maanantai 5. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 5

Osa viisi on täällä! Huomenna on uuden sarjiksen lisäksi luvassa hieman elokuva-arvostelua, sillä kävin tänään katsomassa uuden scifilleffa Arrivalin. Nopeasti voin sanoa että kyseessä oli elokuva jonka voi katsoa samalla lailla vain kerran. Vähän kuin tämänpäiväinen sarjis:

Seconds



Katie on kokki jota elämän monet valinnat ahdistavat. Uusi ravintola pitäisi saada auki pian, vanhasta pitäisi huolehtia vielä hetki ja vanha poikaystävä ja uusi rakastaja vellovat siinä välissä. Sitten Katie tapaa kodinhengen joka antaa hänelle padallisen sieniä ja vihkon sekä ohjeet niiden käyttöön. 1. Kirjoita ylös ongelmasi. 2. Syö sieni. 3 Mene maate. 4. Herää uudistettuna. Näiden avulla Katie alkaa korjaamaan elämänsä ongelmia kunnes tarve korjata ongelmat muuttuu haluksi elää täydellistä elämää.



Seconds on Scott Pilgrimin luojan Bryan Lee O'Malleyn hyvin kunnianhimoinen sarjakuvaromaani joka ei anna yksinkertaisia vastauksia tai helppoja ratkaisuja. Seconds tasapainottelee hauskan, kevyen ja kauhistuttavan välillä taidokkaasti ja nopeat tunnelmanmuutokset ovat sarjiksen vahvin puoli. Katie on protagonistina mainio; kunnianhimoinen ja hieman ahdistunut mutta luonteeltaan positiivnen ja kohtelias. Sarjiksen fantasiaelementit on kääritty mysteeriin ja niiden todellinen luonne paljastuu vasta viime metreillä. Seconds on hauska tarina joka kuitenkin pitää varpaillaan koko ajan ja O'Malleyn taidetyyli pitää yllä leppeää estetiikkaa jonka takana piilee kuitenkin painajaismainen tunnelma. Lukekaa ja hämmentykää.

5 takana, 19 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti