maanantai 2. joulukuuta 2019

24 Sarjakuvaa Jouluksi, Osa 2

And we are on the roll. Lähes kaikkia sarjakuvia joita tässä joulukalenterissa käydään läpi saa kotimaisista sarjakuvakaupoista, kuten Turun Sarjakuvakaupasta, Fantasiapeleistä tai erinnäisistä divareista kuten Makedoniasta. Kotimaisten sarjakuvien kohdalla tämä on tietysti melkein pakollista, mutta suosikaa kotimaisia kivijalkaliikkeitä Joulu-ostoksissanne!

Metsänpeitto



Tarina: Tuonne mieleini tekööpi, tykkääpi syvän alaini! Tuolla korpi kuumottaapi, salo siintääpi sininen. Kuuna paistaa kuusen oksat, hopiana hongan oksat, päivänä petäjän kerkät!



Metsänpeitto on sarjakuva jonka takana on akateemista tutkimustyötä. Sen on kirjoittanut kulttuuriantropologi Inkeri Aula joka tätä kirjaa varten tutki kalevalaisen runouden loitsuarkistoja, ja tämä näkyy Metsänpeiton kielessä ja tunnelmassa. Metsänpeitto on sarjakuva, mutta myös sivistävä teos kotimaisten metsien eri puulajeista, kertoen niihin liittyviä uskomuksia ja historiallisia faktoja. Jokaisesta puusta on sarjakuva, jonka on kuvittanut Sanna Hukkanen upealla, joka kerta hieman erilaisella tyylillä. Ehdottomasti mieleenpainuvimmat tarinat ovat koivuun liittyvä Äiti ja pihlajan mytologiseen asemaan liittyvä Rauni. Metsänpeitto on komea teos kaikille niille, joiden sielu vetää metsän puoleen ja niille, jotka vain haluavat kuulla miten meille niin arkiset puut, joita armotta nykyään kaadetaan, ovat olleet joskus merkittäviä, hengellisiä ja pyhiä.

2 takana, 22 edessä!

Atte T


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti