keskiviikko 7. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 7

Ja uutta sarjista kehiin. Eilen käsitelty Taivaan Suuri Susi on hyvä esimerkki sarjakuvasta joka on enemmän aikuisille suunnattua materiaalia. Verta, väkivaltaa ja alastomuutta löytyy, mutta se on osa Praedorin maailmaa ja sopii sen dark fantasy-teemaan. Ja se ei ole kuitenkaan paljon mitään verrattuna tämänpäiväiseen sarjikseemme:

Elric: The Ruby Throne & The Stormbringer



Kaukaisella Melnibonen saarella asuu julma ja kaikkivoipa kansa. Melnibonelaiset elävät kuvottavan ylellistä elämää jossa mikään nautinto ei ole kiellettyä. Ja heidän keisarinsa on Elric, albiino kaaosten voimien hallitsema monarkki joka on alati vaarassa: vihollisia hovissa, vihollisia ulkomailta sekä hänen omat mielensä demonit.



Elric-saaga on Michael Moorcockin luoma fantasiaeeppos jota pidetään yhtenä tärkeimmistä alansa teoksista yhä. 2014 Titan Comics julkaisi Julian Blondellin sarjakuvaversiot saagan ensimmäisistä osista. Niissä käydään lävitse Elricin serkun Yrkoonin vallankaappausyritys, Elricin rakastetun Cymorilin kaappaaminen ja tietysti Myrskyntuojan, Elricin älykkään taikamiekan löytyminen. Elric-sarjakuvat ovat upean näköisiä, kiitos Robin Rechtin, mutta hyvin, hyvin graafisia. Alastomuutta, kidutusta, verta, ihmisuhraamista, paloiteltuja ruumiita, insestistä kontekstia- Elric on Game of Thrones-tason meininkiä. Mutta Elricin maailma on sellainen, ja Melnibonelaisten dekadenssi on tärkeä osa Elricin hahmon kartoittamisessa. Elric: The Ruby Throne & The Stormbringer ovat fantasiaoopperaa jossa suuret tunteet ja ylitseampuva raakuus yhdistyvät hyvin Elricin traagiseen elämään.    

7 takana, 17 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti