyvyttömyys muistaa yhtään ketään on hauskaa, mutta toisaalta kun paljastuu että vaikka hän näkisi oman vaimonsa kasvotusten, hän ei kykene muistamaan häntä. Taskmaster: Unthinkable on hauska, koskettava ja täynnä toimintaa, esitelle vähemmän tunnetun superrikollisen joka ansaitsee enemmän huomiota.

15 takana, 9 edessä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti