keskiviikko 20. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 20

Iron Fist oli tänä vuonna televisiopuolen pahimpia pettymyksiä; sarja olisi voinut olla yhtä wuxia- hauskuutta ja tuplata vielä Daredevilissa nähdyt ninjailun määrän. Mutta ei, näin ei käynyt. Ja Defenders oli myöskin pienoinen pettymys. Mutta onneksi luin tänä vuonna sarjiksen, joka muistutti minua miksi ylipäätäänsä pidän Danny Randista ja Luke Cagesta:


Power Man and Iron Fist 01: Boys Are Back In Town



Luke Cage ei ole enään Voimamies, eikä Danny Rand ole enään Rautanyrkki. Eivätkä he todellakaan ole palanneet Heroes for Hire- bisnekseen. Kuitenkin, kun Dannyn ja Luken vanha ystävä vapautuu vankilasta, sotkeutuvat he taas rikosten verkkoon etsiessään ystävän kadonnutta medaljonkia.



Kirjoittaja David F. Walker ja kuvittaja Sanford Greenellä oli aikamoinen työnsarka edessään tämän sarjakuvan kanssa- Luke ja Danny olivat fanisuosikkeja, mutta Power Man and Iron Fist- sarjista ei oltu julkaistu vuosiin. Mutta tästä huolimatta, tai ehkä juuri tästä syystä, Power Man and Iron Fist: Boys Are Back In Town toimii niin hyvin. Siinä on tuulahdus neo-blacksploitaatiota ja katutason sankarointia, ja kaikki on kääritty myös hyvin arkiseen elämään mikä nykyään on varsinkin osa Luken elämää isänä ja aviomiehenä. Greenen kuvitus on omiaan tähän, ja tämän design Black Mariahille varsinkin toimii mainiosti. Power Mand and Iron Fist: Boys Are Back In Town lähtee liikkelle pienistä asioista, ja kulminoituu hyvin henkilökohtaisiin kuvioihin kostosta ja hylätyksi joutumisesta. Tämän lisäksi sarjakuvassa on melkein metatason juoni paluusta vanhaan- ei, tämä ei ole vanha Power Man And Iron Fist, vaan jotain uutta. Suosittelen lämpimästi.

20 takana, 4 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti