maanantai 11. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 11

Tänään vuorossa toiseksi viimeinen ei-supersankarisarjakuva tällä listalla. Huomenna saavutetaan taas tämän kalenterin puoliväli. Tänä vuonna on listalla ollut vasta yksi kotimainen sarjakuvajulkaisu. Korjataanpa tämä erhe nyt!

Vala Auringolle & Aavetanssi 



Nuori sioux nimeltä Tom Barnett pakenee esivaltaa, kun hän lopultakin sai tarpeekseen valkoisten ihmisten kohtelusta häntä kohtaan. Hän pakenee yhdessä ystävänsä Michaelin kanssa intiaanien maille, oman kansansa pariin. Mutta onko tämä kansa enään hänen kansansa, ja voiko Tom ikinä kuulua heihin?



Petri Hiltunen mainitaan joka vuosi tässä joulukalenterissa ainakin kerran, ja syystä. Kotimaisista sarjakuvataitelijoista Petri on ehdottomasti eturivin merkittävimpiä, luovimpia ja kunnianhimoisimpia tekijöitä, ja Vala Auringolle & Aavetanssi ovat juuri tätä-kunnianhimoisia. Kirja on 20-vuotisjuhlajulkaisu, jossa molemmat Hiltusen Tom Barnett-tarinoista on koottu yksiin kansiin. Mukana on myös aikamoinen tietopaketti Amerikan alkuperäisasukkaista muutenkin, joka valoittaa hyvin sitä taustatyötä mitä Hiltunen on tehnyt sarjakuvan eteen. Vala Auringolle & Aavetanssi on mielenkiintoinen, realistinen ja maanläheinen kuvaus alkuperäisasukkaiden kulttuurista, kaikessa kauneudessaan ja rujoudessaan. 

11 takana, 13 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti