sunnuntai 24. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 24

Viimeistä viedään. Tämän kautta siirrynkin sitten Joululomalle hetkeksi, ja blogihommat jatkuvat virallisesti tällä puolella vasta uuden vuoden listojen muodossa. Haluankin tätä kautta toivottaa kaikille lukijoilleni rauhallista ja oikein hyvää joulua. Tulkoot...mikäs se nyt oli...lauha, ei se se ollut...

Superman: Peace on Earth


Joulu on tullut Metropolikseen, ja Teräsmies on täynnä intoa. Auttaessaan kaupunkia valmistautumaan juhlan viettoon, pelastaa hän nuoren naisen joka on nälkiintymässä kadulla. Tämä aiheuttaa Clarkissa syyllisyyden tunnetta, ja hän päättää, että tänä jouluna kukaan ei näe nälkää.Alkaa yhden miehen humanitäärinen operaatio, mutta voiko edes Teräsmies tuoda rauhaa päälle maan?



Paul Dinin ja Alex Rossin erinoimainen World's Greatest Superheroes- kokoelmasta nykyään löytyvä Superman: Peace on Earth on osa sarjaa, jossa Dini ja Ross kirjoittivat hieman erilaisessa formaatissa olevia sarjakuvia DC:n isoista nimistä sekä heidän ns. tehtävästään maailmassa. Shazam: Power of Hopen esittelin pari vuotta sitten, ja nyt joulun kunniaksi on vuorossa jouluinen Peace on Earth. Se kuvastaa hyvin usein jouluna esillä nousevia teemoja, kuten vähävaraisempien auttamista ja maailman rauhattomuutta, ja tuo Teräsmiehen kautta esiin tärkeitä ajatuksia tämän suhteen. Teräsmies voi heitellä vuoria ja lentää hetkessä maailman ympäri, mutta hän ei voi tehdä muutosta, ellei ihmiset ole valmiita muutokseen. Teräsmies on esikuva ja ideaali johon pyrkiä, ei jumalaolento joka tekee kaiken puolestamme, ja Dini ja Ross tajuavat tämän hyvin. Rossin upea kuvitus on taas hyvin esillä, ja jouluinen Metropolis on omiaan tähän vuodenaikaan. Peace on Earth on mainio Teräsmies-tarina, ja oikein hyvä jouluinen sarjakuva aattoiltaan.

Toivotan tämän myötä vielä kerran hyvää joulua kaikille, ja vallitkoon rauha päällä maan.



Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti