torstai 22. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 23

Toissapäivänä esittelin Batman '66-sarjakuvan, ja lopussa mainitsin että kuinka siinä on tullut yksiä alansa siisteimpiä name droppeja joita ei osannut odottaa. Tämä name drop liittyy tämänpäiväiseen sarjakuvaamme. Kun Batman-tv-sarja tuli, pyyhkäisi se maailman mukanaan. Batmania oli kaikkialla; leluissa, lautasissa, vaatteissa, autojen ikkunoissa ja lakanoissa. BatMania ei ainoastaan pysynyt Yhdysvaltojen rajojen sisäpuolella vaan levisi kulovalkean tavoin ympäri maailmaa. Japani ei ollut tähän poikkeus. Mutta kun japanilaiset Bat-fanit halusivat jatkaa Lepakkomiehen tarinoiden seuraamista tv:n ulkopuolella, tuli vastaan ongelma. Batman-sarjiksia ei juurikaan toimitettu ulkomaille ja niitä ei todellakaan käännetty japaniksi. Apuun tuli mies nimeltä Jiro Kuwata.

Batman: The Jiro Kuwata Batmanga



 Gotham City on täynnä vaaroja. Lord Death Man nousee haudastaan piinaamaan ihmiskuntaa. Karmak, hullu tiedemies kaappaa ihmisiä outoihin ja epäinhimillisiin kokeisiinsa. Miten Go-Go The Magician hallitsee säätä? Onneksi Gothamilla on suojelijansa: Batman ja Robin, dynaaminen duo!



Batmanga on juuri sitä mitä sen nimi sanoo sen olevan. Batmanga on Jiro Kuwatan 1966 tekemä mangaversio Batmanin ja Robinin seikkailuista ja on mielenkiintoinen versio koko hahmoasetelmasta. Kaikki Batmanin ja Robinin perusjutut ovat vielä tallella; Bruce Wayne on miljardööri-playboy ja Dick Grayson on hänen suojattinsa. Mutta se mistä pidän eniten Batmangassa on se että Batman itse vaikuttaa olevan ihan sinut itsensä ja elämäntilanteensa kanssa. Kun on lukenut liikaa modernia Batmania alkaa koko "my parents are deeeaad" tuntua hieman läpikäydyltä materiaalilta. Batmangassa meno on letkeää ja rentoa, mutta siinä on myös särmää kuten monissa mangatarinoissa yleensä. Ihmisiä kuolee, runnellaan ja muutetaan ehkä popahtavammaksi mutanteiksi ikinä. Batmanga on hieno teos ja erilainen katsaus Batmanin seikkailuihin erilaisen sarjakuvamuodon kautta. Sopii niin Batman-faneille kuin manga-harrastajille, siis lukekaa nyt!

23 takana, 1 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti