keskiviikko 13. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 13

It's DC time. Nämä supersankarisarjakuvat tulevat vuorottelemaan kierroksissa, aloittaen DC:llä tänään. FIksu voi tästä päätellä, minkä firman sarjakuva jouluaattona on vuorossa.

Tänään on kuitenkin aika nostaa taas hattua mestarille:


Mister Miracle vol 1Mister Miracle on kahlekuninkaiden kuningas, ihmeellinen todellisuuttakin uhmaava pakoilija joka voi vapautua jokaisesta kahleesta ja kammiosta. Hänen apulaisena Oberon on aina skeptinen tämän onnistumisesta, mutta silti hän auttaa aina Mister Miraclea tempuissaan. Mutta mitä hänestä haluaa toinen toistaan oudommat olennot, kuten Tohtori Bedlam, Virman Vundabar ja Granny Goodness? Kuka on Big Barda? Mikä on Apokolips, Anti-Elämän Yhteenlasku tai Scott Freen todellinen menneisyys?

(En löytänyt kunnon skanneja uudesta kokoelmasta, nämä ovat alkuperäisestä. Luonnollisesti
uudessa kokoelmassa värejä on restauroitu.)


Jack Kirby on sarjakuvalegenda vailla kaltaistaan, todellinen alan pioneeri jonka luomuslistalta löytyy suurin osa nykyään relevanteista supersankareista. 70-luvulla Kirby kirjoitti DC:llä kokonaisen uuden mytologian ja maailman, jota yleisesti kutsutaan 4th World- kokonaisuudeksi. Ja Mister Miracle on osa tätä maailmaa. Mister Miracle kokoaa tämän seikkailut yksiin kansiin, ja se on täynnä sekä Kirbyn uskomattoman yksityiskohtaista ja elävää taidetta, scifiä niin fasismista kuin itsensä löytämisestä ja erittäin erilaista ja outoa supersankariviihdettä niille, jotka ovat ehkä kyllästyneet perinteisempiin supersankarointeihin.

13 takana, 11 edessä!

Atte T

Ps. Big Barda on paras, ja perustui kuulemma Jackin vaimoon Roziin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti