lauantai 24. joulukuuta 2016

24 Sarjakuvaa Jouluksi II: Osa 24

Tätä on odotettu. On Jouluaattoa, ja joulukalenterimme saavuttaa lakipisteensä. Kiitoksia kaikille että olette jaksaneet lukea ja seurata taas tätäkin rupeamaa. Erityiskiitokset Turun Sarjakuvakaupan twitter-porukoille tämän kalenterin ahkerasta jakamisesta eteenpäin! Ehkä nyt joku on löytänyt hyvän sarjakuvan itselleen tai kaverilleen jouluksi, ken tietää.

Kuten viime vuonna, tämä sarjakuva on niitä kuuluisia joulusarjakuvia. Ei ehkä yhtä jouluinen kuin Batman: Noel mutta sen teemat pyörivät tiukasti aatto-illassa ja sen yksinäisissä hetkissä. Kun muu perhe on ehkä mennyt joulukirkkoon tai muuten ulos, ja olet yksin kotona illan hämärtyessä....ja jokin vaanii sinua.

Uncanny X-Men #143: The Demon

 

 

On Joulukuu, ja Ryhmä-X on hiljentymässä joulua varten. Muiden mutanttien lähtiessä joulunviettoon muualle, jää nuori Kitty Pryde yksin kartanolle. Mutta pian on selvää että hän ei ole yksin. Demoni vaeltaa kartanossa, ja Kittyn on nyt yksin selviydyttävä läpi yön...jos pystyy.Okei, ei teknisesti joulusarjakuva, sillä joulu on vain narratiivinen keino saada juutalainen Kitty yksin X-Kartanoon mutta lasketaan, sillä The Demon on erittäin hyvä sarjakuva. Kitty on omia suosikkejani Ryhmä-X:än hyvin laajasta hahmokaartista ja tarinat jotka keskittyvät häneen ovat usein parhaimpia. Demoni joka kartanossa kulkee- N'Garai nimeltään- on suora pastissi H.R Gigerin Alien-hirviöstä ja juuri se tekee olennosta ja tilanteesta niin kutkuttavan. Tämä on Chris Claremont valtansa huipulla kirjoittajana ja John Byrnen taide tekee hirviön ajojahdista todella pelottavan tuntuista. Jos kaikki joulun pullantuoksuinen lässytys ja puhtoisuus alkaa tulla korvista ulos, on The Demon sinua varten tehty. The Demon on julkaistu loistavassa kokoelmakirjassa Days of Future Past, ja kirjan nimikkotarina on myöskin sarjisklassikko. Lukekaa ja viettäkää erilaista joulua Kitty Pryden kanssa.

Ja näihin sanoihin, kuviin ja tunnelmiin. Nyt hiljennyn viettämään joulua, mutta palaamme viimeistään asiaan uudenvuoden aattona vuosikatsauksen merkeissä. Tehkää itsellenne palvelus ja lukekaa sarjiksia! Hyvää ja rauhaisaa joulua kaikille.Atte T 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti