lauantai 10. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 10

Tätä joulukalenteria tehdessä on tärkeä muistaa että en käy uudestaan niitä sarjiksia mitkä kävin jo viime vuonna, ettei synny tarpeetonta toistoa. Ja sitten tulee tapauksia jossa et jaksa uskoa että et ole käsitellyt tätä sarjakuvaa vielä:

Grandville



Kaksisataa vuotta sitten Britannia hävisi Napoleonin Ranskalle sodassa. Heidän kuninkaallisensa teloitettiin ja vanhasta kunnon Englannista tuli osa Ranskan keisarikuntaa. 23 vuotta sitten heille myönnettiin katkerasti itsenäisyys takaisin pitkän terrorismin ja anarkismin ajan jälkeen. Nyt se on pahainen saarivaltio jota yhdistää enään vain yksi silta Ranskan keisarikuntaan. Ja tässä matkalla on kaupunki nimeltä Grandville. Scotland Yardin etsivä-tarkastaja LeBrock saapuu tähän salaisuuksien kaupunkiin tutkimaan diplomaatin murhaa ja salaliittoa joka uhkaa Englantia. 



Grandville on sarjakuvalegenda Bryan Talbotin upea sekoelma steampunkkia, viktoriaanista etsivädraamaa, Tarantinomaista väkivaltaa ja exploitaatioa ja eläinsatua. Hahmot ovat kaikki antropomorphisia eläinhahmoja, päähahmo LeBrockin ollessa mäyrä ja tämän työpartneri Roderick Ratzin ollessa, noh, rotta. Tämä antaa Grandvillelle hyvin uniikin ulkonäön. Talbotin kynänjälki ja hahmodesign eroaa paljon tämän lähimmästä vertailukohteesta Blacksadista ollessa enemmän karikatyyrimäinen hyperrealistisen sijaan. Mutta koko Grandvillen alkuasetelman ollessa naurettavan nerokas tämä toimii hyvin. Grandville ottaa kuitenkin itsensä tosissaan ja sen tarina on vaikuttavan monimuotoinen ja avautuu kuin kunnon trillerin kuuluu- hitaasti mutta hyvällä tahdilla. Suosittelen!

10 takana, 14 jäljellä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti