lauantai 3. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 3

Kolmas luukku, kolmas sarjis! Tässä voisi joulun hengessä vähän ajatella muita kaikkien omien kiireiden keskellä. En nimittäin ole ainoa joka pyörittää sarjakuva-aiheista joulukalenteria. Ahvenaario-blogi on aloittanut melkein kulttuuriteoksi luokittelevan katsauksen Lucky Luke-sarjakuviin. Ahvenaario on mainio sarjisblogi joka keskittyy itseäni enemmän ei-supersankariaiheisiin sarjakuviin ja pienempiin kotimaisiin sarjisjulkaisuihin. Jos Lucky Luket ovat sydäntä lähellä suosittelen joulukuun ajan seuraamaan Ahvenaarion sivuja. Itselle jo kolme ensimmäistä osaa riittivät herättämään uudestaan himon lukea yksinäisen cowboyn seikkailuista.

Linkki Ahvenaarion tässä!

On that note:

Mies Joka Ampui Lucky Luken

 

Froggy Town. Laukaus kaikuu sen kolkoilla kaduilla. Mies makaa mudassa. Hiljaisuuden rikkoo ääni: "Minä tein sen! Näittekös, minä tein sen! Minä ammuin Lucky Luken!"Mies Joka Ampui Lucky Luken on tämän lehmipojista kuuluisimman 70v juhla-albumi ja ottaa Luken seikkailuihin hyvin erilaisen näkökulman, joka kuitenkin tuntuu samalla hyvin tutulta. Matthieu Bonhommen visio on hyvin realistinen ja siitä tule enemmän mieleen Deadwood kuin Luken perinteisemmät, värikkäät lännenseikkailut. Achden piirtotapa on realistisempi ja hillitympi mutta hahmot ovat silti tunnistettavia. Luke itse vaikuttaa vanhemmalta ja viisaammalta ja tapa millä hänet esitetään saa lukijan tuntemaan aidon lännen legendan läsnäolon joka sivulla. Oma suosikkini oli kuitenkin vanha ja selkeästi keuhkosyövästä kärsivä entinen pyssysankari joka oli painajaismainen visio siitä mitä Luken kaltaisille voi käydä jos he eivät kuole väkivaltaiseen elämään aikaisemmin. Mies Joka Ampui Lucky Luken on kypsä, jännittävä ja erittäin tyylikäs kunnianosoitus yhdelle western-ikoneista unohtamatta kuitenkaan huumoria tai kevyempiä kohtauksia. Suosittelen lämmöllä.

3 takana, 21 edessä!

Atte T

1 kommentti:

  1. Kiitos linkityksestä! Ahvenaarion Lucky Luke -kalenteri on ikäväkseni jäänyt hieman jälkeen, mutta koetan kuroa sen kiinni huomenissa.

    VastaaPoista