perjantai 9. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 9

Tämänpäiväinen sarjakuva on niitä joidenka pitäisi löytyä Suomen kirjakauppojen ja sarjishyllyjen riveistä aina. Olen aikoinaan kehitellyt sen nimestä jopa suomenkielisen käännöksen jossa sama vitsi säilyisi mukana. Puhun tietysti tästä:

Lumberjanes



Kesäleiriläiset Jo, April, Mal, Molly ja Ripley ovat parhaat kaverit ikinä. He ovat päättäneet että tämä kesä tulee olemaan paras ikinä eikä mikään tule estämään heitä siinä. Ei varsinkaan muinaiset kiroukset, taikaolennot ja synkät salaisuudet joita metsä kuhisee. He ovat valmiita potkimaan niitä persauksilla ja näyttämään coolilta samalla. He ovat Tukkilikat.



Lumberjanes on tekijäjoukko Shannon Watersin, Grace Elliksen, Brooke A. Allenin ja Noelle Stevensonin luoma ja Boom! Studiosin julkaisema sarjis joka sopii kaikenikäisille lukijoille. Se on hyvin saman kaltainen kuin Scott Pilgrim: maailma on teknisesti normaali mutta sisältää fantastisia elementtejä, jotka sen sijaan että pelottaisivat kaikkia ovat enneminkin ihmettelyn lähde. Viisikko (heh) jotka toimivat päähenkilöinä ovat kaikki erilaisia niin luonteeltaan kuin taidoiltaan ja tuntuvat kaiken tämän fantasiaseikkailun keskellä hyvinkin realistisilta persoonilta. Se ei sorru mihinkään sarjisgenren ylikäytettyyn kliseeseen ja toimii kuten John Hughes-leffa parhaimmillaan. Eikä Lumberjanes kevyestä ilmeestään ja dialogistaan huolimatta ole pelkkää vitsailua vaan sisältää myös todella fiksua ja monimuotoista tarinankerrontaaLumberjanes on hauska, toiminnan täytteinen ja monipuolinen tarina ystävyydestä, nuoruuden seikkailuista ja pelottavienkin asioiden kohtaamisesta. Ystävyys huippuun! 

9 takana, 15 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti