maanantai 4. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 4

Tämänpäiväinen sarjakuva ei ole supersankarisarjis, vaikka sen onkin julkaissut Marvel. Mutta kuten melkein kaikki hyvä nykyään, sekin kuuluu Disneyn suunnattomaan tuoteperheeseen. Ja jos Disney ostaa Foxin, tulee tämä tuoteperhe laajentumaan entisestään, mistä en ehkä itse iloitse kauheasti. En ole monopolien ystävä. Toki Disney on tehnyt paljon hyvää ostamillaan tuotteillaan, kuten esimerkiksi Tähtien Sodalla:

Doctor Aphra vol 1: Aphra


Kauan sitten, kaukaisessa galaksissa...galaksissa, joka on täynnä muinaisia temppeleitä, kaupunkeja ja sivilisaatioita, eikös? Jonkun pitää kaivaa esiin nämä muinaiset artefaktit ja muinaisjäänteet, ja kerätä tieto muinaisilta kulttuureilta...ja kääriä samalla kasaan hieman rahaa, tietysti. Hän on Tohtori Aphra, ja galaksi on hänen osterinsa.


Piditkö Rogue One-leffan vähän synkemmistä päähenkilöistä ja maanläheisemmästä tarinasta? Haluaisitko Star Wars-tarinan joka ei liity mitenkään Skywalkereihin tai edes Kapinaliiton ja Imperiumin sotaan? Onko droidit aika nähty juttu, ja haluaisit jotain uutta siltä rintamalta? Entäs vaihtoehtoinen jedihistoria? Jos kaikki, tai edes osa, kuulostaa hyvältä, on Doctor Aphra sinua varten. Kieron Gillenin Darth Vader-sarjakuvista syntynyt Aphra on avaruus-arkeologi joka etsii kalliita ja harvinaisia artifakteja ja myy ne sitten eteenpäin, yhdessä velkojansa Krrsantan Mustan ja murhaajadroidien 0-0-0 ja BT-1 kanssa. Doctor Aphrassa on hauskan letkeä meno päällä, jota koristaa paikka paikoin musta huumori ja ronski väkivalta, tarjoten erilaisen kuvan Tähtien Sodan maailmaan erikoisten päähenkilöiden kautta. Aphra itse on mainio, mutta murhaajadroidit 0-0-0 ja BT-1 varastavat shown joka kerta. Ja kuvittajalegenda Kev Walkerin kynänjälki on, kuten aina, mukavaa katseltavaa. Doctor Aphra 1: Aphra on hyvä alku arkeologi-antisankarin seikkailuihin, jota suosittelen kaikille niille jotka kaipaavat jotain uutta Tähtien Sodalta.

4 takana, 20 edessä!

Atte T

Ps: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti