perjantai 15. joulukuuta 2017

24 Sarjakuvaa Jouluksi, osat 14 & 15

Star Wars-huuma sai hieman taas ajatukset toisaalle, joten taas kiritään vähän kiinni tahdissa. Nyt siis aluksi Marvel-sarjis ja sitten DC:tä.

Vision 1: Little Worse Than A Man


Supersankari- androidi Vision haluaa nähdä, millaista on elää ihan tavallista elämää. Hän perustaa perheen ja muuttaa Washingtoniin hienolle esikaupunkialueelle asumaan rauhallista perhe-elämää, välillä käyden töissä pelastamassa maailman. Onko synteettisen perheen mahdollista elää normaalia arkea?Tom King on isossa nousussa oleva kirjoittaja, joka on hakannut hyvää materiaalia ulos DC:llä viime aikoina Batmanin ruorissa. Tätä ennen hän kunnostautui Marvelin puolella loistavan Vision-lyhytsarjan puolella. Visionin tunnelma on aivan omaa luokkaansa, yhdistäen Kingin erinomaisen kirjoittamisen Gabriel Waltan omalaatuiseen ja outoon kuvitukseen. Se yhdistää hienosti ihmisyyttä, normaaliutta ja menneisyyttä tutkiskelevan scifin kysymyksiä ja varsinkin viharikoksiin liittyvään tematiikkaa. Vision 1: Little Worse Than A Man on freeseintä Marvelin sarjakuvaa vuosiin; samaan aikaan vanhoihin hahmoihin ja hahmokehityksiin perustuvaa, mutta täysin erilaisille ja uusille linjoille menevää.

All-Star Batman 1: My Own Worst Enemy


Batman on tien päällä. Perässään hänellä on kaikki; Tulikärpänen, Tappajakoi, Musta Hämäkki, Killer Croc, Pingviini, KGBeast- kaikki. Eikä tämä rajoitu vain superkonniin ja palkkatappajiin, kun tavalliset kansalaisetkin osoittaat aseensa kohti Yön Ritaria. Mikä on ajanut heidät tähän, ja mitenkä Harvey Dent alias Kaksinaama liittyy tähän?


Scott Snyder on toinen Batman-kirjoittajana kunnostautunut tekijä, jonka New 52- Batman-stoorit olivat kyseisen rebootin parasta antia. Nyt kun King hoitaa Batmanin pääsarjaa Rebirth-rebootin aikana (hyvä luoja DC), on Snyderilla vapaat kädet tehdä mitä hän haluaa All-Star-tittelin alla. Tällä ei ole mitään tekemistä Frank Millerin samannimisen murhenäytelmän kanssa. Se on Scott Snyderin leikkikenttä, jossa hän saa testata kaikkia niitä ideoita mihin hän ei ehtinyt paneutua edellisessä sarjassaa, usein hahmoilla jotka eivät ole saaneet isoa roolia tämän tarinoissa aiemmin. My Own Worst Enemy keskittyy Kaksinaamaan ja kuvituksesta vastaa sarjislegenda John Romita Jr., ja kokonaisuutena se on viihdyttävää toimintaa ja komeata kuvitusta. Tätä ei kannata todellakaan kuvitella osana mitään isompaa jatkumoa, ja siitä syystä se toimiikin vallan mainiosti niille, joita kiinnostaa vain pikavisiitti Batmanin maailmaan.

15 takana, 9 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti