torstai 1. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 1

Hei hei hei, se on taas se aika vuodesta!Kyllä, joulu on täällä taas ja en voisi olla iloisempi. Vaikka tämä Marraskuu on ollut minulle niin henkisesti kuin fyysisestikkin hyvin raskas nyt voin taas hieman rentoutua ja puhua mukavista asioista. Viime vuonna kävin lävitse 24 sarjakuvaa ennen joulua, ja tämä tekee paluun tänä vuonna. Olen hyvin tietoinen siitä että lukijamääräni on kasvanut viime vuodesta ja teistä osa ei varmaankaan tiedä että mitä ihmettä tämä nyt sitten tarkoittaa. 24 Sarjakuvaa Jouluksi on tämän blogin joulukalenteri, jossa päivittäin esittelen yhden uuden sarjakuvan. Näistä voi poimia joululahjoja itselleen tai kavereilleen tai vihamiehille joista haluaa tehdä ystäviä. Yritän pysyä tahdissa tänä vuonna paremmin kuin viime vuonna mutta viivästyksiä saattaa silti tulla. Ensimmäiset 12 päivää pyhitän kaikille ei-Marvel/DC sarjakuville ja viimeiset 12 vuorotellen näiden kahden firman välillä. Kaikki tämä kulminoituu tietysti aattopäivänä yhteen sarjakuvaan jonka aiheena tai teemana on jotenkin joulu. Joulusarjakuvia (jotka ovat oikeasti siis hyviä) ei ole kovin paljoa joten näitä täytyy säästellä jotta tämä traditio voi jatkua kauan. Jos haluatte nähdä mitä listasin viime vuonna, olen tägännyt ne joulu-sanalla. Pitemmittä puheitta, aloitetaan ja vieläpä kotimaisella:

Eino Leinon Helkavirsiä
Suomen kansallisrunoilijaksi kutsuttu Eino Leino kirjoitti 1903 teoksen nimeltä Helkavirsiä, ja se sai jatko-osan Helkavirsia II vuonna 1916. Mutta kyseessä ei ole virsikirja. Leino kirjoitti runonsa taruista ja balladeista, myyteistä ja kostotarinoista. Petri Hiltusen toimittama Helkavirsiä on antologinen sarjakuva-adaptaatio Eino Leinon runokokoelmasta. Hiltusen itsensä lisäksi sarjakuvia oli tekemässä Katariina Katla, Tuomas Myllylä, Vesa Vitikainen ja muita kotimaisia sarjakuvan ykkösnimiä. Helkavirsiä on kaunis ja erittäin luova teos joka kunnioittaa alkuperäänsä mutta ei pelkää muokata tarinoiden kontekstia. Omat suosikkini ovat Hiltusen erinomainen ja harras Tumma ja ahdistava Räikkö Räähkä sekä Tuomas Myllylän Kimmon Kosto. Eino Leinon Helkavirsiä on sivistä, tyylikäs ja kaunis teos ja esittää kansallisrunoilijamme teokset uudessa valossa. Lukekaa itse ja ihastukaa.

1 takana, 23 edessä! Joulukuun aikana tulen kyllä kirjoittamaan jotain muutakin, ainakin juttua suosikeistani sarjakuvasarjoissa sekä tietysti leffa-arvosteluja. Huomenna jatkuu!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti