tiistai 13. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 13

Ja sitten päästään viittasankarien ihmeelliseen maailmaan! DC:n elokuvien tämänhetkinen taso ei valitettavasti ole kovinkaan korkealla. Paras tähän mennessä on ollut Suicide Squad ja sekin kieltämättä tuhlasi paljon alkuperäisen asetelmansa mahdollisuuksista. Mutta DC ei ole lopettamassa vielä, ja koittaa leffa leffalta saada asiansa järjestykseen. Ja tietysti toivon että näin käy. Tulevassa DC-leffavalikoimassa on paljon hahmoja joidenka elokuvia odotan innolla, Wonder Woman ehkä etunenässä. Mutta sitten on se supersankari, jonka kohdalla nykyinen DC-elokuvaestettiikka ei tule ikinä toimimaan ja se vaatisi ohjaajan joka ymmärtää jotain hahmosta, maailmasta ja sen historiasta. Ja tässä olisikin täydellinen käsikirjoitus siihen leffaan:

Shazam!: The Monster Society of Evil




Orpo Billy Batson selviää päivä kerrallaan Fawcett Cityn kaduilla, auttaen muita orpoja ja unelmoiden paremmasta elämästä. Eräs päivä hän päätyy junaan, joka vie hänet Ikuisuuden Kivelle, jossa asuu Velho. Velho tarvitsee uuden suojelijan maailmalle, ja Billy Batson on juuri oikea henkilö tähän. Sanomalla taikasanan SHAZAM hänestä tulee Kapteeni Ihme, maailman mahtavin kuolevainen. Ja Kapteenia tarvitaankin heti, sillä Fawcett City on täynnä arvioituksia. Kuka on Mr. Mind? Mikä on Pahuuden Hirviöliittouma?



Shazam!: The Monster Society of Evil on sarjislegenda Jeff Smithin (Luupäät) fanirakkauden tuotos. Siinä käydään lävitse Shazamin hyvin yksinkertainen mutta simppeli syntytarina sekä tämän nousu Fawcett Cityn pelastajaksi. Tarina on hyvin kepeä ja hauska, mutta samaan tapaan kuin Don Bluthin elokuvat ovat. Niissä on synkät puolensa ja ahdistavia ideoita mutta koska kaikki päättyy aina onnellisesti, ei se tee kirjasta synkkää millään tasolla. Smithin taide on täydellistä: se on lapsekasta mutta dynaamista ja varsinkin kohdat jossa Shazam lentää näyttävät erityisen hyvältä.   Tämä tarina on parhaimpia mitä kunnon Kapteenista on koskaan kirjoitettu. Se on hauska, jännittävä, elokuvallinen ja sydäntälämmittävä. Sano taikasana ja tutustu loistavaan sarjakuvaan.

13 takana, 11 edessä!

Atte T

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti