keskiviikko 21. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 21

Batman-fanina oleminen on aika ajoin rasittavaa. Batman on hyvä hahmo, ja siitä on syntynyt paljon hyvää materiaalia eri taidemuodoissa. Mutta nykyään tuntuu siltä että on kaksi asiaa jota nykyiset Batman-fanit tuntuvat pitävän välillä todisteena paholaisen olemassaolosta. Ensimmäinen on Joel Schumacherin Batman-elokuvat. Okei, Batman Forever ja Batman & Robin eivät ole hyviä elokuvia mutta niissä on asioita joita voi arvostaa ja ainakin ne olivat erilaisia tuotoksia muista. Toinen on paljon hämmentävämpi ja oudompi: on olemassa Batman-faneja joidenka mielestä Adam Westin ja Burt Wardin tähditämä Batman-tv-sarja on huono ja halveksuttava.

Kas, aasinsilta.

Batman '66Hyvä hyssykät, Batman! Arvuuttaja varasti Gothamin Lady-patsaan! Ja Kissanainen on saman kerman perässä! Pingviini ja Pakkasherra ovat perustaneet oman jäävuoren Gothamin lahteen! Mitä Munapää juonii? Kenenkä koppalakit Hatuntekijä aikoo varastaa Englannissa? Kuka tai mikä on Nukkumatti?  Liity mukaan, samaan lepakkoaikaan, samalla lepakkokanavalla!
Batman '66 on adaptaatio samannimisestä legendaarisesta tv-sarjasta ja on lähes hypnoottisen tarkasti samalla linjalla sen kanssa. Jeff Parker on onnistunut siirtämään tv-sarjan tunnelman sarjakuvaan erinomaisesti ja vaihtelevat piirtäjät kuten Joe Quinones ja Ty Templeton täydentävät tätä täydellisesti. Tarinat ovat rakenteeltaan hyvin samanlaisia kuin tv-sarjan jaksot mutta uuttakin löytyy: modernimpia hahmoja kuten Harley Quinn ja Bane sekä tv-sarjasta jääneitä kuten Kaksinaama ja Myrkkymuratti tekevät esiintymisiä sarjassa. Batman '66 on hauska, viihdyttävä, taidolla tehty sarja joka osaa ottaa kaiken ilon irti Batmanin huvittavimmista aspekteista. Holy Good Comic Book, Batman!

Ja siinä on tullut yksittäinen name-drop hetki jota pidän yhtenä parhaimmista alalla, mutta palaamme tähän tämän joulun viimeisen DC-sarjiksen kohdalla ylihuomenna. 

21 takana, 3 edessä!

Atte T

ps. Joe Quinones on varmasti tämän hetken parhaimpia sarjakuvapiirtäjiä, ja sarjat kuten Batman '66 ja Howard the Duck ovat tästä todisteita. Kävi ilmi että hänellä ja sarjakuvakirjoittaja Kate Lethillä oli pieni unelmaprojekti joka muistutti paljon Batman '66-sarjista: Batman '89, minisarja Tim Burtonin Batman-elokuvien maailmassa joka paljolti keskittyisi Selina Kyleen ja Batmaniin. Mukana olisi ollut Burton-versio Robinista, Batgirlista sekä alkuperäinen Billy Dee Williams-Kaksinaama. Valitettavasti projekti ei saanut vihreää valoa. One may dream, though.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti