perjantai 15. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 16

Nyt kun Avengers- elokuvasarja on saavuttamassa episentteriään Avengers: Infinity Warin muodossa. Kaikki Kostajista ei tule kävelemään kotiin elossa, varsinkin koska useiden näyttelijöiden sopimukset ovat päättymässä. Tässä ehdotus nuorista, virkeistä sankareista heidän paikkojaan korvaamaan:

Young Avengers Volume 1



Kostajien virallisesti lopetettua toimintansa katastrofaalisen onnettomuuden takia, on maan mahtavimpien sankarien paikka auki täytettäväksi. Tällöin New Yorkiin ilmestyy joukko uusia sankareita; Taikavoimainen ja salamoita kutsuva Wicca, huipputeknistä haarniskaa käyttävä Iron Lad vihreä voimanpesä Hulkkio ja sinilippuun pukeutuva Patriootti. Myöhemmin heidän riveihinsä liittyy vielä jättiläismäinen Stature, kuolettavan tarkka Haukansilmä, supernopea Speed ja keinotekoinen mies Vision. He ovat Nuoret Kostajat.



Kuvausten perusteella nämä sankarit kuulostavat vain hiilikuitukopioilta vanhoista Kostajista, mutta Young Avengersin vahvuus on subversiossa ja lukijaodotusten kanssa leikkimisessä. Myös Wonder Woman- elokuvan käsikirjoittajan kunnostautunut Allan Heinberg takoo irti hyvää teinidraamaa ja supersankarointia yhdessä paketissa, ja Kang Valloittajien ja muiden toismaallisten uhkien seassa ehditään myös paneutua seksuaalisuuteen ja huumeisiin. Young Avengers Volume 1 kerää yksiin kansiin näiden teinisankarien ensimmäiset seikkailut, ja suosittelen kokonaisuutta lämpimästi.

16 takana, 8 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti