lauantai 2. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osa 2

Toinen päivä Joulukuuta, toinen sarjakuva kierrokseen! Kun aiemmin tänä vuonna olin Worldconissa, missasin mahdollisuuden osallistua Hugo-palkintojen jakotilaisuuteen. Ei siinä mitään, porukkaa oli paljon jonossa ja en tiedä olisinko jaksanut moista ruljanssia siinä vaiheessa reissua. Ja jälkikäteen varsinkin olin tyytyväinen ratkaisuuni, sillä parhaan sarjakuva-albumin palkinto meni mielestäni väärään osoitteeseen. Ei voittaja huono ollut, mutta ei se kyllä ihan Paper Girls ollut.

Paper Girls



1988, Halloweenin jälkeinen yö. 12-vuotias Erin Tieng jakaa sanomalehtiä Clevelandissa, kun hänet pelastaa arveluttavilta teinipojilta kolme muuta lehdenjakajaa; Tiffany, Mac ja KJ. Halloweenin outoksien varalta he jatkavat lehtien jakamista yhdessä, kunnes paljon oudommat tapahtumat alkavat muuttamaan heidän elämäänsä, tulevaisuuttaan ja koko maailman kohtaloa.



Paper Girls on Brian K. Vaughanin, megamenestys Sagan luojan uusi sarja, joka keskittyy lapsuuden ja teini-iän väliseen kynnykseen. Siinä on isoja ja hauskoja scifi-ideoita, varsinkin aikamatkustuksen suhteen, mutta sen keskiössä on juurikin kasvaminen, sukupolvikysymykset ja identiteetti. Ja kun tapahtuma-aikana on 80-luku, kylmän sodan ajatukset tulevaisuudesta ovat myöskin esillä tarinassa. Erin, Tiffany, Mac ja KJ ovat myös kaikki erilaisia ja tunnistettavia hahmoja, joidenka keskinäiset kemiat ovat hauskoja seurata. Paper Girls on hauska, täynnä käänteitä ja yllätyksiä sekä tunteellista tarinankerrontaa. Ja Cliff Chiangin ja värittäjä Matt Wilsonin saumaton yhteistyö tekee kokonaisuudesta vielä kauniin näköisen. Jos Stranger Things oli sinun juttusi, Paper Girls on myös sinua varten.

2 takana, 22 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti