tiistai 22. joulukuuta 2015

24 Sarjakuvaa Jouluksi- osa 23

Se on sitten viimeinen Marvel-sarjis ja viimeinen ennen aattoa! On ollut hauska kirjoitella näitä päivittäin, vaikka välillä on vähän tullut oltua huolimaton. Mutta seison kaikkien näiden sarjisten takana ja olen varma että niiden hankkiminen ja lukeminen ei tule olemaan vikapäätös. Noh, selitykset sikseen ja asiaan:

Hawkeye vol.4


Clint Barton alias Haukansilmä on maan mahtavimpien sankarien tavallisin jäsen. Hän ei ole jumala, hän ei voi lentää eikä omaa suuria voimia. Mutta mitä hän osaa on ampua jousella. Tämä tarina kertoo sen, mitä Haukansilmä tekee kun hän ei ole Kostaja. Hän grillaa naapurinsa kanssa. Tappelee kulmakunnan rikollisten kanssa. Adoptoi koira. Ja juo kahvia. Tämä on Clint Bartonin tarina.



Matt Fraction on Marvelin idearikkaimpia kirjoittajia tällä hetkellä. Hawkeye vol.4 on hauska katsahdus supersankarin arkeen. Clint tekee kaikkea sitä muutkin ihmiset tekevät- sosialisoi naapurien kanssa (huonosti), miettii muuttoansa ja koittaa auttaa siinä samalla lähimmäisiään. Mutta samalla hän myös ajautuu moniin ongelmiin, ja näissä tarinoissa niitä riittää. On Venäjän mafiaa, on superrikollis-sirkusta ja vaikka mitä. David Ajan minimalistinen taide tuo realistisuutta ja hillittyä kuvausta arjesta, mikä sopii kirjoitukseen ja Haukansilmän hahmoon hyvin. Mukana pyörii myös silloin tällöin Kate Bishop, toinen Haukansilmä ja muita Kostajien jäseniä. Matt Fractionin Hawkeye on palkittu ja kehuttu sarja ja syystä. Jos pidit Avengers: Age of Ultronin jousisankarista, on tämä sarjakuva sinulle tarkoitettu.

23 takana, 1 edessä.

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti