tiistai 10. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 10

Jatketaan teemalla "tunnetun tekijän vähemmän tunnettu sivutuote", tänään käsittelyssä Pakanat- sarjakuvista tunnettu Tuomas Myllyllä:



Alhaiset



Tarina: Berserkki Thurinn, peikkonainen joka ei ystäviä kaipaa, hänen veljensä Thurek joka kaipaa niitä tämänkin edestä, soturinainen Aireya ja kovasti turpaan ottanut haltijamaagi Gilgamar. He ovat hylkiöitä, sodan jalkoihinsa runnomia, urhattavia, alhaisia olentoja.



Alhaiset jakaa monia Myllylän sarjakuvien (esim. Pakanat, Syvänne) teemoja ja elementtejä; väkivalta, karu maailmankuva ja vahvat, epätyypilliset naishahmot. Alhaiset on vähän niinkuin eräänlainen proof of concept- sarjakuva hänen kehittämästään fantasiamaailmasta, ja se sisältää kaksi tarinaa tässä sodan pieksemässä maailmassa. Ensimmäinen kertoo miten nämä neljä epätyypillistä "sankaria" löytävät toisensa, ja toinen kertoo Thurinnin kautta eräänlaisen sukupuoli-käänteisen Conan Barbaari- tarinan. Alhaiset on karun kaunis ja mielenkiintoinen alku mahdollisesti paljon isommalle tarinalle, ja sitä odotellessa kannattaa Alhaiset tsekata jo nyt!

10 takana, 14 edessä!

Atte T  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti