torstai 3. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi - osa 3

Kolmas päivä, kolmas sarjakuva. Jos kaava ei ole tuttu, katso edellinen blogiteksti. Eilen kirjoittaessani kehittelin jonkinnäköistä kaavaa. Aluksi piti käydä lävitse sarjiksia ilman supersankareita, sitten vähän DC:tä ja lopulta Marvelia. Mutta sitten Warner Bros. päätti että hei, tässä uusi Batman v Superman: Dawn of Justice-traileri:
Ja tämä sekoitti pasmani. Ja kun taas vähän syntyi sanaharkkaa hahmoista ja niiden ulkonäöistä Facebookin puolella, päätin heti rikkoa kaavan ja pistää trailerin kunniaksi esitellä aiheeseen liittyvän sarjakuvan.


Lex Luthor: Man of Steel

Muukalainen tulee, ja sanoo olevansa sankari. Hän taistelee "totuuden, oikeuden ja amerikkalaisen elämäntavan" vuoksi. Koko maailma rakastaa ja ihailee häntä. Mutta silti on yksi, joka näkee tämän uhan ihmiskunnalle. Yksi mies joka uskaltaa seistä jumalaisen vahvaa olentoa vastaan. Hänen nimensä on Lex Luthor. Taistelu tulee olemaan ruma, mutta totuus voittaa lopussa...


Brian Azarello kirjoitti samankaltaisen tarinan "Jokeri" jossa tarinaa kerrotaan superrikollisen näkökulmasta ja lähipiiristä. Jokeri oli ihan jees. Lex Luthor: Man of Steel on silmiä avaava, ja antaa aivan erilaisen ja uudenlaisen kuvan Teräsmiehen pahimmasta vihollisesta. Luthor on mukava, reilu ja avokätinen. Hän vakaasti ja tosissaan uskoo että Teräsmies on uhka ihmiskunnalle, koska jos kaikki ongelmat sysää avaruusolennolle, mitenkä ihmiskunta voi kehittyä? Teräsmies on hirviö Luthorin silmissä. Mutta tämä ei kuitenkaan tee Luthorista sankaria, vaan ennemminkin monipuolisen. Hän tekee yhä hirveistä asioita, kuten lähettää palkkatappajia pelottelemaan ihmisiä puolelleen, lähettää pommittajia siviilikohteisiin saadakseen näkyvyyttä luomalleen sankarille ja kylvää tuhoa ja surua ympärilleen- mutta hän ei ohita tätä olankohautuksella. Luthor tietää, että kovat tavoitteet vativat kovia ratkaisuja. Lee Bermejon taide on upeaa ja realistista, ja mitenkä hän kuvaa Teräsmiehen on suorastaan painajaismainen ja auttaa lukijaa näkemään maailman Luthorin näkökulmasta.
21 jäljellä, huomenna palataan asiaan!


Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti