sunnuntai 10. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 10

Tätä tehdessä minua on alkanut mietityttämään, onko minulla ensi vuodeksi enään uusia sarjakuvia kalenteria varten? Toki uusia sarjakuvia ilmestyy, mutta 24 uutta sarjakuvaa jotka ovat sopivia tälle listalle on silti iso luku. Nytkin joudun tukeudumaan sarjakuvaan, joka on varmasti tuttu monille Suomalaisille sarjakuva-harrastajille:

Luupäät: Kevättasaus



Kun Luumäkeläiset Leppo, Auvo ja Tahvo karkoitetaan kylästään Auvon hämärien liiketoimien takia, eksyvät serkukset laaksoon täynnä elämää; eläimet koittavat elää elämäänsä rauhassa, ihmiset asuttavat kyliä ja yksinäisiä torppia metsässä ja yöaikaan rottaoliot etsivät saalista. Onko laaksossa rauha, vai onko Heinäsirkkojen Herran tuleminen merkki lopun aikojen alusta?



Luupäät on sarjakuvaklassikko, ja Jeff Smithin magnum opus; fantasiaeeppos joka lähtee hyvin pienistä lähtökohdista ja komedisesta asetelmasta liikkelle, kehittyen yhä eeppisimpiin ja syvempiin mittoihin tarinan edetessä. Luupäät on suomennettu alunperin 90-luvulla, ja Kevättasaus kattaa tuolloin julkaistuista kirjoista kolme ensimmäistä, niinsanotun ensimmäisen trilogian 9-osaisesta sarjasta. Luumäkeläisten outo, muumimainen design on jännästi tasapainotettu ihmisten aika realistisella ulkonäöllä ja maailman yleinen Disney-tyylinen ulkonäkö rottaolioiden ja Heinäsirkkojen Herran rujoudella. Luupäät on klassiko syystä; se on hauska, tarina vetää puoleensa ja kun siihen on astunut kunnolla sisään, on sieltä vaikea nousta pois.  

10 takana, 14 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti