sunnuntai 11. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 11

Aikaisemmin tänä vuonna kirjoitin kunnianosoitukseni sekä surumielisen joutsenlaulun yhdelle parhaimmista sarjakuvista joita koskaan on tehty: Hellboylle. Tämän artikkelin voi lukea tämän linkin takaa. Siinä mainitsen Mike Mignolan sitemmin laajentuneen Hellboy-universumin ja sen monet spinoff-sarjakuvat. Kaksi näistä olenkin jo esitellyt viime vuonna: Lobster Johnsonin ja Ihmeellisen Ruuvipään. Ja tänään esitteln kolmannen spinoff-sarjan....

Witchfinder: In the Service of Angels



Viktoriaanisessa Englannissa kytee kiellettyjen nimien ja tuntemattomien olentojen kauhu. Outoja asioita tapahtuu ja viktoriaaniseen tyyliin asiat koitetaan piilottaa ja sivuuttaa. Mutta kun uhka alkaa olemaan liian suuri, lähettää Kuningatar matkaan miehen joka voi auttaa. Hän on Hovin Noidanlöytäjä: Sir Edward Grey.



Witchfinder on okkultisti-etsivätarina 1800-luvun Lontoossa ja aika loistava sellainen. Syy miksi se toimii niin hyvin kuin se toimii on Edward Grey itse. Sir Edward on koomisuuteen asti tiukkapipoinen ja kunnollinen herrasmies...kunnes hänen täytyy tapella. Tällöin hän huutaa Herran rukouksia kovaan ääneen, hakaten hirviöitä ja kultisteja palasiksi muinaisella Lemurialaisella miekallaan. Kaikki sivuhahmot ovat samankaltaisia arkkityyppeja twisteillä, oli kyseessä sitten hyvätahtoinen mutta raaka informaatiokauppias tai tämän hyvämielinen mutta järkijättö apulainen. Witchfinderin mysteerit tuntuvat isoilta ja dramaattisilta ja nojaavat moniin aikakauden pelkotiloihin, kuten Viiltäjä-Jackiin tai modernin teknologian mittoihin. Ja onpa tarinassa mukana Hellboyssakin mainittu Ra'n Heliooppinen Veljeskunta, kaikessa enigmaattisuudessaan. Witchfinder on mainio seikkailusarjis Penny Dreadfulin tyyliin: se on inspiroitunut 1800-luvun tarinoista ja pulp-lehdistä ja pitää realismin käden ulottuvilla. Lukekaa ja viihtykää!

11 takana, 13 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti